Şimdi Ara

ADC Oynarken Nelere Dikkat Edilmeli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alper3333

quote:

Orijinalden alıntı: GGbeyler

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Clicker

ADC rolunde oynarım her zaman ve ADC yi ADC yapan supportu ve farm yapmasıdır lanede farmin aslinda bulundugu kumeye gore degisebilir ornek olarak bronz eloda ilk 10 dk da 60 farm mi yapiliyor onemi yok karsi adc 50 yapmissa sen 60 filan yapsanda bu iyi birsey ama dia ve uzeri elolarda farmin 70-80 arasi seyretmeli ilk 10 dk ve safe oynanmalı gerekirse kule alti kalınıp guzel bir jungle baskini beklenmeli

Karsi adc ve support arasinda supportun cani cok cok az olmadigi surece ona vurma zaman kaybidir her zaman tek hedefin ADC ardindan digerleri olsun
    Kite yapmak ise en onemli gorevdir Hi im gosu imaqtpie hadi onlarida gectim melihucar gibi adc streamlarini izleyerek birseyler kapabilirsin ve son donemde baya bi ADC ligini kıska dıgım BJK Nardeus un mac icindeki pozisyonlarina dikkat et kendini koruyabilen nadir ADC oyuncularindan

qnq hangi eloda ADC oynuyorsun bilmiyorum ama silverların atasözü olan ^^Supa focus atma .ç^^ diye bir şey gold + da geçmiyor gosu gibi taktiksel focus yap demiyorum az mantıklı yazın şu yazıları

Ya buna bende ayar oluyorum. Plat 3 um ashe oynuyorum bu aralar.jung gank e geliyor bizim sup karsi supa hook atmasina ragmen gidip adc kovaliyor kule altina kadar. ondan sonra rakip sup ta kaciyor flash la. Niye Oyle yaptin diyincede sup focus .s.s.s. Yaziyorlar. Ya kardesim tf mi bu gank gelmissin kesebilecegin adami kes biran once. Ben adama perma slow atmisim. Dalsana ona, ama yok illa o adc yi kesicek.
    Ayrica adc icin en onemli seylerden biri bence kite. Eger yapamiyorsan mutlaka calis. Kite yapamayan adc hic bir ise yaramaz golddan hayatta cikamaz.
    birde tf lerde rakip adc veya apc kesicem diye milletin icine girmeyin, en cok yaptiklari hata bu. Vi ye dal jarvana dal okuz gibi as ve son fisiltiyla kekesemeyecegin adam yok. Once onu kes. Rakip vayne e vurucam diye 5 kisi arasina atlama. fighta baslarken uzakta dur ki j4 vi gibi herolar hemen sana focus alamasin, panik yapip baskasina kullansinlar ultilerini. eger acemiysen range i yuksek herolari tercih et, mesela caitlyn gibi. vayne falan aliyorlar playz yapcam diye kisacik range le tf icine girmek zorunda kalip tek yiyorlar. adc dedigin auto attacktir. I.e hayalet dansci ve son fisilti ile adc nin auto attacklari rakip apc adc ye 3 4 atar. sahsen ben ashe oynuyorum ve dune kadar plat 3 ranked de 16 win 3 lose gidiyordum. Asheyi goren basliyor pick ekraninda sovmeye graves var vayne var ashe ne diye. ama ashe de 650 range var perma slow var stun var. kite yapmayi bilen bir adam icin harika bir hero tavsiye ederim

Hocam diamondım ve bizim burdada ashe e öyle tepki veriyorlar ve açıkça söylemek gerekirse takımda ashe karşıdada bir graves veya kalista görünce moral 0 oluyor yani.Ashe kötü karakter useless karakter falan demiyorum.Slowu nasus slowu gibi mübarek ama u sunu tutturması zor hadi skill shotlarınız iyidir tamamda mobilitesi 0 hani belki o slowunla kite yaparsında ne graves in brust damageini bulursun nede kalistanın mobilitesini.Size tavsiyem hocam başka şeylere yönelin ashele bi yere kadar gidebilirsiniz artık dia 4 + da hata yapmamaya başlıyor adamlar en azından şuanlık öyle

• sana atlayana vur benim gibi adc ye atlama çok oynamadığım için alışkanlık

Orijinalden alıntı: -Kratos-

Can çalma rünlerinin nerflenmesinden sonra saldırı hızı rünleri kullanılır oldu,değiştirme kalsınlar.

