Şimdi Ara

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
7
Favori
37.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sinyali vdsl yaparlarsa vdsl modemle stabil kullanabilirsin fakat böyle hattın çok zorlanıyor. 16 mbps'e sabitlemelerini söyle. Santrali ararsan daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Ttnet in verdiği vdsl modem için ne diyorsunuz ? 200 - 250 tl vermek istemiyorum. Hızda hatta sorun oluyor mu ?
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Verdiği modeme bağlı hocam şimdi Airties'in 5650'yi de verebiliyor. ZTE'nin dandik bi modelini de verebiliyor. Açıkçası işi şansa bırakmamak daha mantıklı geliyor bana hele e VDSL'iniz varsa.
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    Hız değerleriniz mükemmel hocam Böyle internetim olsun isterdim açıkçası maşallah Hattınız şu anda 50 mbps çok rahat alabilir.
  • Şu anda adsl kullanıyorum Huawei almıştım ttnet ten. Ama vdsl daha performanslı bir hizmet haklısınız.

Değiştirme imkanımız ya da ne vereceklerini önceden öğrenemez miyiz ki ?
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Malesef ellerinde ne kalmışsa onu veriyorlar bu var diyorlar. Sitesinde bi yerde verilebilecek modemlerin listesi vardı bi ara.
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için. şu anda kullandığım modem tplink w8970. vdsl modem olarak tplink w9980 ya da airties 5650 düşünüyorum. siz hangisini önerirsiniz? Bu 2 modemden birini aldığımda herhangi bir hız düşüklüğü veya ayar değişikliği yapmadan sıkıntısız bağlanabilir miyim? (sinyali vdsl e çevirmek suretiyle tabi.) bu snr margin değerinin 6 olması çok düşündürüyo beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abkartal78 -- 27 Kasım 2014; 0:51:43 >
  • bizde netlimitsiz 8 mbps ye kadar olan var 67 lira ödüyoz

fibernet nerede uygulamasına göre ultranet varmış

bu değerlere göre 16 mbps ye kadar olana geçilebilir mi?
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

ve geçsek +2 lira daha mı ödeyecez bu ultranet e
  • abkartal78 A kullanıcısına yanıt
    Bende 5650 var. Bildiğim kadarıyla ki eğer yanlış biliyorsam arkadaşlar beni düzeltsin. Airties bu işte bi adım daha ötede gibi geliyor bana göre. Kablosuz olarak da öyle. Örneğin benim evim 4.katta geçen gün karşı sokakta bi tanıdık gördüm. bana internetiniz burdan çekiyo şifresi ne diye sormuştu Yine de karar senin tabi
  • ctn48 kullanıcısına yanıt
    Ultranet zaten TTNET'in ADSL'e verdiği ad hocam. Bu değerlere göre de 16'nız zor görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

Selam arkadaşlar bende 32 mbit olan vdsl tarifesine geçtim acaba sonuçlar iyi mi 30.50 olarak çıkıyor speedtest düşük geldi bana
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

