Şimdi Ara

Ağ Aktarım Hızı Çok Yavaş(Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oboard ethernet kartım arızalandığı için PCI ethernet kartı alıdm.Taktım sorunsuz çalışıyor.Fakat ağdan dosya aktarırken maksimum 1.5 MB ile kopyalıyor. Dolayısıyla büyük dosyaları kopyalamak saatler boyunca sürüyor.Önceden 10-12MB il aktarım yaparken şimdi 1 MB çok yavaş kalıyor.Sorun nerden kaynaklanıyor bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.

    Dosya aktarımını Windows 7 - Windows Server 2008 arası yapıyorum.(Server işletim sistemi için bir ayar falanmı var?)


     Ağ Aktarım Hızı Çok Yavaş(Resimli)

     Ağ Aktarım Hızı Çok Yavaş(Resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrldxplrr -- 31 Ağustos 2010; 16:47:27 >







  • Yok mu bir fikri olan?
  • hocam aktardıgınız dosya butunuyle buyuk bır dosyadır bu dosyayı ag uzerınden gecırdıgınızde kucuk paketlere bolme ıslemı yuzunden aktarım hızı yavaslamaktadır. peki hıc ufak dosyalar ıle denedınız mı .. buna etken bir çok sebeb olabilir kablo kalitesi , ağ trafiğinin meşgül olması ve başka işlemler içinde kullanılıyor olması durumuda etkileyebilir.
  • küçük dosyalar ile denediğimde 30-40 kb ile gönderiyor.Fakat bugun farklı birşey farkettim.Gönderirken 1.5 mb geçmezken, alırken 7-8 MB ile alabiliyorum. Garip bir durum.
  • gerçekten garip bir durum ben genelde böyle durumlarda cross kablo kullanıyorum aktarım hızı daha fazlahttp://www.bilgiportal.com/v1/idx/35/306/Network/makale/Network-Kablo-YAPIMI--UTP-Cross.html bknz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.