Farm konusunda çilingirler basmadan söyliyim 10 dk için ;

70 ->İdeal,normal bir oyuncuysan yapabilirsin,yapılıyor

80 ->Güzel,hatta baya iyi sen farm yapmayı biliyosun qnq

80+ ->Elo +99999999, LCS seviyesi falandır

0 değilim demişsin posizyon almayı geçiyorum Vayne oynuyormuşsun zaten posizyon almayı biliyorsundur.

Rakip senden öndeyse botta 3 kişi olmadan (jungler olur,mid olur,tp ile gelen top laner olur) girmeye çok çalışma(girilesi gibi gözüken bir durum hariç[mesela karşı ADC'nın çalıya,supportunun bir hareketine kafa atması -eğer CİDDEN girmenize değecekse- vb.]),double kill bile verilebilir. Baktın kimse gelmiyor,2v2 girerseniz de öleceksiniz,kule altında farm yap o şekil öne geçmeye çalış.

Edit : İmla + parantez ici parantez ici parantez eklendi

Hocam hatta ideal sınırı 60 bile yapabiliriz tr de şampiyonluk liginde bile 70 cıvarında kalıyorlar 10 dk da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alper3333

quote:

quote:

ADC rolunde oynarım her zaman ve ADC yi ADC yapan supportu ve farm yapmasıdır lanede farmin aslinda bulundugu kumeye gore degisebilir ornek olarak bronz eloda ilk 10 dk da 60 farm mi yapiliyor onemi yok karsi adc 50 yapmissa sen 60 filan yapsanda bu iyi birsey ama dia ve uzeri elolarda farmin 70-80 arasi seyretmeli ilk 10 dk ve safe oynanmalı gerekirse kule alti kalınıp guzel bir jungle baskini beklenmeli

Karsi adc ve support arasinda supportun cani cok cok az olmadigi surece ona vurma zaman kaybidir her zaman tek hedefin ADC ardindan digerleri olsun
    Kite yapmak ise en onemli gorevdir Hi im gosu imaqtpie hadi onlarida gectim melihucar gibi adc streamlarini izleyerek birseyler kapabilirsin ve son donemde baya bi ADC ligini kıska dıgım BJK Nardeus un mac icindeki pozisyonlarina dikkat et kendini koruyabilen nadir ADC oyuncularindan

qnq hangi eloda ADC oynuyorsun bilmiyorum ama silverların atasözü olan ^^Supa focus atma .ç^^ diye bir şey gold + da geçmiyor gosu gibi taktiksel focus yap demiyorum az mantıklı yazın şu yazıları

Ya buna bende ayar oluyorum. Plat 3 um ashe oynuyorum bu aralar.jung gank e geliyor bizim sup karsi supa hook atmasina ragmen gidip adc kovaliyor kule altina kadar. ondan sonra rakip sup ta kaciyor flash la. Niye Oyle yaptin diyincede sup focus .s.s.s. Yaziyorlar. Ya kardesim tf mi bu gank gelmissin kesebilecegin adami kes biran once. Ben adama perma slow atmisim. Dalsana ona, ama yok illa o adc yi kesicek.
    Ayrica adc icin en onemli seylerden biri bence kite. Eger yapamiyorsan mutlaka calis. Kite yapamayan adc hic bir ise yaramaz golddan hayatta cikamaz.
    birde tf lerde rakip adc veya apc kesicem diye milletin icine girmeyin, en cok yaptiklari hata bu. Vi ye dal jarvana dal okuz gibi as ve son fisiltiyla kekesemeyecegin adam yok. Once onu kes. Rakip vayne e vurucam diye 5 kisi arasina atlama. fighta baslarken uzakta dur ki j4 vi gibi herolar hemen sana focus alamasin, panik yapip baskasina kullansinlar ultilerini. eger acemiysen range i yuksek herolari tercih et, mesela caitlyn gibi. vayne falan aliyorlar playz yapcam diye kisacik range le tf icine girmek zorunda kalip tek yiyorlar. adc dedigin auto attacktir. I.e hayalet dansci ve son fisilti ile adc nin auto attacklari rakip apc adc ye 3 4 atar. sahsen ben ashe oynuyorum ve dune kadar plat 3 ranked de 16 win 3 lose gidiyordum. Asheyi goren basliyor pick ekraninda sovmeye graves var vayne var ashe ne diye. ama ashe de 650 range var perma slow var stun var. kite yapmayi bilen bir adam icin harika bir hero tavsiye ederim