degerleriniz gayet iyi 1,5 mbps kaybiniz var bi problem olacagını zannetmem

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgerger

Bence fiber ve hiper kullananlar haline şükretsinler hocam her ne olursa olsun :) Ben ttnet 8mbps limitsizdeyim Allah ttnet'in bin türlü belasını versin yani açık ve net 5-6 gün önce internetim tak diye gitti. Port hatası alıyorum beni direk arıza talebi sayfasına yönlendiriyor. Aradım adamları konuştum. Talebi açtık neyse. Beklemeye başladım bu sefer. 12 saat geçti aradım yok. 24 oldu aradım yok. 40 oldu aradım verdikleri cevap sürekli aynı. " Evet şu an hatanızı biz de görebiliyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Bitince biz sizinle irtibata geçicez." 48 saat bekledim hocam internetimin gelmesi için 48 saat. Ondan sonra sağolsun bizim pederin bi arkadaşı varmış onu devreye soktuk. 5 dakika içinde modem yeniden başladı ondan sonra internet geldi. Bu mudur hizmet anlayışı, müşteri memnuniyeti ?
    Ayrıca anlayamadığım bir şekilde yaklaşık 1 ay önce aradım tek şifre almak için numaramı girdim bana bant kaydından "Bulunduğunuz bölgede altyapı çalışması var." diye bir şey dinlettiler. Çok takmadım devam ettim geçen hafta internet hızımı yükselttirmek için aradım. Ne deseler iyi ? Bulunduğunuz bölgede altyapı çalışması var bu yüzden ne hızınızı yükseltebiliyoruz ne de arıza talebi açabiliyoruz. 1,5-2 aydır yani tatilden döndüğümden beri 4 mbps hıza sabitim. Ne bir gram aşağı ne bir gram yukarı. Bir de Allah'ın her akşamı saat 6'dan itibaren benim ping 250'den aşağı inmiyor hocam. Nasıl bi altyapı ise artık. Yahu saat gece 1 de 75-80 ama akşam 9 olsun 300 hatta 400 ping. Bu da sunucu çok yoğunmuş ondan dolayı oluyormuş. Neyse çok uzun oldu velhasıl kelam neti iyi olanlar kıymetini bilsin SS'ler aşağıda :)
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

bina içi sistemini yenile ve telekomdan adam cagirttir heryerde hız testi yaptıor degerlerin kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: Teselecta

Hangi paketi kullanıyorsunuz?

@mert_1638

suan 16 mbps adsl kullanıyorm bi türlü vdsl ye geçirmiyorlar santral iptal ediyor ben basvuruyorum santral iptal ediyor
    telekoma gidecegm haftaya ins geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

quote:

@mert_1638

suan 16 mbps adsl kullanıyorm bi türlü vdsl ye geçirmiyorlar santral iptal ediyor ben basvuruyorum santral iptal ediyor

Ben ttnet sizinle abonesiyim 8 mbs'den 16 mbs'a geçmek istiyordum
    Paket değişikliğini yapıyordum ertesi gün sistem otomatikmen iptal ediyordu
    O.İşlemlerden şikayet yazdım geri dönüş yaptılar sistemsel bir sorun varmış
    Sorunu hallettiler paket değişikliği yapıldı

Siz şikayette bulundunuz mu?
    2. olarak paketiniz akksi kaç gb?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

quote:

@mert_1638

Ben ttnet sizinle abonesiyim 8 mbs'den 16 mbs'a geçmek istiyordum
    Paket değişikliğini yapıyordum ertesi gün sistem otomatikmen iptal ediyordu
    O.İşlemlerden şikayet yazdım geri dönüş yaptılar sistemsel bir sorun varmış
    Sorunu hallettiler paket değişikliği yapıldı

Siz şikayette bulundunuz mu?
    2. olarak paketiniz akksi kaç gb?

evet şikayette bulundum cozum saglanmadi .
    75 .s

• mert_1638 kullanıcısına yanıt
    Bina içi sistem yeni zaten SNR'da çok kötü değil de işte şu hat zayıflaması beni öldürüyor. Saha dolabımız bizden en az 600-700 metre uzakta. Bu arada her saha dolabına VDSL bağlantı mı geliyor ? Bi de adam çağırttır derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgerger

Bina içi sistem yeni zaten SNR'da çok kötü değil de işte şu hat zayıflaması beni öldürüyor. Saha dolabımız bizden en az 600-700 metre uzakta. Bu arada her saha dolabına VDSL bağlantı mı geliyor ? Bi de adam çağırttır derken ?

her dolaba vdsl gelmez dolabin tipine bagli dslam ve tip7 dolap varsa vdsl geliyor ama ufak dolaplarda var boyle eski gri ufak dolaplar
    onlara adsl gelir
    :D

600-700 metre ciddi bir rakam.

