Şimdi Ara

Acronis True İmage ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şu anda üzerinde windows xp kurulu bilgisayarımın harddiskini farklı bir bilgisayara takıp çalıştırsam, bu windowsun kopyasını diğer bilgisayarın harddiskine aktarabilir miyim?

Eğer olmuyorsa bunu yapabilen bir yedekleme yazılımı var mıdır?

Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: fondeep

Merhaba,

şu anda üzerinde windows xp kurulu bilgisayarımın harddiskini farklı bir bilgisayara takıp çalıştırsam, bu windowsun kopyasını diğer bilgisayarın harddiskine aktarabilir miyim?

Teşekkürler şimdiden.

Bahsi geçen program ile image olarak kaydedebilirsiniz sistem yedeğinizi. Diledeğiniz yerde saklayabilirsiniz.
  • Ama bir dakika.... başka bir bilgisayara 2. olarak bağladığınızda yedek alınabilir mi onu bilmiyorum.. 1.cil bağlasanız çalışmaz zaten.
  • Ben hdd yi söküp, ikinci bir bilgisayarda master olarak çalıştırdım ve sistem açıldı ve ikinci hdd yi de gördü. Benim sorum bundan sonrası için.

Şimdi acronis ile clone hdd özelliğini kullanıp 2. hdd ye atsam kopyasını, sonra o diskten açabilir miyim bilgisayarı? Yoksa ikinci hdd ye de image dosyası olarak mı atıyor yedeği?
  • quote:

Merhaba,

Teşekkürler şimdiden.

Selam
    İstediğinizi elbette yapabilirsiniz ama Acronis'in SERVER UNIVERSAL programını kullanmanız gerekir.
    Bu programla istediğiniz bir bilgisayarın yedeğini, universal seçimini kullanarak, herhangi bir bilgisayara yükledikten sonra, o bilgisayara ait sürücüleri kurmanız gerekmektedir. Çünkü yedeği alınmış bilgisayardaki sürücüler belki diğer bilgisayarda kullanılmamaktadır. Aynı değerlere sahip bilgisayarlar arasında hiç bir sorun yaratmadığı gibi, sürücü yükleme derdinden de kurtulmuş olursunuz.

Bu hususta bir zamanlar resimli anlatım yapmıştım. Aşağıdaki linkten ulaşabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
    Kolay gelsin..
    http://resim.donanimhaber.com/m_52709123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52709123

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Merhaba,

Teşekkürler şimdiden.

Selam
    İstediğinizi elbette yapabilirsiniz ama Acronis'in SERVER UNIVERSAL programını kullanmanız gerekir.
    Bu programla istediğiniz bir bilgisayarın yedeğini, universal seçimini kullanarak, herhangi bir bilgisayara yükledikten sonra, o bilgisayara ait sürücüleri kurmanız gerekmektedir. Çünkü yedeği alınmış bilgisayardaki sürücüler belki diğer bilgisayarda kullanılmamaktadır. Aynı değerlere sahip bilgisayarlar arasında hiç bir sorun yaratmadığı gibi, sürücü yükleme derdinden de kurtulmuş olursunuz.

Bu hususta bir zamanlar resimli anlatım yapmıştım. Aşağıdaki linkten ulaşabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
    Kolay gelsin..
    http://resim.donanimhaber.com/m_52709123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52709123

Bende öğrenmiş oldum bu arada teşekkürler

• Acronis True image programıyla herhangi bir harddiskteki bir imagı başka bir bilgisayarda programyada Acronis boot özelliğne sahip cd/dvd ile birlikte kullanabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler cevaplar için.

bu arada programı kurmaya çalışıyorum. Setup tam kurulumu tamamlayacakken geri sarıyor ve kurulamadı lütfen sistemi baştan başlatıp tekrar deneyin diyor.

oysa ki kısa yollarını bile atıyor masa üstüne. Bu arada başka program kuruluyor bir tek acronis sorun çıkarıyor.

başka versiyonları da denedim fakat sorun devam ediyor. Neden olabilir fikri olan var mı acaba?
  • quote:

Çok teşekkürler cevaplar için.

bu arada programı kurmaya çalışıyorum. Setup tam kurulumu tamamlayacakken geri sarıyor ve kurulamadı lütfen sistemi baştan başlatıp tekrar deneyin diyor.

oysa ki kısa yollarını bile atıyor masa üstüne. Bu arada başka program kuruluyor bir tek acronis sorun çıkarıyor.

başka versiyonları da denedim fakat sorun devam ediyor. Neden olabilir fikri olan var mı acaba?

