Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hat değerleri modemden modeme değişiklik gösterirmi peki hocam yani iyi modemle kötü modem arasındaki fark gibi ?
  • DreamEnergy kullanıcısına yanıt
    İyi modemler değerleri daha gerçeğe yakın gösterir. Kötü modemlerde hat değerleri pek tutarlı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hat bilgilerini yorumlar mısınız max ne kadar hız alabilirim

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

• Merhaba ;
    www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Buradan altyapı sorguladığımda 54 megabit hız alabileceğim yazıyor. Turknet vdsl kullanıyorum 16 megabit hız alabliyorum. Arıza kaydı bıraktım hattınız bu kadar destekliyor dediler. Türktelekom çağrı merkezide 50 megabite kadar hız alabileceğimi söyledi. Hat değerlerime bakıp değerlendirme yapabilir misiniz ? Millenicom a geçsem daha yüksek hız alabilir miyim

• stranger3458 kullanıcısına yanıt
    Bu değerlere göre Hız 18 Mbps olarak gözüküyor. Alınabilecek hız da 21 Mbps. Hat zayıflaması 22db fazla. TurkNette YAPA kullanıyorsanız, VAE kullanmak için destek kaydı açın.

Eğer VAE kullanıyorsanız kabloları, özellikle ek yerlerini kontrol edin.

• mrt2121 kullanıcısına yanıt
    Şu an Yapa kullanıyorum vae ye geçmek bana ne kazandıracak biraz bahseder misiniz ? En nihayetinde altyapım 21 mb destekliyor ve ISS değiştirmenin bir faydası olmayacak diyorsunuz

YAPA bağlantıyı direkt santralden alır ve yakındaki saha dolabını pas geçer. Milenicomdaki çıkan hız VAE olarak sorgulanır yani yakındaki saha dolabından.

Eğer VAE ye geçerseniz ya da başka ISS den VAE alırsanız hız artacaktır.

Benim öğrenmek istediğim vae ye de geçsem 21 mb üzerine çıkamaz mıyım

Milenicom 54 Mbps gösterdiğine göre çıkarsınız.

Sabırla cevap verdiğiniz için teşekkürler.

• Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 6144 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11484 1085
    SNR Sınırı (dB): 15.4 17.5
    Hat Zayıflaması(dB): 34.5 20.0
    Güç (dB): 19.0 12.1

Hat değerlerim bunlar arkadaşlar netspeed kullanıyorum 8 mbit ama 6 mbite sabitlediler kopmalar yaşıyorum diye,10 senelik bina ve farklı farklı firmalarda kullandığım aynı hat kablo değişmedi. Ankastreden gelen kabloyu cat6 ile değiştirsem nasıl olur acaba değerler otururmu sabit 8 almak için
  • Merhabalar değerleri iyileştirmek için neler yapılabilir ?  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1001 -- 17 Aralık 2018; 21:43:21 >
  • Destny kullanıcısına yanıt
    ahmet1001 kullanıcısına yanıt
    Kabloya masraf etme dış altyapı iyileşmedikten sonra bina içine fiber yapsanda fark eden birşey olmaz o hat 8 mbite sabitlenir normal şartlarda bölge altyapısı problem olduğu için kopma yaptırıyordur.

@ahmet1001

Malesef bu durum sizin içinde geçerli bölge altyapısına el atılması şart.
  • Hat Modu ADSL2

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 11408 800
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 12490 1251
    SNR Sınırı (dB): 10.1 20.6
    Hat Zayıflaması(dB): 10.0 4.8
    Güç (dB): 19.7 12.4

eve 50 metre uzaklıktaki sokakta ttnet kutusu var. vdsl ya da fiber işler mi bu bağlantıya?
  • arkadaşlar 100mbite geçersem sorun yaşar mıyım

