Şimdi Ara

Adc hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni yeni oynamaya başladım ve bir çok eksiğim olduğunu düşünüyorum bunları kapatmak için yardımınıza ihtiyacım var. Karşı bot lane çok kötü olduğu zaman koridor kazanabiliyorum sadece . Eşit götürdüğüm koridor illa ki bir yerde patlak veriyor ve rakip avantajı ele geçiriyor. Nerede nasıl takas yapacağımı bilmiyorum (1 düz vuruş yapacağım diye hem adamdan hem de minyonlarından hasar yiyorum vs..) , 2v2 de pozisyon alamıyorum(Thresh,braum,blitz gibi herolar varken her q'ya kafa atıyorum sonuç olarak takası kaybetmiş oluyoruz, kısaca skill dodgelayamıyorum) , missclik yapıyorum , farm kontrolünü bir türlü beceremiyorum (Nerede ittireceğim nerede donduracağım bilmiyorum) hangi şampiyona karşı nasıl oynamam gerektiğini bilmiyorum ve en nefret ettiğim de şu düşük saldırı hızıyla oynayamıyorum bu yüzden ad ve mr rünlerini azaltıp 25 civarı bir saldırı hızıyla giriyorum fakat bu seferde minyon kaçırmaya başlıyorum ve ap support geldiği zaman zorlanıyorum buna nasıl alışabilirim 14 saldırı hızı çok yavaş geliyor . Benim gözlemleyebildiğim şeyler bunlar.Hatalarımı tek tek ele alarak yapmam gerekenleri ve nasıl gelişebileceğimi açıklamanızı bekliyorum . Teşekkürler..







  • Şimdi biraz uzun olabilir yazacaklarım ama emin ol faydası olacaktır. Öncelikle bende Adc oynuyordum eski sezonlarda. Fakat zorunlu olarak Mide geçiş yaptım. Bunun nedenini de plat eloyu geçtikten sonra yavaş yavaş anlıyorsun zaten. Bot dediğimiz yer iki kişilik ve her girdiğin solo q bir kumar. Bot Lane solo top veya solo mide benzemez tek başına kazanamazsın laneyi , Tabi eğer chall adc olup da gold eloda oynamıyorsan. O yüzden gerçekten bulunduğun ligin üstünde ya da iyi anlaşabildiğin gerçek bir duo bulmadığın takdirde adc oynamanı veya başlamanı önermiyorum.
    Ben bulamadım. Çevremde de bulunduğum eloda çok az kişi vardı bu yüzden devam etmedim fazla. Bot laneyi kazandıran da supporttur. Bu yüzden ne kadar iyi bir adc de olsan her oyunda laneyi kazanamazsın.

    Şimdi biraz şu adc nin benim nazarımda oyundaki yerinden bahsedeyim. Bu oyunda en zor rol adc'dir aksini iddaa edenle de sabaha kadar tartışırım. Kötü bir adc ile maç kolay kazanılmaz. İyi adc ile de zor kaybedilir. Bazen yeri geliyor koridorda 2 minyon kaçırdığın için flamelendiğin bile oluyor. Yanındaki toxic çıkıp yarım saat flamede yiyebiliyorsun. Support 30 saniye afk kalıp koridoru da kaybettirebiliyor. Çoğu zaman da botta çıkan 4v2 5v2 5v3'lerle uğraşmak zorunda kalıyorsun. Takım savaşlarında öncelikli hedef sen oluyorsun (istisnai durumlar var tabii) .

    Şimdi senin sorunlarına gelelim , bu botta takas olayı biraz tecrübe , biraz da support ile anlaşma olayı.
    İlk öncelikle her şampiyonda takas yapmak gibi bir zorunluluğun yok. Dravene karşı twitch - vayne vb. şampiyonlarla takas yapmaya çalışırsan zararlı çıkabilirsin , hata yapmadıkları sürece takasa girmen senin zararına olur. Onun haricinde gözlemlemen lazım karşındaki adc'yi . kendi minyonlarının canlarını takip et , onları almak isteyecektir ve bu onun en savunmasız anı , 1-2 aa bile avantajdır.

    Thresh Braum Blitz gibi herolardan çekiniyorsan , ezreal lucian gibi herolar tercih edebilirsin. Onun haricinde de tecrübe ve refleks işi zaten burada tavsiye vermek zor. Missclick bende yapıyorum ayda yılda bir olsa da bazen. sağ tık kullanıyorum tuş vs. değil. ama önerim kite nasıl yapılır hakkında onlarca konu var forumda. youtubeda videolarda mevcut oralardan bakabilirsin. sağ tıkı önermiyorum. fail şansı epey yüksek. Koridoru nerede donduracaksın nerede ittireceksin mevzusuda uzun bir konu , ama şöyle düz bir fikir vereyim karşı tarafı kestiğiniz ya da base attırdığınız vakit supportunla beraber hızlıca ittirin , minyon kaybetsinler kuleye.
    Dondurma olayı da , karşı Jungle-Mid-Top başınıza Tp-Gank-Roam ile bela olmuş / olacaksa koridoru dondurun. Karşı taraf sizinle takasa giremeyecek durumdaysa , güçlüyseniz koridoru dondurun. Farmda ve expde geri düşürmeye çalışın. Maddi olarak kaybı kadar manevi olarak da kaybı olur karşı tarafın. Agresif düşüncesiz takaslara girmek gibi. Saldırı hızı yeterli gelmiyorsa , ilk döndüğünde saldırı hızı veren alt itemlarından alabilirsin. Sonuçta Jhine bile bombardıman statik gerekiyor. En azından early'de hem damagenden yememiş olursun, hem de saldırı hızın olur. Ama sana tavsiyemse Saldırı hızı çizmelerini alman. Hem dodgelayamıyorum diyorsun hem de as az geliyor diyorsun. Başlangıç için güzel bir item olabilir senin için. Son vuruşlarda zamanla olur , sadece minyonlara vururken heyecan yapmaman lazım , minyon işi sabır işi.




  • dommann D kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu kusura bakmayın saatlerce cevap gelmeyince girmemiştim foruma yeni görüyorum cevabınızı. Sorunlarıma tek tek tatmin edici cevaplar vermişsiniz, tavsiyelerinize uyacağım gerçekten çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
  • Kardeşim adc mantığını üstteki arkadaş güzel anlatmış çok bana düşmez zaten ama blitz qlari falan kolay dodgelarsin.Nasıl mausela aşağı yukari tikla sürekli farma vururken vs.Ama karakterin dibinden yap asagi yukari tiklama hareketini.Yoksa uzaktan yaparsan karakter o uzağa tikladigin yere kadar kontrolun disinda olur biraz.Bunu yaparsan biraz da hissiyat tabi,dodgelarsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theh3rkul3s -- 17 Ağustos 2017; 0:48:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.