Şimdi Ara

AEG LAVAMAT 98699 FL VE FLE2 KULLANICILARI BURAYA..... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
4
Favori
6.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hayırlı olsun, güle güle kullanın. çok iyi fiyata almışsınız, nereden aldınız acaba ??
  • ilkersorar İ kullanıcısına yanıt
    Makineyi uygun fiyata almissiniz. Nereden aldiniz, paylasir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adanada bir beyazeşya bayinden aldım. elindeki tek kalan makine imiş. 1900a bırakırım deyince hiç düşünmeden kartı çektim.
  • Neyse diyelim, güle güle kullanman dileğiyle.. Fiyatı görünce bende kart elde senden cevap bekliyordum ama nasip değilmiş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bizim makinede kuruldu sonunda tatilden geldim . Servis makineyi kurarken bir filitre tavsie etti kirec çözücü olarak calgon kullanmaya gerek kalmiyormus 5 sene boyunca bu filitre gercekten ise yariyormu yoksa hikayemi derseniz 60 tl fiyati vardi elektrolux kutusunda krom bir boruydu bana inandırıcı gelmedi acikcasi almadim o yuzden. Hatta calgonun beyaz camasirlari morartigini soyledi .

• serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Evet işe yarıyor koçtaşta ekosu marka olandan var ben ondan aldım kombiye taktım gelen sudaki berraklık gözle görülür seviyede ama daha yeni ilerde ne olur bilemem (yaptığı iş iki uç arasında manyetik alam oluşturup kirecin birikmesini önlemek o yüzden senelerce kullanılır çünkü kireç yok etmiyo birikmesini önlüyo )

• 98699 FLE2 nette bile olsa satan yer bulamadım,
  • epey zaman oldu konuya girmeyeli bir yıldır kullanıyorum bende candogan62 sayesinde almıştık çok memnunuz, yıkaması sıkması kapasitesi herşeyiyle dört dörtlük bir cihaz. Ben teşhirden 2.250 ye almıştım 5 taksit ama şimdi baktım gerçekten hiçbiryerde satılmıyor artık.

candogan62 hocam hala sıkma videosu istiyorsan çekip gönderebilirim, bir arkadaş sürenin değişmesinden bahsetmiş, benim makinada bazen 2 saat diye başlıyor 3 saatte bitiriyor, süreyi yıkama esnasında bile güncelleyebiliyor (tabi benim makina bozuk değilse )
  • Valla ben de bir senedir bekliyorum aeg satan bayiye gelmiyor. Ben de diyorum ki madem bu 98699fle2 modeli artık yok, gelmiyor türkiyeye, ben de aynı özellikleri taşıyan electrolux marka makinelere bakarım. Ama işin içinden çıkamıyorum. Electrolux le ilgili makinelerin detaylı bilgilerine ulaşamıyorum. Deterjanı suyla karıştırdıktan sonra versin, enerji sarfiyatı az olsun, ses seviyesi düşük olsun, 50 derecesi de olsun, yorgan yıkasın, tambur kalitesi ve kazan dokusu da önemli tabi. Bunlar gibi birçok özellik 98699fle2 gibi olsun istiyorum. Bana yardım edebilecek birileri olursa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESLEM_ -- 6 Mayıs 2015; 8:08:40 >
  • iyi günler arkadaşlar

2013 şubat ayında aldığım AEG L98699FL model 9 kg çamaşır mekinesi çamaşırlarda makine yağına benzer lekeler bırakmaya başladı.Lekeler kesinlikle herhangi bir işlemle çıkmıyor çamaşırlar çöpe gidiyor.Tüm çamaşırlarda yapmıyor bazı çamaşırlarda damlacıklar ve çizgiler halinde yapıyor.

Makinaya bir ton para verip 7 yıl garantili oalrak almıştım..Lekeler oluşuncaya kadar gayet de memnunduk makineden..Makinede sallanma ses vs yok herşeyi normal görünüyor ama leke bırakıyor.Servis elektrolux kazan temizleyici tavsiye etti tarife uygun kullandık ama geçmedi.İnternetten araştırdığım kadarıyla yağ ancak rulman keçe grubu arızalınırsa meydana gelebiliyormuş.

Servise durumu ilettim koca ankarada 2-3 tane servis var ve hızlı çalışamıyorlar.Gelip rapor tuttular fabrikaya sorunu soracaz dediler.1 hafta geçti ses yok..Sonra yine aradım bu defa avrupadan yedek kazan gelecek dediler tahmini 20 gün sürer dediler.Sonrasında AEG merkezi aradım aslında aeg fiilen bitmiş tüm işlerini elektrolüxün altında yürütüyorlar.AEG merkezi 20 günlük süreyi 10 güne çekeriz sorunuzu gideriz diyerek telefonu kapattı.

Gelinen noktada AEG aldığıma pişman oldum oysa az bir miktar para daha katıp miele marka bi makine alabilirdim.Bir makinenin sadece iyi olması yetmiyor servis ağı yedek parça bulunabilirliği ve firmanın sağlam olması da çok önemli.

Eğer taahhüt edilen sürede sorunum giderilmez ise gümrük ve ticaret bakanlığı dahil gerekli tüm mercilere şikayette bulunacağım..

