Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85.050
Cevap
1.064
Favori
5.625.587
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama Avrupa biletleri 2 kişi gidiş dönüş 1150 tl'ye geliyor. amerika biletleri 2300tl.

aslında bir amerika yapmaya değer ama 1 haftalık bir geziyi 5000 tlden ucuza kurtarma şansı yok gibi.
  • adios kartıma 10-15 ocak civarı yüklenecek 150 tl dolayında bir puan var. ( avanspuanım -45000 de )

YKB Play kart ile Los Angeles - Bu Torpil Ölüyü Bile Diriltir play kampanyasına katılmak için playe dönsem yüklenecek puanlarımda problemolurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fayfim

Ortalama Avrupa biletleri 2 kişi gidiş dönüş 1150 tl'ye geliyor. amerika biletleri 2300tl.

aslında bir amerika yapmaya değer ama 1 haftalık bir geziyi 5000 tlden ucuza kurtarma şansı yok gibi.

Amerika'da çok fazla para harcanıyor ama gidin derim. Ben Adios'un 399 TL 'ye Amerika kampanyası ile geçen ramazan bayramı dönemine denk gelecek şekilde alda 12 günlük gezi yapmıştım. Tabi bizim bayram dönemlerinde biletler daha pahalı oluyor. İki kişi 4600 TL'ye 800 TL lik puan ile biletleri almıştım. San Francisco gidiş Los Angeles dönüş. Birde araya Hawaii koymuştum kendim tadından yenmedi. Ama deli para gitti o ayrı :)))
  • Yurt dışına çıkanlar para olayını nasıl çözüyor?Üzerinizde mi taşırsınız , kredi kartı mı kullanırsınız veya ihtiyaca göre bankadan para mı çekersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozer45

Yurt dışına çıkanlar para olayını nasıl çözüyor?Üzerinizde mi taşırsınız , kredi kartı mı kullanırsınız veya ihtiyaca göre bankadan para mı çekersiniz?

Ben giderken az nakit alıyorum. Gerekmedikçe herşeyi kredi kartı ile yapıyorum. Şuana kadar hiç bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Yurt dışına çıkanlar para olayını nasıl çözüyor?Üzerinizde mi taşırsınız , kredi kartı mı kullanırsınız veya ihtiyaca göre bankadan para mı çekersiniz?

yurt dışında bankamatikten para çekmek sanırım çılgınlık olur. ben yine 500 usd yada euro bulundurmaya çalışıyorum ancak bütün konaklama ödemesi ve alışverişleri kredi kartıyla yapıyorum.
  • quote:

Bu tamamiyle gidiş amacınaza bağlı. Alışveriş için gidiyorsanız yanınızda fazla para bulundurmanız gerekli. Ben uzakdoğudan elektronik bir şeyler alacağım zaman 5.000 dolardan aşağı gitmiyorum. Tabi mağazalardan alışverişte kredi kartını kullanıyorum. Burada bir kaç noktayı atlamamanızı öneririm. Malum adios topiğinde olduğunuza göre adiosunuz vardır, yurtdışında otel ve reatoran harcamalarında %5 indirim alıyorsunuz ayrıca hem free shoplarda hem de tüm harcamalarınızda 100 dolar üzeri 5 taksitten yararlanıyorsunuz. Bir de yüklü miktardaki alışverişlerinizi banka mesai saatlerinde yaparsanız yüksek kur kazığını yememeiş olursunuz

• Cevaplar için teşekkkürler.O zaman en güzeli tatile çıkmadan ,ödemeleri halledip , yurt dışında en avantajlı kartı ayarlamalı.Peki yurt dışında en avantajlı kart adios mu veya başka bir öneriniz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

Bu tamamiyle gidiş amacınıza bağlı. Alışveriş için gidiyorsanız yanınızda fazla para bulundurmanız gerekli. Ben uzakdoğudan elektronik bir şeyler alacağım zaman 5.000 dolardan aşağı gitmiyorum. Tabi mağazalardan alışverişte kredi kartını kullanıyorum. Burada bir kaç noktayı atlamamanızı öneririm. Malum adios topiğinde olduğunuza göre adiosunuz vardır, yurtdışında otel ve reatoran harcamalarında %5 indirim alıyorsunuz ayrıca hem free shoplarda hem de tüm harcamalarınızda 100 TL üzeri 5 taksitten yararlanıyorsunuz. Bir de yüklü miktardaki alışverişlerinizi banka mesai saatlerinde yaparsanız yüksek kur kazığını yememeiş olursunuz

