Şimdi Ara

AGM akü hangisi: Exide / İnci Leo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 yıllık Bosch AGM aküm havalar soğuduğu için artık son demlerini yaşıyor. AGM akülerin zamanla su kaybı sebebiyle güçten düştüklerini saf su ilavesi ve düşük amper şarj ile toparlanabildiklerini gösteren videolar izledim. Özellikle parası az tecrübesi çok Ruslar bu işlerle uğraşıyorlar. AGM akülerin yan taraflarında tahliye kanalları var tahminim zamanla su buralardan buharlaşıyor. ç

Bosch akümün etiketlerini kaldırdım fakat üst muhafazayı kesip biçmeden tapalara ulaşmak mümkün değil. Mecbur yeni akü alacağım fakat birkaç yıl sonra saf su takviyesi ile ömrünü uzatmak istiyorum. 

Exide AGM Varta'dan daha iyi hissi veriyor. Fakat tapaları açmak için üst kapağı kesmek gerekiyor. https://youtu.be/BlCUvzrNaco?si=w2k2YpB5wzJnXMco&t=103 

Fakat İnci (Yuasa) Leo AGM sanki su ilavesi için daha uygun buşonlara sahip:

https://www.inciaku.com/tr/urunler/otomobil-ve-hafif-ticari-araclar/start-stop/start-stop-agm-leo

Ne dersiniz?

• 4 yıl, bir agm akü için kısa bir ömür.
    Günümüzde üretilen akülerin, hele hele Agm akülerin yakıcı güneşi direkt görmediği sürece saf su kaybı yaşayacaklarına inanmıyorum. Bence bu, olursa da çok uzun zaman alır.
    Elektriğe bağlama imkanınız varsa, uygun fiyatlı bir akü şarj cihazı alın. Bu cihazların agm akü ve repair modları bulunabiliyor. Bu şekilde, mevcut akünüzü tekrar yaşatma imkanınız olabilir.
    Yeni alacaksanız da Exide daha iyi bir tercih olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.