• Bu kadar yılın ardından makinası arızalanan oldumu hiç ?

• ta2ad T kullanıcısına yanıt

Merhaba, AEG Lavamat 98699fl değil ama 88489fl model çamaşır makinemizin geçen hafta kapak kilidi arızalandı ve servisin dediğine göre ana kartı bozmuş bu arıza.

Servis anakart için yaklaşık 2.900 TL, kapak için 750 TL ve işçilik 400 TL olmak üzere yaklaşık 4.000 TL tamir ücreti çıkardı. Biz de yeni makine mi alsak yoksa 88489fl çamaşır makinemizi 4.000 TL'ye tamir mi ettirsek tam karar veremedik.

İlgili hususta tavsiyelere gerekçeleri ile birlikte açığız. Şimdiden değerli görüşler için çok teşekkür ederiz.

Esenlikler,

• ta2ad T kullanıcısına yanıt

İlk aldığım AEG çamaşır makinası (modeli LV36 gibi bişiydi sanırım) en sonunda yıkama esnasında su akıtma problemi olduğu için ve eşim artık kullanmaktan sıkıldığı için o vaziyette hurdacıya satıp yeni çamaşır makinası almıştık. Bu ilk ve son arızası değiştirme nedenimiz olmuştu...  

Satın aldığımız yıl-1993

Hurdacıya sattığımız yıl-2012

Yeni aldığımız çamaşır makinası da AEG (altında da Electrolux yazıyor) modeli 72850

Satın aldığımız yıl-2012

Şu ana kadar sıfır problem,

Doğrudan bol kireçli şebeke suyuna bağlı,

Calgon vs kullanımımız sıfır, evimize girmez...

• Merhabalar,

Aralik 2012 de Aeg Lavamat L98699FL Protex Plus 9 Kg 1600 Devir XXL camasir makinemizi ozellikle @candogan62 nin degerli tavsiyeleriyle aldik. Bu zamana kadar hicbir sorun cikarmadan da kullandik. Son yillarda arada bir makine temizleyici ile 90 da yikama haricinde calgon vs de kullanmadik. Yillardir yumusatici da kullanmiyoruz; kurutma makinesinde cikan hali bize yeterli geliyor.

iki gun once camasir icindeyken bozuldu ve yetkili servis geldi. 500 TL standart ucreti var bilginize.

Ana kart arizasi var degismesi lazim 20 gun surer dediler. 14bin TL tutacak; tamam dersek.

Sayin forumdaslardan bu durumu yasayan var midir. Fiyat bana cok yuksek geldi.

Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

• senin yaşadıklarının aynını ben de yaşadım. bu markanın makinalarına parça bulmak mesele olduğu gibi iki yıl önce bana da söyledikleri kart arızası 5-7 bin lira civarındaydı. kartı değiştirsen bile başka arızalar çıkmayacağı garantisi yok. bence sen bu makinayı artık emekli et ve servis-parça-garanti konularında sorun yaşamayacağın türkiye üretimi bir cihaz al, keyfine bak.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158813275

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaci -- 5 Haziran 2024; 9:54:8 >
  • Merhaba, Aeg Lavamat L98699FL2 modelimiz ilk çalışmasında su alıyor ara sıra dönüyor ama sesli bir şekilde ilerleme kaydetmiyor. Sorunu yaşayan oldu mu ? Ve reset atma olayını nasıl gerçekleştiriyoruz ? Teşekkürler.

• sandan S kullanıcısına yanıt

Orta halli çamaşır makinalarının fiyatlarının 20-30 bin tl arasında olduğu düşünüldüğünde 12 yıllık makinanın tamirine 14 bin harcamak hiç te mantıklı değil. Bugün kartını değiştirtirsiniz yarın öbür gün başka bi yeri cortlar...

Servisleri ben hiç te masum görmüyorum. Basit bir arızası olsa dahi arıza çözümlemeden bunun kartı değişecek diyip en üst perdeden fiyat çektiklerini cümle alem biliyor.

Ben olsam 14 bin tl ye tamir ettireceğime eskiyi gözden çıkarır yeni çamaşır makinası almaya karar veririm.

Ama öncesinde biraz araştırma yapıp, varsa tanıdık bi elektronikci arkadaşınızın da yardımıyla elektronik devre kartıyla motor kontrol kartını çıkarır gözle kontrol eder veya ettirir ona göre ne yapılacağına karar verirdim.Belki de basit bi şekilde arıza yapılmış olur..

shop.aeg.co.uk
    ELECTRONIC PCB,CONTROL for Washing Machines - 1246207300 | AEG
    https://shop.aeg.co.uk/laundry/washing-machines/electronics/card-motor-control/p/1246207300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 17 Ekim 2024; 20:6:29 >

• BT42 B kullanıcısına yanıt

Makinenin verdiği hata kodunu biliyorsanız aşağıdaki linkteki servis klavuzundan arıza hakkında ön bilgi edinebilirsiniz.

https://www.4mcculloch.co.uk/images/mediator/553/599709900.pdf

Cihazın servis moduna girmek için şu videonun başlangıcını iyi gözlemleyin...

juliengenfyoutube
    AEG Lavamat L98699 service mode.
    https://www.youtube.com/watch?v=BjxOsP1ecJU

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.