< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Sıkıntı olmadan sorunsuz devam ediyorum. şu an 117000 km deyim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slamdunk393 -- 26 Eylül 2025; 11:28:51 > |
|
2019 3008 sahibiyim.. aracim 1 sene once adblue arizasi verdi ve yaptigim arastirma sonucu iptal ettirdim.. 10.000 km dir bu sekilde kullaniyorum en ufak bir sorun yasamadim.. yakit tuketimi hic artmadi.. ama aracimi sifir bir aracla takasa sokarak degistirmek istiyorum.. bunu takasa verirken belirtmeliyim? bayi bu sebeple fiyati öldürürmü? soylemezsem ne olur? bu konuda deneyimi olan varsa paylasabilirse sevinirim.. |
|
arkadaşım adblue iptal edilmiş araç kullanıyor. servise götürdü aracı güncelleme yaparsak adblue aktif olur demişler. bilgisayardan açılıp kapanıyor sanırım. o da güncelleme yaptırmadı. o şekilde kullanmaya devam ediyor. |
|
hocam benim için avantaj olur ancak alıcı kıl ise fiyat kırmaya çalışır, muhtemelen aldıktan sonra da yaptırmaz. Kurumsal firmalar ile çalışırken ise bunu belirtin ( eksiklik gibi değil avantaj gibi ) ve ekspertiz raporuna yazdırın, bir örneğini "araç sizin olduğu için" mutlaka talep edin. kurumsal firmalar bazı kusurları bilerek alıp, sonrasında hukuk birimleri ile alıcıya ulaşıp yüksek meblağlar talep ediyorlar gizli kusur ayağına. |
| _____________________________ |
|
AdBlue iptali ile birlikte DPF iptali de yapıldığı için genelde, iptal sonrası yağ seçimi hakkında yapay zekadan alıntı küçük hatırlatma yapayım. DPF (Dizel Partikül Filtresi) ve EGR iptali yapılan bir motorda yağ seçim kriterleri, standart fabrikasyon bir motora göre değişiklik gösterir. C2/C3 (veya mesela MERCEDES MB-Approval 229.52, PSA B71 2290, RENAULT RN17 her üretici bi onay kodu uyduruyor) onaylı yağ kullanma zorunluluğunun devam edip etmediği konusundaki teknik detaylar şöyledir: 1. ACEA C2(ve türevleri) Onayı Neden Vardı? Bu onay, "Low SAPS" (Düşük Sülfat Külü, Fosfor ve Kükürt) özelliğine sahip yağları ifade eder. Bu kimyasal kısıtlamanın temel amacı motoru değil, DPF'i korumaktır.
2. İptal Sonrası Durum: Hala Gerekli mi? Hayır, teknik olarak artık ACEA C2/C3 (veya PSA 2290 vs.) onaylı yağ kullanmak zorunda değilsiniz. DPF iptal edildiği için artık "Low SAPS" (Düşük Kül) zorunluluğunuz kalmamıştır. Aksine, DPF koruma kaygısı ortadan kalktığı için motor koruma özellikleri daha yüksek olan "Full SAPS" yağlara geçiş yapmak motor mekaniği açısından daha avantajlı olabilir. 3. Hangi Yağ Daha Uygundur? Motorun mekanik sağlığı ve turbo ömrü için aşağıdaki özelliklere sahip bir yağa geçmeniz genellikle daha mantıklı bir seçenektir: Önerilen Spesifikasyon: ACEA A3/B4 (Tam Sentetik)
Sonuç: DPF'iniz olmadığı için C2/PSA 2290 kullanmaya devam etmenizin bir zararı yoktur ancak bir faydası da kalmamıştır. Motorunuzu daha iyi korumak istiyorsanız, MB 229.5 veya VW 502.00/505.00 gibi yüksek koruma standartlarını karşılayan, tam sentetik 5W-30, 5W-40 (ACEA A3/B4) bir yağ kullanmanız motorun ömrü açısından daha verimli olacaktır. |
|