Şimdi Ara

adem ve havvadan gelmedik. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • a erkek b kadın. a bu kadından türeme yaptığında onu kendisine aynı zamanda anne de yapıyor. böylece iki ayrıksı hal esasen anne ve oğul değilken anne oğul olduklarını görüyor.

    a erkek b kadın. a kadınla cinsi munasebet kuruyor ancak türemiyor. a bu kadını annesi yapmıyor.

    a erkek b kadın. a bu kadınla cinsi münasebete girmiyor. ve bu kadın bu esemede tanımsız kalıyor.
    .........

    1. halde a, kadın annemmiş diyor.
    2. halde a, kadın annem değilmiş diyor.
    3. halde a, kadın hakkında yorumda bulunmuyor.

    ...........

    total düşünüşte bu kadın annemmiş ya da değilmiş demek önceisnde mevcut bir zamanın varlığına yani bing bang öncesine işaret ediyor. ancak 3. halde a tavır aldığı varlık bakımından tanımsız bir kadından bahsediyor.

    şimdi türeme gösteremediğimiz kadınlar kim? benim üst soyumdaki anne olan kadın. yani babamın eşi. benim kızkardeşim ya da ablam veya erkek kardeşim.

    şimdi dikkat edilirse kadın denen birey esasen erkek kardeşimle aynı minvalde değerlendirlebilir bir şey.

    yani 3. halde a, türemeye girmediği birey hakkında kadın veya erkek olması yönünde rey kullanabilir yani seçilim yapabilir halde.

    .....................

    mesela ben a yım ve b kadın. ben türeme yolunu seçmedim ve b yani kadın yerine yine b ancak eril olanı tercih ettim. zira onunla da türemeyeceğim.

    ......................

    yaratılışta adem ve havva klozu bakımından adem bakımından havvayı annesi yapmak yerine havva açısından eğer ki türemeyi kabul etmeksizin değişim hakkını kullansa mesela isa denen kişiyi tercih etse idi adem açısından yaratılış denen şey annemsi denen süreçle değil iki erkek kardeş arasındaki mukabeleden munhasır olurdu.

    buradaki süreç şudur. ben annem olduğunu anlayınca geçmişte varsayılan bir düşünüş hali mevcutken, ben erkek kardeşimi talep edersem geçmişten yani bing bangten öncesinden değil bu erkek kardeşim lafzı ile atiye yönelik zaman beyanında bulunurum.

    türeme eylemine giren için bing bang öncesi hatırlanması gereken bir şeyi uyandırırken, a'nın b yi kadın değil eril kardeş şeklinde yani ben türemeyeceğim şeklinde kabulu ise zaman denen süreci bing bang ve sonrasına hasreder.

    ....................

    türemeyen ben için havva denen yapının anne değeri yoktur. yani doğum yoktur. yani ölüm de yoktur.

    türemeyen ben ve eril kardeşim için ise zaman ansal olarak hep bir andır ve süreç zamanın öncesine değil sonrasına aittir. dikkat edilirse 0 dan öncesinde yaşayan türeme gösteren ile 0 dan sonrasında yaşayan türeme fiiline girmemiş iki ayrı akıl mevcuttur.

    yani birisi için 0 yani kainatın yaratılışı geröekleşmiş ise bu yaratılmış kainatın içndedir. türeme eylemine giren ise daha yaratılmamış kainat içinde kalarak ayrı bir alemdedir.

    .......................

    burada önemli olan 0 dan yani yaratılmışlıktan ilerisindeki kişinin zaman hakkındaki yorumudur. bu kişi 1 an yaşasa acaba negatifteki kişinin yaşadığı 1 an ile kıyası nasıl olurdu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 6 Temmuz 2018; 20:22:16 >
    _____________________________
    Başkalarının kafasında yaradan arayan kimse, bulutun gölgesine benzer. Yağmur yağıp bittiğinde o da yok olur gider.




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    nuh tufanı, ayın yaraılması, kızıldenizin bölünmesi vs. gibi haller kainat yaratıldıktan sonra oldu denirse türeme eylemine giren kişi bunları göremez. zira o b benim annemmiş denen süreçte kalmıştır. yaratılmamış bir kainat düzlemindedir.

    a türeme eylemine girmemekle, ayın bölünmesi, kızıldenizin yarılması, nuh tufanı denen olaylara şahit olabilir. çünkü türemeyerek kainatın yaratılış-yaratıcının vasfasına uygun olana bakış atabilir.

    ..........................

    nuh tufanını göremiyorum, ayın bölünmesini göremiyorum, kızıldenizin bölündüğünü göremiyorum diyen kişi türeme eylemindeki kişidir.

    halbuki ben gerek tufanı gerek ayın bölünmesini gerekse kızıldenizin yarılmasını gördüm.

    veya türediği halde bu halleri gören biri var. esasen türeme eylemi hakkındaki kanaati tamamen değiştirecek şahsiyet odur.

    ruh denen arguman bakımından bu kişi beyanda bulunacaktır.

    ..........................

    faraza 3 çocuğum var ancak ben bu mücizeleri gördüm diyen kişi ruh denen argumandan haber verecek kişiye benziyor.
    _____________________________
    Başkalarının kafasında yaradan arayan kimse, bulutun gölgesine benzer. Yağmur yağıp bittiğinde o da yok olur gider.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.