arakadaşlar,clientların sunucuyla arasında olan bağlantıda çok kısa süreli kesintiler olduğunu iddia ediyor bazı kullanıcılar.ben bulamadım böyle sistemi uzun süre test edip raporluycak bi network tester varmı
hangi server'lardan bağlantıların koptuğu hakkında bilgi vermelisin. game server mi, IIS mi, ya da ne? biraz daha spesifikleştirirsen daha kolay yardımcı olabiliriz...
microsoft server 2003 standart edition-istemcide windows xp
windows server 2003 enterprise edition ile 2 pc yönetiyorum evimde. server 7/24 online. çok uzun süredir de kullanıyorum bugüne kadar bahsettiğin tarzda bağlantı kopması yaşamadım.
demek istediğin, server'a bağlı kalma süreleri ayarlanabilir. kasıt bu mudur acaba? yoksa ağ kablosu takılı değil deyip yeniden bağlanma tarzında mı sorduğun soru...
serverda bir takım çok kullanıcılı programlar çalışıyor,program bi süreden sonra kitleniyor,programın alındığı firma yetkilileri serverla client ın bağlantısında anlık kesintilerden böle bi sorun doğacağını söylüyor ve bütün olayı bizim üstümüze atıyolar.ping falan atıyoruz hiç bir sorun yok.benim istediğim sunucu ile istemci arasında ki bağlantıyı 2-3 saat boyunca sürekli test edip bana rapor verecek bir program.emin olalım ki yüzlerine vuralım.sıkıştık bayağı
bağlantı kesilmeleri biliyorsun ki belirli şekillerde sağlanabilir. ağın meşgul edilmemesi, işlemciden ve ramden yenmemesi adına önemli. 2 bilgisyarlı bir server'i zorlamayabilir, ama büyük bir firmayı yönetecek server'in işlemci+ram'in yanısıra ağ bağlantısını da kasar. dolayısıyla bu bağlantılar kullanıcı sayısıyla sınırlandırılabildiği gibi kullanım süresiyle de kısıtlanır.
varsayılan olarak server, netbios bağlantılarını (windows gezgininden klasörleri kontrol ederken) zamanla sınırlar. bir süre sonra bağlantı kullanılmadığı zaman kesilir. tekrar tıkladığında öncelikle server pinglenir, yanıt alındığında da istek gönderilir.
ancak bu programlarda farklıdır. ağ üzerinde sürekli veri aktarımı yapan bir programa gerekli izinler verilmişse (port vs) bağlantısı kesilmez. windows server özellikle internete ve intranete bağlanan ve sürekli veri gönderen - alan programların erişimlerini yok yere engellemez.
benim düşünceme göre ya baştan savma bir cevap almışsın, ya da geçiştirmişler.
kolay gelsin...
çok teşekkür ederim arkadaşım.telefonda ahkam kesiyolar adamlar.