Şimdi Ara

Ağır Hasar Eksper Raporu Sonrası Kazalı Araca Talip olan Şirket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 20 gün önce maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştık. Araç egea 2017 model 1.6 E-torq, 65 binde idi. 50 km hız sınırı olan Ana yola çıkmaya çalışırken, hiç ortalarda gözükmeyen Ford Focus marka araç saatte 120 km süratle bir anda ortaya çıkıp , sağ arka tekere yakın yerden vurup yarım tur attırdı.

Çok şükür yaralımız yok, sağlıkları iyi . Allah herkesi beterinden korusun.

Perde hava yastığı açtı , Sağ arka kapı , çamurluk, marşpiyel , teker, dingil vs pert oldu. Belki başka hasar da vardır , incelemenin detayını bilemiyorum.

Kaza sonrası olay yerine polis geldi, ben uzakta olduğum için müdahil olamadım. Ford Focus araç kiralık işi yapan merdiven altı bir firmaya ait, şoför Rus vatandaşı.

Olay yerinde tutanak tutuldu , 3 gün tutanak bekledik. E-Devlete girip baktık, bize " kontrolsüz ana yola çıkış" , karşıya Hız limitini aşma verilmiş. %60 biz kusurluyuz. İşin burasına yorum yapmıyorum, kurala göre adil bir tutanak olabilir.

Sonraki süreci kısaca anlatayım . Aracımız kaskolu olduğu için çekici geldi , Fiat yetkili servise yönlendirdik. Eksper inceledi ve Sigorta şirketine Ağır Hasar kanaatli bir rapor sundu.

Sigorta şirketini aradığımda, aracın ihaleye çıktığını ve biraz zaman alacağını söyledi.

Asıl soruma kaynak teşkil eden gelişme şu oldu ; ertesi gün beni başka bir aracı kurumdan telefonla ulaştılar ve piyasa fiyatından %30 yüksek bir meblağ ile araca talip olduklarını okeylersem notere gidip işlemlere başlayabileceğimizi söyledi. Bi çakallık sezip kabul etmedim.

Böyle bir olay yaşayan arkadaş var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 4 Ağustos 2026; 21:39:10 >

• Muhtemelen yaptırıp sigorta şişirmesi ağır hasarlıdır ciddi kazası yoktur diye satacaklardır 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür aramalar pert dosyalarında maalesef sık görülüyor ve piyasanın çok üzerinde teklif verilmesi genelde bir avantaj sağlamaktan çok aracın hurda değeri veya sigorta sürecinden kazanç elde etmeye yönelik olabiliyor. Kasko dosyan sonuçlanıp sigorta şirketinin rayiç değer ve pert teklifini görmeden noterde satış yapmanı önermem. Ayrıca karşı aracın aşırı hız yaptığına dair güçlü deliller varsa kusur oranına itiraz imkanı da değerlendirilebilir. Dosyanın tamamı incelenmeden kesin yorum yapmak zor ama bu aşamada acele işlem yapmaman daha dogru olur, gerekirse hukuki destek almanı tavsiye ederim.

İlginiz için çok teşekkür ederim, tavsiyenize uyacağım..

• geçmiş olsun. sizin kaza yaptığınızı başka bir sigortanın ilk günlerde bilmesi sizin sigorta şirketinizin başka yerlere veri sızdırdığını düşündürüyor. nereden bilsinler sizin telefonunuzu ve kaza yaptığınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma mi -- 5 Ağustos 2026; 11:38:4 >

Sağolun hocam, eksik olmayın. Kaza süreçlerine dahil olan çok kurum oluyor hocam, çekici , servis veya eksperden sızmış olabilir, bilemiyorum..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.