Edit: imlaAlışveriş sınırını yanlışlıka 100 Dolar yazmışım 100 TL olacaktı

• quote:

quote:

Bu tamamiyle gidiş amacınaza bağlı. Alışveriş için gidiyorsanız yanınızda fazla para bulundurmanız gerekli. Ben uzakdoğudan elektronik bir şeyler alacağım zaman 5.000 dolardan aşağı gitmiyorum. Tabi mağazalardan alışverişte kredi kartını kullanıyorum. Burada bir kaç noktayı atlamamanızı öneririm. Malum adios topiğinde olduğunuza göre adiosunuz vardır, yurtdışında otel ve reatoran harcamalarında %5 indirim alıyorsunuz ayrıca hem free shoplarda hem de tüm harcamalarınızda 100 dolar üzeri 5 taksitten yararlanıyorsunuz. Bir de yüklü miktardaki alışverişlerinizi banka mesai saatlerinde yaparsanız yüksek kur kazığını yememeiş olursunuz

İşin doğrusu hem tatil hem alışveriş amaçlı (nasipse) dubaiye gitmek istiyorum.Ama alışveriş de işin içerisinde olunca işin rengi biraz değişiyor.Otel ödemelerinide buradan yaparız ancak yeme içme ve alış veriş kısmı için nakit lazım olur gibi geliyor.Kredi kartıyla alışverişde ,bizdeki gibi fiyatlar farklılık gösteriyor mu onuda bilmiyorum.(nakite şu kadar - karta daha yüksek bir fiyat gibi)Kur konusunda sanırım herkes şikayetçi.Bu durumda da nakit avantajli gibi duruyor.Sadece aklıma gelen yanımıza almadığımız parayı western union tarzında çekmek çok mu masraf lı olur, onu da araştıracağım.

• quote:

Cevaplar için teşekkkürler.O zaman en güzeli tatile çıkmadan ,ödemeleri halledip , yurt dışında en avantajlı kartı ayarlamalı.Peki yurt dışında en avantajlı kart adios mu veya başka bir öneriniz var mıdır?

son yaptğım analizde wings kart kur avantajı ile adiostan daha iyiydi, taksit olayı onda da var. adios yurt dışı alışverişleri üye iş yeri kapsamında olmadığından 10 tl ye bir puan veriyor. buda 1000 tlye ancak 100 puan gibi komik bir yükleme demek. wings cardda ise 1 tl ye 1 mil bitiktiriyorsun. 45 bin mile bir avrupa gidiş dönüşü alabiliyorsun. çok avantajlı değil ama hiç yoktan iyidir. ancak en önemlisi her zaman kurun kaçtan uygulandığı 1000 usd de 50-80 tl ye varan fark oluşabiliyor kartlar arasında.
  • quote:

quote:

quote:

İşin doğrusu hem tatil hem alışveriş amaçlı (nasipse) dubaiye gitmek istiyorum.Ama alışveriş de işin içerisinde olunca işin rengi biraz değişiyor.Otel ödemelerinide buradan yaparız ancak yeme içme ve alış veriş kısmı için nakit lazım olur gibi geliyor.Kredi kartıyla alışverişde ,bizdeki gibi fiyatlar farklılık gösteriyor mu onuda bilmiyorum.(nakite şu kadar - karta daha yüksek bir fiyat gibi)Kur konusunda sanırım herkes şikayetçi.Bu durumda da nakit avantajli gibi duruyor.Sadece aklıma gelen yanımıza almadığımız parayı western union tarzında çekmek çok mu masraf lı olur, onu da araştıracağım.

