Şimdi Ara

adsl modemi kasa içine takma. YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    13 haziran itibariyele mod işine girişçem. bi çok proje var kafamda. bunlara kablo karmaşasına son vermek için modemi kasya dahil etmek de var.plan kabaca şöyle: modemin devresini kasasından ayrırp 5,25inçlik yuvaya takıcam. pcb uzunluğu 17.8cm yuvaya sığmıyo yani. fakat kasa genişliği kurtardığı için yuvanın iki yanından şerit halinde pcb kalınlığında parça kesip alıcam. bi bakıma kızak yapmış olcam yani. modemin kendi adaptorünü kullanmak yerine kasa içindeki 12v molex ile elektrik vermek istiyorum. modemin güç giriş yerinde "12V 1.2A" yazıyo. şimdi ben söylediğim şekilde elektrik versem modem zarar görürmü. yani ikisi de 12v fakat kaç amperdir bu molexler. kısaca böyle bişey mümkünmü. psu şuan için no-name 350w fakat 13 haziran itibariyle high power rock solid 1000w olucak.

ön panelden de ledlerin gözükmesini istiyorum.bunun için uygun ölçüde plexi alıcam, ledlerin geldiği yerler hariç kalanını siyaha boyıycam bu şekilde kasa bütünlüğü bozulmıycak. ayrıca ön panele modem için anahtar da koyucam. soğutma içinse 80 veya 120lik standart kasa fanı düşünüyorum. geriye tek sorun kalıyo.wifi antenini nereye nasıl monte ediyimki 110metrekarelik alanda sorunsuzca sinyal yaysın??

not:anten modüler.

birde elimde eskiden kalma standar pci modem var. bu modemi kullanarak veya farklı bi şekilde kasanın arka paneline telefon hattını modüler şekilde yerleştirebilirmiyim? yani kasayı taşırken içini açıp modemden sökmek yerine sadece arka panelden tel kablosunu sökerek taşıyabilirmiyim??

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.mod işine yeni başlayan bu hevesli kardeşinize destek olmanızı umarım

edit: babam reklam fotoğrafçısı. stüdyoda fazla deklanşör kablosu mevuct. bunu alıp modemin reset düğmesi için kullanmayı düçünüyorum fakat kablonun ucunu reset düğmesinin önüne nasıl sabitleyebilirim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaaann -- 1 Haziran 2008; 14:36:43 >

• yok mu yardımcı olabilcek?
  • Hocam sana ancak Modemi PC'de çalıştırma konusunda yardımcı olabilirim çünkü ADSL'den falan anlamam fazla...

Hocam gönül rahatlığı ile PSU İle çalıştırabilirsin ADSL Modemini...Amper sorunu falanda olmayacaktır
  • o zaman sarı-siyah kabloları modeme bağlıycam.teşekkürler

iki sorum daha olacak. molex çoklayıcı kullanarak, örneğin bir molexi çoklayıcı(lar)la 5 molex yaptım. bunun psu'ya bir zararı olur mu ve bu molex içindeki kabloları nasıl çıkartıp takabilirim zarar vermeden(modemin veya başka birşeyin kablosu sabitlemek için molexe entegre edicem)
  • pcı adsl modem al kökten çözüm
  • 1) öyle bi modem çıktı mı? çıktıysa link verirmisin
    2)para harcamak istemiyorum
    3)anakart asus striker 2 formula. 2pci soketi var. bunlara da tv kartı ve wifi takmayı düşünüyorum ayrıca sli yapma ihtimalim var(ekran kartı 9800gx2 olduğu için mecbur pci slotlarından biri gidicek sli yaparsam)
    4)el emeği göz nuru olsun istiyorum

yine de önerri için teşekkürler
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaaann kardeş ben açıklayayım hani şu usb ara kablolar oluyor ya onlardan al bir tane ekran kartının altındaki demirlerin birisini çıkar mümkünse en alttakini :)sonra uzatma kablosunun ucunu düzgün bir şekilde kasanın içerisine al daha sonra modemin usb girişine tak güç kaynağınıda bilgisayarın güç kaynağındaki girişlerden dikkatli bir şekilde araştırarak bağla o kadarını valla hatırlamıyorum benim bilgisayara öyle yaptım ben fotolarını akşşam çekip burda yayınlayayım;)
  • düşünce olarak güzel bir proje ama unutmayın güç kaynağı bilgisayar olduğu için (kablosuz kullanacağınızı söylediğiniz için belirtiyorum) bilgisayar haricinde kablosuz bir cihazı kullanabilmek için bilgisayarı açmanız gerekicek. modeme yer olarak ön paneli kesmektense arka tarafta bulunan slotlardan birine (anakartı değil kasanın bış çıkışlarından birine) çıkış yapacak biçimde modemi kasa içine dik yerleştirirseniz telefon kablosu gibi ayrıntılarıda zaten modemin kendisi kasa arkasında olacağından halletmiş olursunuz, hemde adaptörü yine kasanın arkasından modeme bağlayarak güç kaynağı ile uğraşmamış olursunuz.

bunların haricinde eğer istediğiniz şey modemin ortadan kaybolması ise modemi kasa içine koyup modemin usb çıkışını direkt anakart üzerine bağlayarak ethernet kablosunu dışardan bağlama zorunluluğundanda kurtulmuş olursunuz.. tabi dikkat etmeniz gereken şeylerden biriside wireless antenini kasanın içinden dışarıya çıkartmanız gerekiyor ama yinede wireless anteni kasa içerisindeki elektromanyetik parazitten etkielencektir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.