Hocam diamondım ve bizim burdada ashe e öyle tepki veriyorlar ve açıkça söylemek gerekirse takımda ashe karşıdada bir graves veya kalista görünce moral 0 oluyor yani.Ashe kötü karakter useless karakter falan demiyorum.Slowu nasus slowu gibi mübarek ama u sunu tutturması zor hadi skill shotlarınız iyidir tamamda mobilitesi 0 hani belki o slowunla kite yaparsında ne graves in brust damageini bulursun nede kalistanın mobilitesini.Size tavsiyem hocam başka şeylere yönelin ashele bi yere kadar gidebilirsiniz artık dia 4 + da hata yapmamaya başlıyor adamlar en azından şuanlık öyle

graves early de skillerle guzel damage cikartiyor dogru ama late de o range ile ashe ile yarisamaz. Ayrica ashe ile dogru zamanda atilan ulti oyun ceviriyor. Bir tane auto attack yiyen bir daha kacamiyor ister udyr olsun ister riven
    Ha ben demiyorum ki ashe en iyi adc. adim gibi eminim graves, jinx , kalista oynasam cok daha artar win oranım. Ama bilmiyorum ashe yi seviyorum slow ulti falan. Birde hearth seeker ashe skini var cok hosuma gidiyor. ashe ne .s.s.s.s dsdemeleride hosuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 18 Şubat 2015; 8:47:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SleepyPanda

quote:

melihucar? looool :D:D adam kalmadı galiba

sneaky,piglet,doublelift,gosu(pek sevmesemde),keith bazen açıyor,Imaqtpie gibi yayıncıları takip etmen yararına olur.

"Hadi onlarıda geçtim melihucar gibi"
    Adamı yucelttiğim yok türkçe olarak zeonnn u mu onermemi bekliyorsun holyphoneix ide onerebilirdim ama ne zaman yayın actıgı belli degil en azindan elinde sigara flame yapip sup a kufredenlerin yayın saatleri belli

• S1 de basladim silverim

Orijinalden alıntı: Downface

S1 de basladim silverim

s1 de başlaman çok bieşy ifade etmiyor, önemli olan tecruben . yoksa hesabı s1 de açıp 2 oyu atıp çıktıysan yada haftada bi oyun attıysan zaten silver sana fazladır. a düyosunki düzenli oynuyorum yinede çıkamıyorum o zaman sende bi sorun var kardeş.

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

quote:

Orijinalden alıntı: Downface

S1 de basladim silverim

s1 de başlaman çok bieşy ifade etmiyor, önemli olan tecruben . yoksa hesabı s1 de açıp 2 oyu atıp çıktıysan yada haftada bi oyun attıysan zaten silver sana fazladır. a düyosunki düzenli oynuyorum yinede çıkamıyorum o zaman sende bi sorun var kardeş.

Yani ne zaman başladığınla oldugun ligin bir alakası yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Godyr