Selam
    Programın yüklenmemesi biraz garip.. Sisteminizden kaynaklanan bir sorun olabilir. Sisteminizi şu komutla onarmaya çalışın.
    Çalıştır penceresine sfc /scannow yazarak başlat yapın ve sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, kurmayı deneyin.

Aslında programı kurmanıza gerek yok ama kurulmasıda lâzım ki, iso dosyası oluşturup bunu Flash belleğe veya CD'ye yazdırdıktan sonra boot ettirebilesiniz.
    Eğer program kurulmuyorsa, ben size kendi oluşturduğum bendeki iso dosyasını siteye yükleyeyim siz oradan bunu alın.
    Kolay gelsin..

• Sevgili Bay_KG;

bu uğraştığım benim iş yerimdeki bilgisayar. Evet, xp 2009 senesinden beri kullanılıyor ve benim tüm müdahalelerime rağmen bu kadar canlandı.

Yüklü olan otomasyon programı sql server kullandığı ve yedeğini alamadığımdan dolayı bu şekilde kullanmak zorundayım.

En azından çökerse kendimi garantiye almak istiyorum.

Az önce farklı bir versiyon denedim sizin verdiğiniz linkteki konu anlatımındaki programı ama onu da kurmadı.

Acaba kendi kullandığım sisteme programı kursam bunu da ikincil hdd olarak bağlayıp yedeklesem işe yarar mı? (yaramaz kanımca ama yine de sorayım dedim :))

Bu arada sizin kullanmış olduğunuz iso dosyasını alsam cd/dvd ye atıp kurulum yapmadan çalıştırabilir miyim ya da dizine çıkarıp?
  • quote:

Sevgili Bay_KG;

bu uğraştığım benim iş yerimdeki bilgisayar. Evet, xp 2009 senesinden beri kullanılıyor ve benim tüm müdahalelerime rağmen bu kadar canlandı.

Yüklü olan otomasyon programı sql server kullandığı ve yedeğini alamadığımdan dolayı bu şekilde kullanmak zorundayım.

En azından çökerse kendimi garantiye almak istiyorum.

Az önce farklı bir versiyon denedim sizin verdiğiniz linkteki konu anlatımındaki programı ama onu da kurmadı.

Acaba kendi kullandığım sisteme programı kursam bunu da ikincil hdd olarak bağlayıp yedeklesem işe yarar mı? (yaramaz kanımca ama yine de sorayım dedim :))

Bu arada sizin kullanmış olduğunuz iso dosyasını alsam cd/dvd ye atıp kurulum yapmadan çalıştırabilir miyim ya da dizine çıkarıp?

Selam
    Burada en son sorunuza cevap vereyim.
    CD'ye yazdırdıktan sonra CD ile bilgisayarı boot ettirirseniz, şirketteki bilgisayarın yedeğini sorunsuz alabilirsiniz. Yani o bilgisayara Acronis programını kurmaya gerek kalmaz.

Eğer HDD'yi evinizdeki bilgisayara takacaksanız, orada da elbette yedek alabilirsiniz. Size düşen sadece yedeklenecek HDD bölümünü seçerek, yedekleme işlemini başlatmak kalır.

Not: Şimdi ben bu Acronis iso dosyasını yükleyeyim mi, yoksa siz bir yerlerden bulur musunuz? Kesin cevap bekliyorum..
    Kolay gelsin..

• Şimdi windows un kendi yedekleme programıyla yedek alıyorum. Komple "c" sürücüsünü seçtim yedeklemesi için.

