Şimdi Ara

Adnan Menderes iyi adam miydi kötü adam mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
6.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Malum kesime gore Osmanlı, adnan menderes, turgut ozal ,turkes ,muhsin yazıcıoğlu ve Recep tayyip erdoğan gibi isimler herzaman kötüdür düşmandır. Darbe gecesi Rteyi yakalasalardı öldürüp kenara atacaklar bu kafada olanlarda gene cok kotu seyler yaptı deyip anlatacaktı. Adnan menderes tek başına yuzde 50 oy alınca sözde Atatürkçü aydın kesim devamlı saçma sapan hukuk dışı kanun dışı hatta darbe şakşakçılığı yaparak Menderesin ayağını kaydırdı. Bugun olanlardan zerre farkı yok. Chp bugun neyse ogunde oydu. Bugunde aba altında sopa gostermiyormu darbe ile giderler demeye getirmiyormu darbe günü olan biteni kahve içerek izlemedilermi. Bugun neyse o gunde aynıydı. Malum kesim bugunde memleket hayrına hiçbirşeyin olmasını istemeyen terore darbeye şakşakçılık yapan devamlı iftira çamur atan memleketin ilerlemesine mani olan kafada. Chpnin kurulus amacı bu zaten takoz siyaseti iktidar olmak gibi bir dertleri yok. Bunların Atatürkçülüğü hdp barajı geçince pilav dağıtmaktan terorist cenazelerinde ağlaşmaktan demirtaşııcezaevlerinde ziyaret etmekten barış mitingleri düzenlemekten gizli gizli teroru desteklemekten öte değil.
    Hocam AKP nin terör ile ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niye bu kadar keskin olmak zorundayiz.Ya iyi ya kötü diyoruz. Biz neyiz peki iyi mi kötü mü? Eminim herkes iyidir. Neyse Menderes açık oy, kapalı sayım seçimlerin yapildiğı bir iktidara rakip olmuştur. Lütfen bu cümleyi iyi anlayın. Açık oy kapalı sayım. Yine neyse yaptigi yatirimlar ve demokratik olmasiyla ilk donemde cok iyi isler yaptı. Ne yazik ki bu demokratlik son dönemlerinde iktidar hırsı ve güç zehirlenmesiyle son bulmuştur.( günümüzdeki akp iktidarı gibi gücü ele alınca herşeyi ben yaparım anlayışı ile aynı) Bu onun idam edilmesini gerektirmez. Suçu neyse adil şekilde yargılanır , hapis yatar.
    Onun hayatını farklı kaynaklardan okuyun. Sentezini yapın. Aklinizda bir yere otutur. Millete bakarsaniz ya siyahtir ya beyaz.

• kendisi bu ülkenin tembelleşmesi için atılan ilk adımdır

sen üretme ben sana veririm diye diye her şeyimizi aldılar
    70 senedir de aynen devam ediyoruz
  • İlk olarak şunu söyleyelim. Ne olursa olsun milletin oy vererek iktidara getirdiği birini asmak, millete karşı bir terbiyesizliktir. Yanlıştır. Bu yüzdendir ki Menderes haksız iken haklı konuma geçmiş, bir kesim tarafından kahraman ilan edilmiştir.

Yine de bu durum, Menderes'in de suçsuz olduğu anlamına gelmez. Maalesef ülke tarihinin gördüğü en kötü yönetimlerden birini sergilemiştir. Kimi davranışları ve uygulamaları hainlik derecesindedir. Ülkenin iyiliği için yaptım dese de sonuçlar ortadadır. Ülke ekonomisi moratoryum ilan etmek zorunda kalmış, yani yedi düvele biz artık borçlarımızın faizini bile ödeyemiyoruz denilip boyun eğilmiştir.

Ülkemiz Küçük Amerika unvanını Menderes'e borçludur. Ülkeyi resmen Amerika'nın uydusu, kendini de Amerikan eyalet valisi konumuna getirmiştir.

Özel hayatındaki rezillikler zaten ayrı bir konu. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin başının emniyet müdürünün eşiyle ilişkisini kamuoyunun midesi kaldırmamıştır. Böyle bir insanın ülkemizi yönetmesine izin verilmesi zaten beklenemez.

Keşke hiç seçilmeseydi de ülkece bu rezillikleri yaşamasaydık.

• Ben yaptığı işleri, geldiği ekolü ve devamı olarak gelen liderleri pek sevmem.

Ama "seçilmiş birine atanmış olanların müdahale etmesi" de iğrenç bir durum. O yüzden iyi de olsa kötü de olsa maalesef zulüm görmüş bir adamdır, bundan dolayı üzülürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herasis

Ben yaptığı işleri, geldiği ekolü ve devamı olarak gelen liderleri pek sevmem.

Ama "seçilmiş birine atanmış olanların müdahale etmesi" de iğrenç bir durum. O yüzden iyi de olsa kötü de olsa maalesef zulüm görmüş bir adamdır, bundan dolayı üzülürüm.
    Hocam seçilmiş olan bakanlar geçen seçimde chp adayları için neler neler dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz

• Aslinda Ders niteliğinde bi adamdır sağ tandansli Diktatörlük kurmaya çalıştı basını susturmaya kalktı. muhalefeti topyekûn ortadan kaldırmaya kalktı ittifakları yasakladı. ne olursa olsun Atatürk'ün silah arkadaşina halki kışkırtti adami darp ettiler polis izledi . Gaziantep te kaybedilen secimde Oyların yeniden sayılacağı bina yakıldı.(trafo kedisini hatırlayalım)

Amerikan yardımıyla bizi onlara teslim edende bizzat bu sahistir. Bir cok alanda savunma sanayinde bizi geri goturen bu hazir yardimlardir.sen uretme ben veriyim kurnazligidir bizi NATO nun Sovyetler karşısında ileri karakolu haline getirmiştir. Su an bile Avrupa sinirlarinda ileri karakoluz mülteci leri bize kitliyorlar.

