Şimdi Ara

Afyon uşak karayolu !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dervişçimli

    iyi akşamlar

    30 aralık cuma günü kısmetse izmire gidecegim.İstikametim konya afyon uşak olunca bu mevsimde afyon uşak karayolunun durumu hakkında bilgi almak istiyorum.Yolun afyon-uşak kısmını gece saatlerinde kullanacağım için acaba kar yağışı yolun trafiğe kapanması gibi ihtimaller nasıl acaba ?

    Yola çıkmadan önce ne gibi hazırlığımı yapmam gerekiyor ? lastiklerim kış lastiği değil kış lastiği bulabileceğimide sanmıyorum.Nerelerde nelere dikkat etmem gerekiyor.Detaylı tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar

    o güzargahı gündüz saatlerinde geçmeye bak.
  • öğleden sonra saat 2-3 gibi çıkacağım yola ve hataydan çıkıyorum.Malesef akşam geceye yakın o güzergahta olurum
  • Geçen yıl ocak ayında afyon bolvadinden izmire gitmek için yola çıktık, tabi çıkmadan önce Afyon ve Uşakın günlük hava durumunu kontrol ettim, herşey normaldi. sabah 11 gibi yola koyulduk. Hız merakım yoktur o yüzden 90ı fazla geçmedim. Uşakı geride bıraktıktan sonra artık bundan sonra kar yağsada yakalanmayız diyerek nispeten rahatladım ancak Kulaya yaklaştıkça bardaktan boşanırcasına yağmur basladı, öyleki biraz rampa yukarı çıkınca yağmur lapa lapa yağan kara dönüyordu biraz inince tekrar yağmura, nezaman Kulaya girdim kar iyice yoğunlaştı,yolda sadece 50 metre kadar önümde giden kamyonun açtığı lastik izleri vardı, hızım en fazla 40 idi, zaten daha hızlı gitmek mümkün değildi, İzmirde doğup büyüdüğüm için hiç karda araba kullanmamıştım, derken önümdeki kamyona biraz yaklaştığımı anlayınca ayağım reklesif frene gitti ama frene sadece değdim, dokundum bile denemez, değer değmez arabanın burnu sola tarafa dönerek kaymaya başladı ve bankete vurup tekrar yola girdim, allahtan arkamdan gelen bir araç yoktu, yoksa büyük bi kaza kaçınılmazdı, tabi bu sırada şoktayım araç yola girince devam ettim çünkü durulacak bir yerde değidi ayrıca aklımda aracın tamponunun nekadar dağıldığına dair düşünceler geçip durdu, 200 metre kadar ilerde tam yokuşun başlangıcında polis yolu kesmiş, birkaç araba daha durmuş bekliyor kimisi zincir takmaya çalışıyor, polis yukarıda kaza olduğunu yolun kapandığını zincirli zincirsiz hiçbir arabanın geçişe izni olmadığını söyledi. bana geri dönüp arkadaki benzinliğe girmemi söyledi, bende zaten kaza yaptığımı aracı döndüremeyeceğimi söyledim, polis sen geç biz kaputu tutarız iterek çeviririz dedi ve öylede oldu, benzinliğe arabayı çektim ve zincir takma çabalarım başladı, aradan yaklaşık 1 saat geçti ve yolda öyle bir araç biriktiki yolun kapandığına ikna oldum, bereket hemen yan tarafta otel vardı geceyi orda geçirdik, biz girince tenha olan otel yavaş yavaş dolmaya başladı, sabah erkenden yol açılınca hemen koyulduk yola, buarada aracın tamponu ve lastiği çarpmış bankete tampon delinmiş, jant yamulmuş ama o şekilde izmire kadar gidebildim 70i fazla geçemeden zira 70den sonra direksiyon çok titriyordu, neyse biraz fazla uzun oldu ama kış aylarında yola çıkacaklara birkaç tavsiyem olacak

    1. Yola çıkmadan geçecekleri şehirlerin hava durumu kontrol edin. hatta freemeteo diye bir siteden ilçelerin bile saat saat hava durumunu öğrenebilirsiniz.
    2. Araçta zincirle beraber birkaç metre ip ve küçük bir bıçak olsun, çünkü zinciri takmakla iş bitmiyor onu iple gerdirmek gerekebilir ve ip içinde bıçak lazım
    3. Karlı zemine geldiğinizde asla frene dokunmayın, tecrübeyle sabittir
    4. Eğer karlı yolda arabayı kaldırcaksanız 2. viteste kaldırın ve aracı devirsiz kullanın
    5. Biraz daha gideyim kar durur belki diye düşünmeyin şehir içine geldğinizde ilk fırsatta durun
    6. Eğer kar lastiğiniz yoksa, lastikeleriniz yepyeni olsa dahi güvenmeyin
    sabırla okuduğunuz için teşekkürler, kazasız belazız yolculuklar dilerim




  • Hocam bu hafta kar bekleniyor özellikle Afyon-Banaz arasında Dumluda çok şiddetli kar yağar kışları hatta yolların kapandığını tırların ve zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmediğine çoğu kez şahit oldum birde radar var Afyon ve Uşak arasında birkaç yerde radar var. Zincir ve belli bir hazırlığınız olmadan çıkmayın çünkü 1 gece çok rezillik çekmiştim böyle.
  • Hocam bu hafta kar bekleniyor özellikle Afyon-Banaz arasında Dumluda çok şiddetli kar yağar kışları hatta yolların kapandığını tırların ve zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmediğine çoğu kez şahit oldum birde radar var Afyon ve Uşak arasında birkaç yerde radar var. Zincir ve belli bir hazırlığınız olmadan çıkmayın çünkü 1 gece çok rezillik çekmiştim böyle.
  • daha bugun geldim o yoldan karlıydı ama acmıslar yolu tuz dökmüşler yol tuz doluydu çatır çutur 20 km yol yaptık. ama kar saglam yagarsa sıkıntı olabilir. zincir ve stepne olmadan cıkma kardeş.
  • Yillardir Izmire gider gelrim.

    Usak'tan sonra Yenisehir beldesi var orayi gecince yaklasik bir 5 km sonra virajli bir kisim var oraya dikkat et ard arda 10-12 tane viraj var ve baya sert yani yagisli havada hizli girersen Allah korusun arac tutunmayabilir. Onun disinda yeni bisrsey yoksa genellikle Izmir-Ankara karayolu iyidir.

    Bu arada meterolojinin sitesinde bir link var yol uzerindeki hava durumlarini gosteriyor bir kontrol et isine yarayabilir

    http://www.dmi.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx

    Iyi yolculuklar dilerim.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.