Upstream Downstream
    Şu Anki Hız (kbps) 4089 51176
    Maksimum Oran (kbps) 39359 97525
    SNR Margin (dB) 30.5 20.8
    Hat Zayıflaması (dB) 10 5.2
    Hata (pkts) 0 75
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    90-95 mbit arasında kalır hat başka sorun olmaz.
  • Destny kullanıcısına yanıt
    benimde aynı durum söz konusu alt yapı çok kötü bağlantılar kopmaya başladı bende en fazla 8 mbt görsem bile faydası yok 8mbt bile kaldırmıyormuş hat saçmalık resmen sabit 6 ya aldırdım bnde

sorun hala devam ediyor internet sayfaları videolar çok geç yükleniyor belirli zamanlarda ama hergün yani gün içinde oluyor bu durumlar

bence modemdenden kaynaklanıyor olabilir çünkü son 1 aydır böyle durum baya kötüleşti önceden böyle bi sorun yoktu büyük ihtimal sizinde aynı modemi değişitirn özellike asus modem alın

ben aldım gelmesini bekliyorum kargodan deneyip haber veriirim gene size hocam netspeed kullanıyordum bende 8 aydır bunun için türk telekoma geçtim sorun hala devam etti firmalarla alakalı bi durumda değilmiş zaten netspeedede zamn gelceği için ayrıldım türk telekom 50mbit 16 mbt kadar 2 sene taahüt verdim 50 akk li zaten yıl başında akk kalkıyor türk telekomda 2 sene kafa rahat kullanırım türk telekomdan alıyor zaten herkes alt yapıyı daha sağlam firma seçmek daha iyi bence 8 mbit olanda 57 tl di 12 çektiği için bizim alt yapı 16 yapayım dedim ama 8 mbt vereiblriz en faza dediler bağlayan kişi interneti :S

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamEnergy

benimde aynı durum söz konusu alt yapı çok kötü bağlantılar kopmaya başladı bende en fazla 8 mbt görsem bile faydası yok 8mbt bile kaldırmıyormuş hat saçmalık resmen sabit 6 ya aldırdım bnde

sorun hala devam ediyor internet sayfaları videolar çok geç yükleniyor belirli zamanlarda ama hergün yani gün içinde oluyor bu durumlar

bence modemdenden kaynaklanıyor olabilir çünkü son 1 aydır böyle durum baya kötüleşti önceden böyle bi sorun yoktu büyük ihtimal sizinde aynı modemi değişitirn özellike asus modem alın

ben aldım gelmesini bekliyorum kargodan deneyip haber veriirim gene size hocam netspeed kullanıyordum bende 8 aydır bunun için türk telekoma geçtim sorun hala devam etti firmalarla alakalı bi durumda değilmiş zaten netspeedede zamn gelceği için ayrıldım türk telekom 50mbit 16 mbt kadar 2 sene taahüt verdim 50 akk li zaten yıl başında akk kalkıyor türk telekomda 2 sene kafa rahat kullanırım türk telekomdan alıyor zaten herkes alt yapıyı daha sağlam firma seçmek daha iyi bence 8 mbit olanda 57 tl di 12 çektiği için bizim alt yapı 16 yapayım dedim ama 8 mbt vereiblriz en faza dediler bağlayan kişi interneti :S
    elektrikçi geldi ankastreye baktı yeni dedi,kablolara baktı kopukluk vs yok boşa masraf etme abi dedi, turknetin yapa altyapısındayım ama onlarda 8 mbit bile garanti edemeyiz diyorlar bende netspeed uygun diye kaldım şimdilik böyle idare ediyorum şuan tekrar 8 mbite sabitlediler 2 gündür sorun yok modem gelince bana bilgi verirmisiniz

• ADSL Training Status: Showtime
    Mode: ADSL2+
    Traffic Type: ATM Mode
    Link Uptime: 12 days: 23 hours: 55 minutes

ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 14.491 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 14.463 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 19.5 dB 7.8 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.1 dBm 18.7 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 2.9 dB 13.0 dB
    Attainable Net Data Rate: 1.137 Mbps 15.356 Mbps

bir arkadaş bunların anlamlarında söylerse çok mutlu olurum
  •  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

Hat değerlerim bunlar ttnet müşteri hizmetleri max 24 ama 16 sabit veririz dediler müdürlük sizin orda vdsl var hattı yeniden sizin eve taşıyarak vdsl hatta uygun olduğunuzu sisteme tanıtarak vdsl verebiliriz dedi Turknet 50 alt yapınız var ancak 35 e kadar net veririz uygun olursa 50ye yükseltiriz diyince hattımı Turknete taşıdım ancak adsl olduğu için adsl olarak taşındı daha dün ve ardından vdsl geçiş işlemi başlattılar sizce vdsle geçince ne kadar dowland upload hızı alabilirim bu değerlerle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarKSpaWn07 -- 25 Aralık 2018; 2:50:26 >

• 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.