Dubai'ye hiç gitmediğimden kesin bilgiyi gezen arkadaşlar verse daha garanti olur, ama başka arkadaşlara yardımcı olması açısından Bangkok'da normal mağazalarda fiyatlara ekstra yük binmiyor ama spot tarzı yerlerde kredi kartı için %3 komisyon alıyorlar iphone ve ipad de bu tür mağazalarda ucuz oluyor zaten ama 5 taksit seçeneğide öne çıkıyor bu arada. Aslında kendinize güveniyorsanız en sağlamı yanınızda taşımak

• quote:

Orijinalden alıntı: frtn

adios kartıma 10-15 ocak civarı yüklenecek 150 tl dolayında bir puan var. ( avanspuanım -45000 de )

YKB Play kart ile Los Angeles - Bu Torpil Ölüyü Bile Diriltir play kampanyasına katılmak için playe dönsem yüklenecek puanlarımda problemolurmu ?

Bende sorun olmadı darty %18 puan (cep telefonu) kampanyasından yararlandım. Telefonu aldığımda kart tipim adiostu, sonra playe geçtim,puanlar yüklenmeden 1,2 gün önce müşteri hizmetlerini aradım kampanya koşullarını kontrol etti ve bana kart tipinizin ne olduğun önemi yok puanınız yatar dedil Bende play de kaldım.3 ocakta puanlar sorunsuz yattı.
  • Yurt dışında kredi kartı olarak Yapı Kredi kullanırsanız şu anda Gişe Kuru üzerinden ödeme yapıyorsunuz. Mesela önceki sayfalarda verdiğim örnek dolar 1.89 iken yapı kredi 1.94 lira almış bir € alışverişimde. Kendince önce €'yu $'a sonra da $'ı TL'ye çevirerek iki kat giydirmiş.

Şu anda hala en karlı banka hangisi bulamadım yurt dışı alışverişinde ama Garanti bankasında € veya $ hesabınız varsa banka kartınız veya kredi kartınızla bu hesaptaki para cinslerinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Bu hesaplara alacağınız dövizi de çok kötü olmayan döviz kuruyla alabilirsiniz.
  • Yurt dışı alışveriş anlamında wings ve bonus bir adım önde sanki.Tatile adiosla ,alışverişe başka kartla çıkarız artık.Bu arada yurt içi otel fiyatlarını görünce , puanları yurtdışı uçak bileti ve otel için harcamak daha mantıklı geldi.Değerli paylaşımlar için teşekkürler.
  • quote:

Cevaplar için teşekkkürler.O zaman en güzeli tatile çıkmadan ,ödemeleri halledip , yurt dışında en avantajlı kartı ayarlamalı.Peki yurt dışında en avantajlı kart adios mu veya başka bir öneriniz var mıdır?

HOCAM DUBAİ SANIRIM 20-21 ocak gibi çıkacağız. Denk gelirse mutlaka goruselim. 6 kere gittim ben oraya çok iyi bilirim. Her gün için mutlaka 100 $ yanında bulundur. Yemek işinide genelde shawarmacılar var sokaklarda çok iyi oluyor. Onların döneri, bide yanında karşık kat kat meyve suyu var 4-5 dirhem fiyatları. Bizim paraya göre 2-3 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 5 Ocak 2012; 12:54:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakbahceci

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Orijinalden alıntı: xmutti

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: attorney-at-law

quote:

arkadaşlar bu doğumgünü haftası joker vadaa +5 kat puan olayında, önceki zamanlarda herkese mesj geliyormuydu yoksa bir ihtimalmiydi??

şu an anlaşılan o ki kimseye msj gelmedi 1 ocak itibariyle ve kimse +5 kat puan kazanamıyor. bir devrin sonumu :)

mh den bu olayın tamamen bitip bitmediği yönünde bilgi alabilen oldu mu? ben de tam limit artırıp otomobilcinin taktiği uygulamak için gün sayıyordum.

msj gelmedi, aradım sordum. doğrumgünü haftası herkese gönderilecek diye bir kural yok dedi.. hönk dedim şaşırdım.. itiraz ettim olurmu öyle şey diye.. 2 gün oldu cevap gelmedi..

hepsiburadayı denedim, göstermedi. akşam totale gittim, depoyu fulleyecektim göstermedi, otomobilcix gibi altın alacaktım o da yattı..

