diğer modlarınada baktım süperler buda güzel olacak. ancak bir sorum olacak plexiyi çatlatmadan nasıl kestin
Dekupaj ucuna en ince metal kesme ucu takarak son derece yavaş hareket ederek kestim. Kapağıda aynı uç ile kestim.Yanlız kapak kesimi yaklaşık 2 saat kadar sürdü.Kesim bitince sessizlik biran garip geldiydiİyi gürültü çıkıyor kapak kesiminde.Yanlız dekupaj ile kapak keserken dikkat edilecek 1 husus var kesilen kapak düz bir zemine son derece sağlam olarak sabitlenerek altından desteklenmeliYoksa hem kapağı eğebilir hem de kaydırabilirsiniz.!!!
Bu haftasonunda en çok uğradığım sayfa bu sayfa sanırım.Heran hersaniye yeni birşeyler oldu mu acaba diyerek girip duruyorum.Ama şu son yazınızı okuduğum zaman bi an yıkıldım Yeni resimleri yarın görebilmek umudu ile bugünümede son veriyorum . Hattayım takipdeyim
quote:
Orjinalden alıntı: rachadell
quote:
Orjinalden alıntı: mawi_kral
diğer modlarınada baktım süperler buda güzel olacak. ancak bir sorum olacak plexiyi çatlatmadan nasıl kestin
Dekupaj ucuna en ince metal kesme ucu takarak son derece yavaş hareket ederek kestim. Kapağıda aynı uç ile kestim.Yanlız kapak kesimi yaklaşık 2 saat kadar sürdü.Kesim bitince sessizlik biran garip geldiydiİyi gürültü çıkıyor kapak kesiminde.Yanlız dekupaj ile kapak keserken dikkat edilecek 1 husus var kesilen kapak düz bir zemine son derece sağlam olarak sabitlenerek altından desteklenmeliYoksa hem kapağı eğebilir hem de kaydırabilirsiniz.!!!
teşekkürler bir modlamada ben yapsam mı acaba diye düşünüyorum neyse modlama süper gidiyor.hattayız
Harika gidiyosun devamı ne zaman gelecek
Süper gidiyor. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Ellerine sağlık.
abi biran şu resimleri eklersen şüper olucak ledleri takıldı dedin bizi merakta bıraktın neyse hadi hayırlıs çok iyi gidiyorsun bende hattayım bekliyorum : )
çok güzel çalışma abi öncekinede bakmıştım devamını bekliyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: noncelal71
abi biran şu resimleri eklersen şüper olucak ledleri takıldı dedin bizi merakta bıraktın neyse hadi hayırlıs çok iyi gidiyorsun bende hattayım bekliyorum : )
Herkese selamlar.
Babamın telefonu ile fanın resimlerini vereyim.Görüntü biraz bozuk kusura bakmayın. Ledin birisi biraz sönük yanıyor onu değiştirmek gerek.
Hatta kalın efem mod devam ediyor
heyt bea 1 dk bile hattan ayrılmıyorum fana gelince şekli yıldıza benziyor aceba mavi yerine beyaz led kullansan daha gösterişli olmaz mıydı tabi bence... ama sen kendi modun kesin kafanda bi şeyler tasarlamışsındır o yüzden fikir vermek yerine destek veriyorum tam gaz devam
of fan müthiş ben olsam kırmızı led koyardım
Kasamızın boyası olmadık bir sebepten ötürü çizilmiş.Sanırım bizim veledler oynamışlar parçalarla
Sorun değil kapakları yeniden boyamak gerekecek.
ledler her yeri aydınlatıyor. keşke sadece yuvarlak boşluğu yani fanı aydınlatsa
Bu modifiye biraz ağır ilerliyor hatta bekliyoruz
Rachadell bende 25 cmlik fanımı ışıklandırdım. 3v ultra parlak led buldum kırmızı sonra aralarına 1k potans koyup zil teli kabloları ile birbirine bağladım. Yanlız çok az yanıyor nedense yani hdd ledide değiştim gayet güzel yandı. Dirençtemi birşey var acaba? Cevaplanı bekliyorum...
fandaki ışıklandırma herçekten hoş olmuş hattayız
Öncelikle arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkürü bir borç bilirim.Malum bayram arefesidir ve telaş her evde var.Bu nendenle mod biraz ağırlaştı.Bayram çıkışı ile hızlanacağım.Telefonumuda servise vermiştim.Çalışmalarımın resmini alamıyorum.Bu nedenlede biraz ağırdan alıyorum şimdilik.
quote:
Orjinalden alıntı: davutsad
Rachadell bende 25 cmlik fanımı ışıklandırdım. 3v ultra parlak led buldum kırmızı sonra aralarına 1k potans koyup zil teli kabloları ile birbirine bağladım. Yanlız çok az yanıyor nedense yani hdd ledide değiştim gayet güzel yandı. Dirençtemi birşey var acaba? Cevaplanı bekliyorum...
