Şimdi Ara

Adsl sorunsalı- Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda ping değerlerim çok yüksek (300 - 800 arası) ve adsl hızım çok değişken 8 mb olan bağlantımda normalde 7 mb hız bana ulaşırken artık kah 1 oluyor 3 oluyor 4 mb oluyor defalarca kez konuştum iss ile ama sorunun benden kaynaklandığını ve BİLGİSAYARCI ???? ya gitmemi istedi.

Pc dışında kullandığım cihazlar mevcut , iss kendi hat değerlerinden çok emin. . .

Nasıl bir çözüm sunabilirsiniz nedir bu BİLGİSAYARCI denen kişinin yapacağı işlem ? ? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 7 Nisan 2014; 12:20:39 >

• Skylined kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzüne girip hat değerlerini bulup koy bakalım hattın durumunu görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Modem arayüzüne girip hat değerlerini bulup koy bakalım hattın durumunu görelim.

modemi restartladım ilk başta hız normale döndü ama şimdi tekrar mantara bağladı. 5 dk sürmedi hızın normal oluşu şimdi başka bir modem takıp öyle deneyeceğim sorun nedir çözemedim hangi ekran görüntüsünü atmam gerekiyor

Adsl sorunsalı- Yardım lütfen Adsl sorunsalı- Yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 7 Nisan 2014; 21:29:11 >

Hattın durumu iyi elinde başka cihaz varsa onla hız testi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 7 Nisan 2014; 21:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hattın durumu iyi elinde başka cihaz varsa onla hız testi yapın.

test yapacağım modemde milattan kalma speedcom+ modemi 10 yıllık modem bakalım ne olacak bu modem de
  • şimdi bu sonucu aldım bu normal hızım ama birazdan yine sapıtacak gibi umarım yanılırım

• yine uçtu bağlantı şimdi de direkt duvardan gelen hatta takacağım splittersız

edit : splittersız yine dengesiz son çare elektrikçi çağırıp telefon hattını değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 7 Nisan 2014; 22:06:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Boşuna değişme hattın sağlam baska modem varsa onla dene ayrica speedtestten test yapın.

• quote:

Boşuna değişme hattın sağlam baska modem varsa onla dene ayrica speedtestten test yapın.

tplink ile denedim daha sonra speedcom+ modem ile denedim. Sonuçlar aynı dengesizlik var hatta son 1 haftadır çekiyorum bu sıkıntıyı iss sıkıntı yok diyor ama inanmıyorum onlara , 2 modem de aynı sıkıntı oldu. Pingler uçtu hız düştü yalnız bu sorunun bende olması ya bina içi hattımda bir sıkıntı olduğunu yada iss tarafılı bir problem olduğuna dair şüpheler uyandırdı
  • evet arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz şimdi

Arıza kaydı bırak sizin sağlayıcı kim ?

• quote:

Arıza kaydı bırak sizin sağlayıcı kim ?

Turknet ama sorunu kabullenmiyorlar. Şimdi şikayetvar a yazıyorum şikayeti

tam şikayeti yazarken düzeldi bağlantı. 20-23 arası bende yalan oluyor dsl bunu anlıyorum. Sürekli gidip geliyor yine sorun nerden kaynaklı en iyisi 1 hafta bu çileyi çekmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 7 Nisan 2014; 23:13:49 >
    Arıza kaydı bırak türk telekoma eğer ıss ilgilenmiyorsa değiştirin hocam.
  • quote:

Arıza kaydı bırak türk telekoma eğer ıss ilgilenmiyorsa değiştirin hocam.

Taahhüt var 1 yıl daha o yüzden iptal edersem 250 TL fatura çıkarıyorlar. Konuda da görüldüğü üzere hatta gel git mevcut özellikle akşam 20-23 saatleri arası sanıyorum ki santrale aşırı yüklenme oluyorsa çöküyor bağlantı. Çaresini bulamayacağım bir sorun tek çözüm Telekom un o bölgede çalışma yapması
    Yeni bi modem yok mu onunla dene

• quote:

Orijinalden alıntı: conqueror0619

Yeni bi modem yok mu onunla dene

Airties ve Speecdom+ modemleri ile denedim hatta dengesizlik var. Turknet de kabul etmiyor hat değerlerini normal görüyor. Bir şekilde çözülecek ama nasıl bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.