Şimdi Ara

Agatha Christie okurları artık toplanma zamanı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Agatha Christie kitaplarıyla çok güzel bir dönem geçirdim. Sonradan başka güzel kitaplar da okudum ancak Agatha'nın yeri hep ayrı oldu.

    Okuduğum ilk kitabı Cenazeden Sonra'ydı tabii o zaman dedektifin adını "Poyrot" olarak telaffuz ediyordum ama kitabını çok beğenince yazarı ve diğer kitaplarını araştırmaya başladım ve öğrendim ki, "Puaro" olarak telaffuz ediliyormuş sevgili dedektifimiz Hercules Poirot'un ismi.

    Konularına göre ve internette Agatha Christie üzerine açılmış bir blog sayfasındaki yorumlardan da yardım alarak okumaya karar verdiğim kitapları kronolojisine göre alıp okumaya başladım.

    Faydalandığım blog sayfasının linki,http://bibliofk.blogspot.com/p/agatha-christie-odas.html?m=1

    Sırasıyla okuduğum kitaplar,

    1- Cenazeden Sonra
    2- Filler de Hatırlar
    3- Ölüm Sessiz Geldi
    4- Ölüm Çığlığı
    5- Roger Ackroyd Cinayeti
    6- Sıfıra Doğru
    7- On Küçük Zenci
    8- Doğu Ekspresinde Cinayet
    9- Cinayet Alfabesi
    10- Çarpık Evdeki Cesetler
    11- Sonsuz Gece
    12- Porsuk Ağacı Cinayeti
    13- Zarif Bir Cinayet Gecesi
    14- Ve Perde İndi

    Daha sonradan da Agatha Christie's Poirot ve Agatha Christie's Miss Marple dizilerini bitirdim ve kitap ve diziyi de kıyaslama imkanı buldum. On Küçük Zenci kısa dizisi ve Doğu Ekspresinde Cinayet filmlerini de izledim ama onları çok başarılı bulamadım.

    Agatha Christie's Poirot serisinin başrolü David Suchet gerçekten Poirot'yu kusursuz oynuyo ve serinin giriş müziği de başta garip gelsede kulağa, çok hoş. Agatha Christie's Miss Marple'ı iki oyuncu canlandırmış. Poirot serisi kadar olmasa da onun bölümleri de çok hoş bir tad bırakıyor.

    İlk 5'im,

    1- Cenazeden Sonra (Sonuçta ilk kitabım.)
    2- Roger Ackroyd Cinayeti
    3- Sonsuz Gece
    4- Cinayet Alfabesi
    5- Sıfıra Doğru

    Sizler de en azından ilk 5'inizi benle paylaşın yada mümkünse yorumlarınızı eksik etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykucu Mimar -- 30 Aralık 2018; 18:44:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Güzel konu, ekledim fav'a.

    Ben daha 5 tane okuyamadim ki yazayimokuyunca yazicam mesajim bulunsun burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen hemen tüm Agatha Christie kitapları orijinalin metinden 100 150 sayfa kırpılmış olduğundan, ben artık sadece tam metin olarka çıkanları okuyorum. Geçen Roger Ackyord cinayetinin kapağını yenilediler, Yeni çeviri falan diye reklamını yaptılar hala orijinal metinden 150 sayfa eksik...

    2 gün sonra tam metin diye tekrar piyasaya sürecekler. O yüzden ben tam metin olmayanları tavsiye etme taraftarı değilim.
  • Leingrad kullanıcısına yanıt
    O dediğine hiç dikkat etmemiştim. Tam metini okuyup kıyaslamak lazım. Fakat Agatha'nın kitaplarının bi özelliği de kolay okunabiliyor olması bence. Ki mesela Roger Ackyord kitabı Agatha'nın en kalın kitaplarından biri ve 100-150 sayfa kırpılmış olmasına rağmen olay bütünlüğünü bozmadan anlatması da çevirmenin bi başarısı olarak da değerlendirilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu an sadece 2 tanesini okumuş olsam da kaliteli bir yazar, kraliçenin bütün eserlerini yazım sırasına göre okuyacağım.
  • Doğru yoldasınız diyebilirim😉 Fakat sadece kronolojiye bakmayın derim. Yazar olayları çözmek için farklı karakterleri kullanmış kitaplarında. Mesela H. Poirot ve Miss Marple en meşhurları da olsa, ben hiç okumadım ama Tommy ve Tuppence karakterlerinin olayları çözdüğü kitapları var ve bazen dedektifin önemli olmadığı hikaye odaklı romanları da var. Ki onlar da gerçekten güzeldir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uykucu Mimar

    Doğru yoldasınız diyebilirim😉 Fakat sadece kronolojiye bakmayın derim. Yazar olayları çözmek için farklı karakterleri kullanmış kitaplarında. Mesela H. Poirot ve Miss Marple en meşhurları da olsa, ben hiç okumadım ama Tommy ve Tuppence karakterlerinin olayları çözdüğü kitapları var ve bazen dedektifin önemli olmadığı hikaye odaklı romanları da var. Ki onlar da gerçekten güzeldir.
    ufak bi takıntı diyelim olay örgüsünden ziyade
  • Böyle güzel takıntıları severim😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.