Şİmdi davud kardeşim.Bu fanı şöyle ışıklandırım.Öncelikle 5 adet mavi ledi yerleşirdim ve ledlerin anotları ile katotlarını paralel bağladım.Ledlerin enerji girişindeki anoda giden kabloya 470 Ohm direnci seri bağladım PSUdan gelen molex ucundaki sarı-siyah kabloları kullandım.Bu uçlarda 12V değerinde gerilim vardır.Nitekim dirençten geçen gerlim değeri 3.5 ila 4.0 arası bir seviyeye iniyor.Buda ledlerin sağlıklı ve korumalı olarak çalışması için yeterlidir.
Ancak Ledlerin bacaklarını seri bağlarsanız ve 12V gerilim uygularsanız her lede 3V düşecektir.Ancak ledlerden birisi yanarsa diğerleride çalışmayacaklardır.Ben seri bağlantıyı önermiyorum.Zİra bu tip bir bağlantıda ledlerin verdiği ışık miktarları aynı olmuyor.
Saygılar.
Teşekkürler ben sarı-siyah yerine siyah-kırmızı bağlamıştım ondan olabilir heralde birde senin dediğini yapim karaköye gidecem bugün sağolasın...
Fanlara yapmış oldugun ısıklandırma gercekten basarılı ama normal led değilmiş gıbı cunku baya bı aydınlatıyor belkı kalıtesı degışıktır ama benım sansımamı bılmıom genellıkle kullandıgım ledler sonuk kalıyor her neyse moduna gelırsek başından berı takıp edıyorum gercekten hem eglencelı hem ogrenmek acısından guzel bır konu bıtene kadar hattayız kolay gelsın emrah abı
NEW SS PLS
Evet arkadaşlar uzuuuunca bir aradan sonra modumuza geri dönebildik.
Efendim yan paneldeki 25'lik fanımızın eksik kalan ledini değiştirdim.Ve kasa kapağını şöyle bir bakmak için taktım.
Efendim daha önceden kasa üstünü ve sol kapağımızı füme renge boyamıştık.Ancak boyada oluşan çatlak ve patlamalar sonucu hoş bir görüntü olmadı. Boyayı kazıyıp zımparaladım.
Sağ kapaktaki boya aslında sorunsuzdu ancak renk uyumsuzluğu olmasın diyerek onuda kazıyıp zımparalayacağız.
Efendim su zımparası yapacağım.Zımparanın kaliteli olması için her yerin eşit zımparalanması gerekiyor.Bu nedenle düz bir parçaya zımparayı sararak zımparamızı yapıyoruz
Kasamızın üst panelini zımparaladım ve CASATI marka akrilik parlak siyah ile boyadım. astar>ilk kat>ara kat>son kat>vernik ve pasta ile cilaladım.Ne dersiniz şık oldu değil mi
çok güzel olmuş abi boş bi vaktimde bende kasamı boyayacağım sanırım yaza kadar bekleyeceğim bunun için
dekupaj makinesi mevcut değil bende taşlama ile yan kapağı kestim orantısız oldu ilk defa taşlama makinesini elime almıştım haliyle yanlışlıklar yaptım yeni yan kapak buldum ancak dekupaj ile düzgün kesmek istiyorum öğrenciyimde alamam makineyi nereden bulurum kime kestirebilirim (birde şeklini çalarsam kızma bana abi)
Evet kapağımızın boyası bitti.Son kat verniğinide atıp cilaladım.
25'lik fanın çerçeve içi arkadaki ışığı öne yansıtıyor ve çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Arka kısmı mat siyahla boyadım.
Sİstemi ufaktan yerleştirdim.Profileden resimler alıp modumuza devam edeceğim.