Şimdi Ara

Activison mobil dünyada gelir rekortmeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Activison mobil dünyada gelir rekortmeni



    Activision mobil oyunları uçuşta



    Yayınlanan raporlara göre son 12 aylık dönemde Activision mobil oyunları 300 milyon dolar civarında aylık gelir elde ediyor. Yani üst üste 4 çeyrek dönemde firmanın mobil oyunları 900 milyon dolar üzerinde gelir elde etmeyi başarmış.



    Ayrıca Bkz.Activision ve Microsoft anlaşmasında son tarih Ekim’e kadar uzatıldı



    Firmanın mobil oyunları King imzalı Candy Crush, Call of Duty Mobile ve Diablo Immortal şeklinde sıralanıyor. Özellikle COD Mobile tek başına bugüne kadar 3 milyar dolar gelir üretti ve sektörün sayılı oyunları arasına girdi.



    Diğer bir ilginç bilgi ise mobil oyun gelirlerinin 2021 yılından bu yana ayrı ayrı PC ve konsol gelirlerinden daha yüksek seyretmesi. Hatta bazı dönemlerde PC ve konsol satışlarının toplamından da fazla gelir elde etmiş. Mobil oyunlar hali hazırda firmanın gelir tablosunda en büyük dilime sahip. Microsoft’un yeni dönemde nasıl bir strateji izleyeceği şimdiden merak konusu oldu.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/92491/activision-has-made-nearly-1-billion-from-mobile-every-quarter-over-the-last-year/index.html







  • Gelirlerin hangi oyunda ne kadar olduğu da gösterilseydi keşke.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CODM cidden çok iyi oyun. PUBG falan hikaye. Çoklu modu mükemmel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee Microsoft bunun için aldı zaten. 2019'dan sızan e-mailde Phil Spencer'ın mobil oyun tarafında gerçek paranın döndüğünü ancak o alanda güçsüz, plansız kaldıklarını söylediği görülüyordu. Konsol savaşında Playstation ve Nintendo'yu geçemeyeceğini biliyor Microsoft ama mobilde, cloud gaming'de ve abonelik servisinde önü açık. Bu yüzden bu alanlara yatırım yapmaya devam edecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.