Şimdi MH lerini aradım. Dönem dönem doğum günü kampanyasını yaptıklarını ama şu an kampanya olmadığını söylediler.
    2 DAKKA sonra tekrar aradım, bu sefer doğum günü kampanyasının devam ettiğini söylediler. Tekrar teyit edermisiniz dedim, başka bieisiyle görüşüp teyit etti ve kampanyanın devam ettiğini söyledi.?!
    DİKKAT ! POS CİHAZINDA Joker vada menusunun mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi

Benim nüfusa göre ocak 9 doğum günüm(normalde 1 eylül) dolayısı ile bankadada 9 ocak geçiyor. 1.9 yerine 9.1 yazmışlar nüfusa.

9 ocakta kendi pos cihazımda vadaa menusunden kontrol edeceğim doğum günü kampanyasını. Burdandan bilgi veririm.

Walla ne desem boş.. kampanya durdumu durmadımı şanssızlık bize vurdu heralde..

hepsiburada ve benzinlikte denedim joker vada yok. + taksit çıkıyor sadece..

Şimdi MH 4. kez aradım ve yazılı bilgi istedim. Yarın bana bilgi dönecekler. çok özür dilediler.
    Bende peki dedim
    En kötü ihitmal pos cihazında kontrol edicem ayın 9 unda

Bende aktif x5 kat WP. Doğum günü sebebiyle..

MH lerinden aradılar. Ancak mesaj gelirse kampanyaya dahil oluyorsunuz dediler. Başka arkadaşa mesaj gelmediği halde dahil olmuş. Anlamadım ben bu işi. Ayın 9 unda kendi pos cihazımdan kontrol edeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Krombacher

Yurt dışında kredi kartı olarak Yapı Kredi kullanırsanız şu anda Gişe Kuru üzerinden ödeme yapıyorsunuz. Mesela önceki sayfalarda verdiğim örnek dolar 1.89 iken yapı kredi 1.94 lira almış bir € alışverişimde. Kendince önce €'yu $'a sonra da $'ı TL'ye çevirerek iki kat giydirmiş.

Şu anda hala en karlı banka hangisi bulamadım yurt dışı alışverişinde ama Garanti bankasında € veya $ hesabınız varsa banka kartınız veya kredi kartınızla bu hesaptaki para cinslerinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Bu hesaplara alacağınız dövizi de çok kötü olmayan döviz kuruyla alabilirsiniz.

Dolar veya Euro hesabı için aidat almamaları için o hesabınızda para bırakmayın. Yoksa paranız tıkır tıkır eriyor.
  • Adios'da USD ekstre yok. Yurtdışı USD işlemleri TL'ye dönerken yüksek gişe kuru kullanıyor. Kullanılan kur 3-5 Kr daha yüksek piyasadan. Ancak %5 indirim yapıyor yurtdışı otel ve restorana.

TEB Yıldız Platinum kart'ta USD ekstre var. Yurtiçi ve yurtdışı 100 TL üzeri restoran harcamalarına %10 bonus veriyor. Aralık'ta kişiye özel kampanya vardı, 100 USD üzeri yurtdışı işlemlerine %10 indirim yapıyordu maksimum 150 USD indirim.

100 USD altı restoran/otel yurtdışı işlemlerde Adios kullanıyorum verdiği %5 indirim ile yüksek kur birbirini netliyor.
    Alışverişlerde ise USD ekstresi olan bir kart kullanıp daha sonra USD ödeme yapıyorum karta.

Finansbank Exlusive'de yurtdışı 75 TL üzeri restoran'da %15 indirim var. Ancak kartı almak biraz zor ve aidatı çok yüksek. Bu karta İstanbul'daki bazı restoranlar da %10-25 indirim yapıyor.
  • Real için mh ye attığım mesajın yanıtı geldi, ben kurtardım sanırım, umarım diğer arkadaşlarınki de hallolur.

quote:

Real harcamalarınız incelenmiş ve tüm harcamaların kampanyaya dahil olduğu belirlenmiştir. Kampanyadan kazanılan puanlar 10 Ocak 2012 tarihinde yüklenecek olup puanların son kullanma tarihi 23 Ocak 2012'dir.

Saygılarımızla,

Kredi Kartı Araştırma Ekibi
  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.