4. Sezon ve deneyimliden sonrasını okumadım

deneyimliyimi sadece oyunun genel kurallarını öğrenmiş anlamında dedim kardeşim.
  • adc oynuyosan lanede illa kill almak zorunda değilsin kill fırsatı varsa kaçırma tabi ama öncelik farm olmalı. farm sırasında last hit yapacak minyon olmadıgı zamanlarda rakibini dürtmeye çalış. oyun başıında support ile konuş oyun tarzını anlat. adc olarak asıl görevin tf'larda olabildiğince hasar vermek olduğu için oyun başlarında iyi farmlayıp item tamamlaman lazım. bide en sık gördüğüm hata bana göre. dragon önünde felan tf çıkacağı belli herkes oraya toplanmış ama adc, mid ya da top lane'de farm görüp beni bekleyin diye oraya koşuyor. sonrası adc'siz kaybedilen bir tf .
  • ADC soloQ da oynaması en kötü zevksiz roldür taşımasıda zordur. Çoğu zaman yanına oynamayı bilmeyen support gelir vayne alırsın yanındakine dersinki ben bi 10-15dk pasif oynayacam farm yapacam ama adam illa dürtmeye çalışır karşıyı sonra 1 cc de gg ormancı gelir kill verir orta koridor gelir ölür yukarıdan adam tp ile gelir ölür herkes kasar tflerde lb zed ahri kabusun olur assasin junglerlar kan kusturur ap top lanerlar illallah ettirir soloQ da oynaması en zor rol adc'dir en zevksizide. Önceden mainimdi ama artık oynamıyorum bile. Adc oynayacaksan takımın olacak yoksa çıldırır durursun ne yaparsan yap.
  • Öncelikle laneden başlayalim karsida nami janna gibi herolar varken 1-2 levelde takasa girme çunku zararli sen cikarsin eğer elinde graves gibi earlyde iyi hasar vuran bir hero varsa ve karsinda vayne kalista gibi earlysi zayıf hero varsa 1 levelden itibaren adami durtup outfarm birakmaya oynayacaksin ve adam geri dustugu an lane donduracaksin bu sayede adam farm alamayacak almaya calisirsa hasar yiyecektir bu sayede lane kontrolu sana geçecektir eger karsi bot lane base donduyse ve sende doneceksen lane ittirip minyonlarin kuleye olmesini saglamalisin donmeyeceksen lane dondurmalisin
    Earlydeki diger bir onemli tiyoda karsi adcnin last hit yapacagi zaman ona oto atak atmandir.Yani senin minyonunun cani az tam karsi adc ona vururken ona oto atak atmalisin eger sana vurmaya calisirsa minyon kaybedecek minyonu alirsa hasar yiyecektir.Son olarakda 1. Veya 2. Base atisinda mavi ziynet almali ve paran varsa pembe totem almalisin bu sayede gorusun artacaktir.
    MID GAME
    Oyunun 10-15. Dksından itibaren artik hasar vurmaya hazir hale geleceksin ve buyuk ihtimalle herkez toplanmaya baslayacaktir burada en onemli sey farmi birakmaman low eloda yapilan en buyuk yanlislardandir botu birakip mide gitmek sen adcsin farma ve iteme baglisin drake savaslari cikmadikca farmi birakmayacaksin bu arada supportun laneden gidebilir lanede tek kaldigin an guvenli oynamali ve totem yokken ileri açilmamalisin eger karsi takimdan sana gelebilecek yoksa hemen lane ittirip kule almalisin ve daha sonra drake savaslari baslayacak bu yuzden en onemli sey pozisyon almaktir ne kadar kasarsan kas pozisyon alamayan adc hiçtir bu yuzden tflarda en arkada durup hasar vermelisin sana biri ulasamayacak eger denerse olecektir.
    Late game
    Late gamede hala farm yapmalisin bu yuzden takiminla anlasip botdan veya topdan guvenli bir yere kadar ittirip tekrar takimina donmelisin latede yapilacak fazla şey yok pozisyon almana bakiyor herşey.
    not ligimi soracsk olursaniz west diamond tier adc

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

KOREAN ADC 
    삼성갤럭시
    *High Elo AD Rehberi*
    I'm the greatest, everyone else is just trash.

• Stream izle.
    zeon mu melihucar mı desen zeon derim tr challenger oyuncusu şuan ondan daha kaliteli bi oyuncu ve yayıncı.fanboyluk zannetme 2sini kıyaslıyorum şuan.ayrıca flamer ve izleyicilerini küfür eden bi insan

• quote:

Orijinalden alıntı: SleepyPanda

zeon mu melihucar mı desen zeon derim tr challenger oyuncusu şuan ondan daha kaliteli bi oyuncu ve yayıncı.fanboyluk zannetme 2sini kıyaslıyorum şuan.ayrıca flamer ve izleyicilerini küfür eden bi insan

Profesyonellik konusunda dedigin gibi fakat prim mrim olaylari yok şunla kavga edersem izleyicim artar dur şu gozlugu takayim arka fonda diz layk ded calsin azcikta inci sozlukci kucuk cocuklari kendi tarafima cekim mantigi ile yaklasan bir adami olabildigine onermemeye calisirim boyle etmenler ADC ogrenmek isteyenlerin onune geciyor bunlar yerine bir cok LCS veya turkiye ligindeki maclarin sadece bot lane'ine odaklanmis videolari mevcut ordan bircok sey kapilabilir

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.