Adam cagirttir derken - Türk telekomdan bir ekip cagir ve hangi dolaba bagli oldugunu ögren hemde
    hız testi yaptır dolaptan cikan porttan
    binaya giren kablodan
    ankastre portundan daireye giden kablodan
    daireden

tek tek hız testi yaptirdgnda zaten nerede deger düşüyor göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_1638 -- 28 Kasım 2014; 16:53:57 >

• mert_1638 kullanıcısına yanıt
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.
    Bizim civardaki saha dolaplarının hepsi bunlardan. Bunlarda genişbant diye biliyorum ama ? Yine burdaki tanıdığı devreye soktuk bakalım yarın müdürlükle iletişime geçecek gerekirse daha yakın bi saha dolabına aktaracaklar bizim hattı. Daha yakına aktarırlarsa hem hız falan da artar diye bakcaz yani. Ekip işini bi düşünmek lazım tanıdık devredeyken ne derece gerekir diye ama yüksek ihtimal uzaklıktan dolayı hız düşüşü fazladır yani. Eğer bu dolaplara VDSL geliyorsa, tahmini olarak kaç metreye kaç mbps verilebilir ? Bi bilgin var mı bu konuda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistOrkestra -- 29 Kasım 2014; 2:49:19 >

• Az önce konuştum arkadaşlar. Kapattıktan sonra bulunduğum ildeki telekomdan arayıp hızımı da 8'e çıkarttılar. Yalan söyledikleri bi nokta var. O da yazın ortasında gittiğimde bana saha dolabımı söylemişlerdi ve o zaman yaptığım hat değerlerim de ortada. Saha dolabının bana olan uzaklığı da bu : ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.
    Ben az önce saha dolabımı sorduğumda biraz durakladıktan sonra bu dolaba bağlı olduğumu söyledi :  ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. Halbuki benim yazın modemden baktığım hat değerlerim ile şu an baktığım değerlerde Hat Zatıflaması sadece 1 dB değişmiş. Bu da demek oluyor ki bana şu an yalan söylüyorlar. Beni şu an 300 metre olan saha dolabına alsalar 20 mbps'ye kadar VDSL bile alabilirken ben hala benden 900 metre uzaklıktaki saha dolabına bağlıyım nedense. Uzun lafın kısası bölgenizde başka bir ISS varsa TTNET'e yaklaşmayın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistOrkestra -- 29 Kasım 2014; 10:56:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Benim vdsl2 hattıma ait bilgiler şu şekilde;

https://www.dropbox.com/sh/93vpxo14jpd5xpa/DjIdrfLWMJ

İki farklı kablo ile yaptığım denemeler bunlar. 99mbit gördüğünüz Türk Telekom'a ait kabloya modem direk bağlı iken (f/o saha dolabı 300 metre ilerde). 66mbit gördüğünüz ise TT'ye ait kabloya ilave 305 metrelik Cat6 kablo takılmış hali. Yalnız denediğim kablo HCS'nin (Hes Kablo) Cat6 UTP kablosu. Muadillerinden pahalı, kaliteli bir kablo. Yani kablolarınızı uzun mesafede yenileyecekseniz, mutlaka kaliteli kablo kullanın. 300 + 305 metre mesafede 99'dan 66mbit'e düşmüş hız, bu mesafe için bence süper değerler.

Hat değerlerine bakarak SNR ve Line Attenuation'daki değişimlerin hıza etkisini görebilirsiniz. Umarım faydalı olur.

Not: Bir bilgi daha ekleyeyim. HCS marka kablo dışında bir de V-net marka ucuz Cat5e kablo ile denedim. Yani TT'nin 300 metrelik kablosuna ilaveten yaklaşık 120 metrelik Cat5 ek yaptım. Ulaşılabilir hız 32 mbit civarlarına düştü. Yani kablo kaliteleri arasında inanılmaz fark var. Üstelik V-net kablo ile ZTE ve Airties marka vdsl modemler hiçbir şekilde bağlanamazken sadece Sagemcom modem bağlanabiliyordu. HCS ile tüm modemler çalışıyor.

merhaba, banada ttnet fiber dedi ama evime eski tip 2 uçlu bakır kabloyla geliyor internet (kablo baya eski) yani hiper çıktı, evim 7. katta ve binanın girişinde ufak bir kutudan dağılıyor apartmana, dediğiniz kabloyu çeksem pingde düşüş yaşar mıyım?

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.