Yani Hikaye günümüzle aslında benzer.

Köy Enstitülerini kapattı. Halkı cahilliğe mahkum etti ki bu okulları kapatmasını bizzat gerici irticacı tipler (sözde şeyhler) istedi.Okumuş adam bunlara inanmıyor gelirleri azalıyordu hatta bu okullardan çıkanlar bunlarla gericilikleri ile de aktif mücadale de ediyorlardı.

Kör ölür badem gözlü olur derler asmasan bu kadar sorun olmazdı.
    15 kisiye idam kararı cikti 3 u asildi. digerleri icin Amerika İngiltere ricada bulundu lobi yaptilar bununda altini cizmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 28 Mayıs 2020; 14:56:1 >

• flegga34 kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle son 20 yıllık siyasi hitabette kalitenin ne kadar düştüğünü görebiliyoruz. Maalesef üslup sokağa indikçe, oy almaya devam ettiler.
    Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum.

Umarım önümüzde ki seçimlerde millette böyle düşünür. Kendine yakın olanı değil, yakışanı seçmeye meyil eder.
  • İdam edilmeseydi her sene bugün sövülecekti.Onu öldürerek mağdur rolü biçtiler, durum ortada.
  • Yillar sonra amerikan mandasina sokan kisidir.Marshall yardimi onun zamaninda yapildi.Hatta rockfellerin demeci var bu yardim ile ulkeye nasil giris yaptiklari hakkinda.Dini topluluklara dort nala yol vererek cehennemin taslarini o gunden dizmistir vatana.Ve daha nicelri vardir.Arastirin lütfen.

• 15 Temmuz yöntem olarak 27 mayıs'ın aynısıydı! başarılı olsaydı sonuçları da aynı olacaktı.

Rahmetli Menderes için 12 uçak dolusu altınla kaçacaktı! öğrencileri kıyma makinesinden geçiriyordu gibi akla hayale gelmeyecek abuk subuk iftira ve yalanlarla itham eden zihniyetin bugün hala kalıntıları devam ediyor!!

Tabi ki de bunların hepsi koca bir yalandı.

27 mayıs öncesi hangi hangi tezgahlar kurulup adım adım hayata geçirildiyse RTE için de aynısı devam ediyor!!

Hesap edemedikleri tek şey o yıllarda ki millet yok artık! bunun en büyük göstergeside 15 Temmuz milletimizin destansı direnişidir..

• Geçen gün Vahdettin konusunda da vardı bu orta yolcular.
    Neymiş ne hainmiş, ne kahramamış.
    Bunlar olsa olsa hainleri önce normalleştirme, sonra kahramanlaştırma çalışması olabilir.

İşine gelen eylemine göre kötü diyor. İşine gelmeyen niyetine göre iyi diyor. Bu alanda kıvırmak kolay ...

* Ne olursa olsun idam cezası insanlığa yakışmayan bir ceza.
  • Kişisel hayatı - berbat
    Siyasi hayatı - idare eder
    Devlet yönetimi - idare eder

Hain mi bence değil.

Atatürk sev sevme insan sarrafı biriydi, Menderes i meclise vekil yapan bizzat kendisiydi, ee DP kurucusu Celal Bayar Atatürk ün son başbakanı 🤔

• İyi yaptıkları da var kötü yaptıkları da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

Hocam AKP nin terör ile ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz

Alıntıları Göster
    Onla ilgili birşey düşünmüyor. Akp kandırıldı.

Ha eğer ülke yönetecek zekaya sahip olup olmadiklarını soracak olursan. Akp kandırılmış bir parti olduğunu unutabilir hemen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    Menderes = Rte diyebilir miyiz senin mantığınla

• evli kadınlarla ne halt karıştırdığına ne demeli?
    Ayhan Adnan ve Suzan Sözen diyorum. Savunduğunuz adam İstanbul Emniyet Müdürünün karısıyla yatmış bir adam ve ayrıca ayhan adnandan da gayri meşru çocuk yapmış adam. Evli kadınlara göz koyan ahlaksız herif idam edilmiş gram üzülmedim cehennemin dibine gitsin namussuz herif.
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    Siz siyasal islamcılar kadar tükürdüğünü yalayan yok. Adam evli kadınlarla zina yapıyor bu adamı dinsiz dediğiniz kesim değil islamcı kesim savunuyor. Üstüne üstelik evli çocuklu kadınlarla. Yetmezmiş gibi gayri meşru çocuğunu öldürmeye çalışıyor doğumda ölmüş yersen Tek kelime ile şaka gibisiniz. Git Suzan Sözen ile Ayhan Adnan'ı araştır. Evli kadınlarla zina yapan adamı siyasal islamcıların savunması ne olduğunuzu gösteriyor. Sözde islam yersen
  • Köy Enstitülerini kapatarak, seneler öncesinden planlanan köylü halkının cahil kalması oyununu gerçekleştiren hainin ta kendisidir. Akp'de bu oyunun meyvelerini yemekte şu an zaten.

Kut'ul Amare Bayramını kaldıran bir ingiliz uşağı idi.
  • Demirkırat belgeselini izleyin siz karar verin iyi mi kötü mü olduğuna. Bana kalırsa Türkiye'nin geri kalmasının en büyük sebebidir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.