Şimdi Ara

Ağda Kopyalama Hızı ve Kablosuz Ağ Hız Problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba interneti alt üst etmeme rağmen bu sorunu bir türlü bulamadım daha öncelerde dosya transferi yapacakken
    hep saatlerce bekledim yada masaüstü pc deki hdd yi harici kutuya takıp kopyalama yaptım..
    Masaüstü PC'mde Alfa Awus036 NHA (Atheros çipset) Wireless Adaptör var. 150 mbit...
    Fakat modemin dibine kadar soksamda ne PC deki kablosuz ağlardaki durum kısmında.
    Nede modemin arayüzünde 150 Mbps bırakın 125mbps bile göremedim..
    Modemim Airties 5650TT 300mbps Kablosuz bağlantı özelliği olan bir modem..
    Modemin müşteri hizmetlerini mi aramadım, Kanalların hepsini tek tek mi denemedim, herşey..
    Neyse kısaca 2 sorum var sorularıma geleyim (2 pc de modeme kablosuz üzerinden bağlı ve ortalama 60-65mbps kablosuz ağ hızları var)

1- Kopyalama yaparken 2.75 mb/s hızından yukarı kopyalama hızı asla alamıyorum
    bazı yerlerde teoridedir ağdaki 100mbps veya 54mbps (kablosuz) diyorlar ama.. hiçte teoride değil.
    Çünkü Görev yöneticisinden baktığımda kablosuz ağ bağdaştırıcısının % lik kullanımı %44 ila %33 arası değişiyor
    Örneğin şuan Notebook modemin dibinde bağlantı hızı 72 mbps Max ve %36-37 lik bir ağ kullanımı oluyor kopyalama sırasında ağ üzerinden..
    Resimdede görebilirsiniz..
    Nasıl %100 kullanmasını sağlayabilirim ağda dosya kopyalama hızı ethernet kablosu taktığım zamanda bu civarlarda kalıyor bizzat 2 pc yide ethrnetle bağladım (100mbps) hız gene ortalama aynı. yani 2,75 mb/s
    2. sorum şu ne notebook ne wifi adaptörlü masaüstü pc mi modemime 150mbps ile bağlayamadım bunun sebebi nedir?
    Airties müşteri hizmetleri ile bile görüştüm çözümü yok.
    Şimdiden acil yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ediyorum...

• Dostum networkun temeline girmek istemiyorum ama kisaca %100 yapamazsin, mumkun degil. Elde ettigin degerler normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

öncelikle benim ağ trafık hızım kablosuzda 72mbps wifi de neden 150mbps hadi onu geçtim 125mbps falan niye Göremiyorum?
    da 72mbps max gösteriyor her seferinde.

+ dikkat edersen SS'te trafik kullanımı 72mbps hızında %35 iken. 2,75mb/s

ayrıca ben internetten 3 mb/s ile download yapıyorum (25mbit modemde 22mbit hız testinde)
    DSL Hızı(Kb/s): 2039 / 24576

Tam 25 değil 24576.. SS çektim bakabilirsiniz

Ben internetten IDM ile saniyede 3mb indirebiliyorken. ağımdan nasıl 2.75 mb/s ile kopyalama yapıyorum?

Mantık olarak çok saçma.

Extra34... Hocam sürçü lisan ettiksey affola.. ama windowsta bi ayar vardı diye hatırlıyorum..
    Siz network uzmanı mısınız? Eğer cidden bilgi sahibiyseniz NETWORKun temeline biraz inip beni aydınlatır mısın?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 24 Mayıs 2014; 10:44:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.