Bu şekilde aldığım yedeği farklı bir xp ye kursam da aynı işi görür mü acaba?
  • @Bay_KG

repidşehir (bu şekilde yazdım yasak olma ihtimaline karşı) tarzı uğraştırmayan bir siteye yükleyebilirseniz minnettar olurum.

Format atar gibi sizin yollayacağınız cd den boot edince bilgisayarı aynı kuruluymuş gibi sizin yaptığınız anlatımdan faydalanarak yedek alabilirim değil mi?

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

@Bay_KG

repidşehir (bu şekilde yazdım yasak olma ihtimaline karşı) tarzı uğraştırmayan bir siteye yükleyebilirseniz minnettar olurum.

Format atar gibi sizin yollayacağınız cd den boot edince bilgisayarı aynı kuruluymuş gibi sizin yaptığınız anlatımdan faydalanarak yedek alabilirim değil mi?

Teşekkürler şimdiden.

Oraya yüklememe gerek yok kardeşim..
    Ben kendi FTP serverime yükleyecektim bunu ama şimdi baktım orada yüklü imiş. Özelden linkini yazacağım..
    Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

@Bay_KG

Teşekkürler şimdiden.

Oraya yüklememe gerek yok kardeşim..
    Ben kendi FTP serverime yükleyecektim bunu ama şimdi baktım orada yüklü imiş. Özelden linkini yazacağım..
    Kolay gelsin..

Verdiğiniz linkten indirdim ve cd ye çektim. Evdeki bilgisayarda sorunsuz cd den başlatabilmeme rağmen iş yerindeki bilgisayarda boot etmedi cd. Bu durumda tek çare eve götürüp hdd yi takmak gibi görünüyor.

Bu arada şu universal restore seçeneği cd den boot ettiğimde çıkmadı. Ayrı bir ayar mı yapmam gerekiyor onun için?

Ayrıca son olarak sormak istediğim, bu hdd yi slave olarak çalıştırsam kendi bilgisayarımda o şekilde alsam yedeğini daha sonra farklı bir hdd ye aktarsam yine aynı işlemi gerçekleştirmiş olur muyum? (bu şekilde aldığım yedeği farklı bir bilgisayara aktarabilir miyim?) Yani backup alınacak diskten başlatmak zorunda mıyız bilgisayarı?

• quote:

Verdiğiniz linkten indirdim ve cd ye çektim. Evdeki bilgisayarda sorunsuz cd den başlatabilmeme rağmen iş yerindeki bilgisayarda boot etmedi cd. Bu durumda tek çare eve götürüp hdd yi takmak gibi görünüyor.

Bu arada şu universal restore seçeneği cd den boot ettiğimde çıkmadı. Ayrı bir ayar mı yapmam gerekiyor onun için?

Ayrıca son olarak sormak istediğim, bu hdd yi slave olarak çalıştırsam kendi bilgisayarımda o şekilde alsam yedeğini daha sonra farklı bir hdd ye aktarsam yine aynı işlemi gerçekleştirmiş olur muyum? (bu şekilde aldığım yedeği farklı bir bilgisayara aktarabilir miyim?) Yani backup alınacak diskten başlatmak zorunda mıyız bilgisayarı?

Selam
    İşyerindeki bilgisayarın boot etmemesi bence DC veya DVD yazıcınızın okuyamamasından kaynaklanıyor kardeş. Bunu Flash Belleğe WinSetupFromUSB yazılımı ile kopyalayarak, USB üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Bu sorunuza gelince;
    Cevap;
    Universal seçeneği sadece geri yüklemelerde gözükür! Universal modunda yüklemek için, mutlaka önceden alınmış bir yedeğin olması şarttır!

