Şimdi Ara

Ağ üzerinden dosya paylaşımı ile ilgili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, internete bağlı kablosuz modemim var. Bu modeme bağlı ağ üzerinde telefon, laptop ve tv var. Ayrıca bir de wifi ile bağlı başka kullanıcı var. Bu elektronik cihazların ağ üzerinden birbirlerine dosya gönderme özellikleri var fakat ben bunu yaparken acaba diğer kullanıcı benim dosyalarımı görüyor mudur? Windows 7 kullanıyorum. Sadece bu kullanıcının ağ üzerinden dosyalarımı görmesini nasıl engellerim? Windows 7 kullanıyorum ve bu yüzden bu servisleri kullanmamaya karar verdim. Tamamen paylaşmayı nasıl kapatabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: yesil-111

Merhaba, internete bağlı kablosuz modemim var. Bu modeme bağlı ağ üzerinde telefon, laptop ve tv var. Ayrıca bir de wifi ile bağlı başka kullanıcı var. Bu elektronik cihazların ağ üzerinden birbirlerine dosya gönderme özellikleri var fakat ben bunu yaparken acaba diğer kullanıcı benim dosyalarımı görüyor mudur? Windows 7 kullanıyorum. Sadece bu kullanıcının ağ üzerinden dosyalarımı görmesini nasıl engellerim? Windows 7 kullanıyorum ve bu yüzden bu servisleri kullanmamaya karar verdim. Tamamen paylaşmayı nasıl kapatabilirim?

En kısa ve kestirme yol şudur. Ağ ve paylaşım merkezinde ağ tipini göreceksiniz. Ortak ağ, ev ağı veya iş ağı gibi. Burada bağlı olduğunuz ağı public yani ortak ağ olarak belirlerseniz, windows firewall ping atmalarını bile engeller. Bu sayede ağınızdaki diğer bilgisayarlar size erişemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: paliogo

quote:

Orijinalden alıntı: yesil-111

Merhaba, internete bağlı kablosuz modemim var. Bu modeme bağlı ağ üzerinde telefon, laptop ve tv var. Ayrıca bir de wifi ile bağlı başka kullanıcı var. Bu elektronik cihazların ağ üzerinden birbirlerine dosya gönderme özellikleri var fakat ben bunu yaparken acaba diğer kullanıcı benim dosyalarımı görüyor mudur? Windows 7 kullanıyorum. Sadece bu kullanıcının ağ üzerinden dosyalarımı görmesini nasıl engellerim? Windows 7 kullanıyorum ve bu yüzden bu servisleri kullanmamaya karar verdim. Tamamen paylaşmayı nasıl kapatabilirim?

En kısa ve kestirme yol şudur. Ağ ve paylaşım merkezinde ağ tipini göreceksiniz. Ortak ağ, ev ağı veya iş ağı gibi. Burada bağlı olduğunuz ağı public yani ortak ağ olarak belirlerseniz, windows firewall ping atmalarını bile engeller. Bu sayede ağınızdaki diğer bilgisayarlar size erişemez.

Peki gelişmiş paylaşım ayarlarındaki ağ bulma açık olsa bile bilgisayarıma sızamaz mı?

• Evet, windows ortak bir ağda olduğunu anlayıp ( Hava alanında herkesin ortak kullandığı bir ağda olduğunu düşünür örneği gibi ) erişime müsade etmez. Bir de zaten password koruma modunda aktif ise kullanıcı adı şifre bilmeden ağdan erişilemez. Extra güvenlik önlemi istiyorsan antivirüs programlarının internet security versiyonları var onlardan bir tanesini yüklersen, içerisinde extra gelen firewall ile daha kapsamlı koruman olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paliogo -- 31 Temmuz 2013; 19:07:36 >
  • Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.