3. sorunuzun cevabını özelden yazdığınız mesaja yanıt olarak verdim ama buradaki ihtiyaç duyan arkadaşlar içinde yazayım. Önceden alınmış bir yedeği, UNIVERSAL olarak her bilgisayara yükleyebilirsiniz. Sedece yüklediğiniz bilgisayara sürücülerini(drivers) kurmanız gerekir. Windows ne ve nasıl kurulmuş ise öylece kalır. Öerneğin; Kullanıcı adı, Kayıt defterindeki(regedit) ayarlar, masaüstü temaları vs. vs. uzar gider..
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    İşyerindeki bilgisayarın boot etmemesi bence DC veya DVD yazıcınızın okuyamamasından kaynaklanıyor kardeş. Bunu Flash Belleğe WinSetupFromUSB yazılımı ile kopyalayarak, USB üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Bu sorunuza gelince;
    Cevap;
    Universal seçeneği sadece geri yüklemelerde gözükür! Universal modunda yüklemek için, mutlaka önceden alınmış bir yedeğin olması şarttır!

3. sorunuzun cevabını özelden yazdığınız mesaja yanıt olarak verdim ama buradaki ihtiyaç duyan arkadaşlar içinde yazayım. Önceden alınmış bir yedeği, UNIVERSAL olarak her bilgisayara yükleyebilirsiniz. Sedece yüklediğiniz bilgisayara sürücülerini(drivers) kurmanız gerekir. Windows ne ve nasıl kurulmuş ise öylece kalır. Öerneğin; Kullanıcı adı, Kayıt defterindeki(regedit) ayarlar, masaüstü temaları vs. vs. uzar gider..
    Kolay gelsin..

Aynen anlattığınız gibi iş yerindeki hdd yi söküp eve getirdim ve sizin yolladığınız acronis imajını yazdırdığım cd ile yedeğini aldım.

En kısa zamanda farklı bir bilgisayara aktarıp size sonucu buradan bildireceğim.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, sağlıcakla kalın. . .

• quote:

Aynen anlattığınız gibi iş yerindeki hdd yi söküp eve getirdim ve sizin yolladığınız acronis imajını yazdırdığım cd ile yedeğini aldım.

En kısa zamanda farklı bir bilgisayara aktarıp size sonucu buradan bildireceğim.

Selam
    Rica ederim.. İşiniz görülebildiyse ne mutlu bana ki, bir insana bzı bilgiler satabildiğim için.
    Konuyu takip ediyorum. Ben programı çok iyi bildiğim ve yüzlerce kez uyguladığım için, burada sizin beceriniz söz konusu oluyor.

İndirdiğiniz dosya içinde resim ve HTML dosyası mevcut. Takıldığınız zaman oradan bilgi edinebilirsiniz.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    Rica ederim.. İşiniz görülebildiyse ne mutlu bana ki, bir insana bzı bilgiler satabildiğim için.
    Konuyu takip ediyorum. Ben programı çok iyi bildiğim ve yüzlerce kez uyguladığım için, burada sizin beceriniz söz konusu oluyor.

İndirdiğiniz dosya içinde resim ve HTML dosyası mevcut. Takıldığınız zaman oradan bilgi edinebilirsiniz.
    Kolay gelsin..

N`yaptıysam universal seçeneği çıkmadı bende. Dolayısıyla yükleme başarısız oluyor farklı bir bilgisayarda.

• quote:

N`yaptıysam universal seçeneği çıkmadı bende. Dolayısıyla yükleme başarısız oluyor farklı bir bilgisayarda.

Selam
    Kardeşim bu yazdığınız bir kere imkânsız diyebileceğim bir durum. Şahsen kullanıyor ve bunu yüzlerce defa değişik donanıma sahip bilgisayarlara yüklemiş bulunuyorum. Ama sizde Universal Restore seçeneğinin çıkmaması çok garip ve bir anlam veremiyorum buna. ??????

Hazırladığım Acronis_Geri_Yukleme_6 sayılı resimde buna değinmiştim. Aynı resim üzerine tekrar bir şeyler daha yazdım ve buraya ekliyorum. Buna rağmen yapamıyorsanız, mutlaka bir yerlerde yanlış yaptığınız kesin.

Not: Bir bilgisayardan aldığınız yedeği, aynı veya herhangi başka bir bilgisayara yüklerken bu seçenek çıkar. Yedek alırken bu seçenek çıkmaz!!!
    Kolay gelsin..

Acronis True İmage ile ilgili bir soru

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.