Şimdi Ara

açlık kan şekeri 106 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

her hastanade referarans arakalı ama benım 105 civarı çıkıyor. referans aralık max 115 olarak belirtiliyor.

İşte benim hem annede hem babada var hocam. Yaşta artık 38 106 sınır diyor herkes ona moralim bozuldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

her hastanade referarans arakalı ama benım 105 civarı çıkıyor. referans aralık max 115 olarak belirtiliyor.

İşte benim hem annede hem babada var hocam. Yaşta artık 38 106 sınır diyor herkes ona moralim bozuldu.

valla sayın kardeşim, anne baba dede de varsa evlatlerda oluyoruz.genelde öyle duyuyorum.geçmiş olsun.

bir not da yazayım, benim dayım (teyzemin kocası ama ana tarafından da akraba) 92 yaşında vefat etti.ben bildim bileli şeker hapı ve sonra iğnesi vuruluyordu.
    sağlıgında (şeftali ve üzüm tarlaları vardı) bir şeftalının 1/4 ünü,üzümden en fazla 5-6 adet tane, bir karpuzdan çok az , yerdi.kısacası dikkat edince çok sorun olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

valla sayın kardeşim, anne baba dede de varsa evlatlerda oluyoruz.genelde öyle duyuyorum.geçmiş olsun.

bir not da yazayım, benim dayım (teyzemin kocası ama ana tarafından da akraba) 92 yaşında vefat etti.ben bildim bileli şeker hapı ve sonra iğnesi vuruluyordu.
    sağlıgında (şeftali ve üzüm tarlaları vardı) bir şeftalının 1/4 ünü,üzümden en fazla 5-6 adet tane, bir karpuzdan çok az , yerdi.kısacası dikkat edince çok sorun olmuyor.

Aynen hocam şeker hastaları dikkat edince uzun yaşayabiliyolarmis. Ben aşırı ekmek tüketiyorum hemde öyle böyle değil.

• Karbonhidrat sayımı yap, şekerden kesinlikle uzak dur. 2-3 öğünden fazla yeme ki pankreas vs biraz dinlenebilsin.
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Tüketmeyeceksin kusura bakma öyle Bir dünya yok artık senin için. Yoksa böbreklerini eline alırsın Allah korusun 10 sene sonra yazık olur. Dikkat etmezsen adamı mahveder çok sinsi tehlikeli bir hastalıktır.uzak durulması gereken yiyecekler nişasta ve şeker bulunduran ;patates-prinç-beyaz ekmek-un-börek-çörek-mısır-cips-kola.

nasıl beslenlim baklagiller - tambugday ekmeği-meyve ve kabugu (kubuklu sindirimi zordur daha uzun süre tok tutar ve kan şekerini yavaş yükseltir

• genetik yatkinlik (birinci derece yakinlarindan birinde seker hastaligi olmasi) yüksek fruktozlu mısır şurubu/@compadrito) yani kola, gazoz, ice tea gibi zehirler

* hareketsizlik (haftanin her gunu yani haftada 7 gun, gunde 22 dakika, dakikada 100 adim yuruyusten daha az hareket)

Bir an önce şu testlerden en az birini yaptır hba1c testi, ogtt, açlık plazma glukoz düzeyi değeri, rastlantısal plazma glukozu düzeyi de tanı kriterleri böyle koyulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: serserim06

Bir an önce şu testlerden en az birini yaptır hba1c testi, ogtt, açlık plazma glukoz düzeyi değeri, rastlantısal plazma glukozu düzeyi de tanı kriterleri böyle koyulur.

Tamam hocam bunlardan herhangi biri olur dimi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serserim06

Tamam hocam bunlardan herhangi biri olur dimi?

Evet olur.

• t..i mı geçiyorsunuz 106 nedir benim açlık bazen 250-300. Endişe edicek bir şey yok,bir hafta devamlı aç tok ölç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam sıkıntı yok biraz fazla kh aldığın için olabilir.

Eskiden ben de böyleydim,daha da ağır besleniyordum, günde 3 ekmek, 10-15 bardak çay, iki şekerli, mutlaka her gün tatlıcıdayım Vs..

Ac karnına yaptığım kan testinde, glikoz 100 civarı hba1c de 5.5 cıkmıştı. Doktor sınıra yakın olduğumu, dikkat etmem gerektiğini söyledi.

Ciddi bir şekilde beslenme alışkanlığımı değiştirdim 1 yıl içinde, değerler de iyileşti. Glikoz 90 civarı, hba1c de 5 e düşmüştü.

Beslenme çok önemli, ama yaş da etkilidir muhtemelen, ben 18 yaşındayım,belki de yaştan dolayı böyle sonuç verdi.

Doktora gitmeyi ertelememek gerek. Benim de ailede diyabetli çok olduğu için gitmiştim..

Hadi geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

t..i mı geçiyorsunuz 106 nedir benim açlık bazen 250-300. Endişe edicek bir şey yok,bir hafta devamlı aç tok ölç.

Hocam. Evet yüksek şeker hemen öldürmez ama yüksekliği ciddi zararlar verir uzun dönemde. Acıyı hissetmemeye başlarsınız sıcağı hissetmemeye başlarsanız diş etleriniz çekilir pıhtılaşmanız azalır böbreklere zarar göze zarar. Lütfen bu şekilde devam etmeyin. Şekeriniz yüksek öldürmüyor diye bişey olmuyor anlamına gelmiyor. Eğer isterseniz size o şekerle devam ederseniz neler olacağını kaynaklarıyla beraber ekleyebilirim. Normal şeker tokken en fazla 110 dur. Açken 90 civarlarına düşer. 90-110 arası olması lazım. Lütfen kendinize dikkat edin. Sağlık en büyük zenginliktir, kimse zenginliğini bilerek riske atmaz.Sağlığınızı riske atmayın. Sevgiler saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 23 Şubat 2018; 20:43:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 106 tehlikeli değil ama normal de değil.iki taraftan diyabet varsa diyetine zaten dikkat etmelisin bi şey değişmedi yani korkma

edit:diyabetin en önemli koruyucu tedavilerinden biri spordur hocam bol bol koş, yürüyüş yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GözüVanalıAdam -- 24 Şubat 2018; 14:33:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GVA

106 tehlikeli değil ama normal de değil.iki taraftan diyabet varsa diyetine zaten dikkat etmelisin bi şey değişmedi yani korkma

edit:diyabetin en önemli koruyucu tedavilerinden biri spordur hocam bol bol koş, yürüyüş yap

Hocam diyet yapamıyorum o kötü ama yapmalıyım. Kosamam taş 38 çok hamim ama yürüyüş yapıyorum hemde baya uzun.

• gizli şeker olabilir.bence hemen kandaki insülin miktarını ölçtür bi insülin direncin varmı.eğer insülin seviyen 8 in üzerindeyse direnç başlamış demektir haliyle bir süre sonra diyabet gelecektir.
    ben yakında açlık tokluk kan şekerimi ölçtürdüm.normal çıktı şeker yok dedi doktor ama insülin ölçümü yaptırdığımda 17 çıktı oldukça yüksek.glifor ve diyete başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaplinn

gizli şeker olabilir.bence hemen kandaki insülin miktarını ölçtür bi insülin direncin varmı.eğer insülin seviyen 8 in üzerindeyse direnç başlamış demektir haliyle bir süre sonra diyabet gelecektir.
    ben yakında açlık tokluk kan şekerimi ölçtürdüm.normal çıktı şeker yok dedi doktor ama insülin ölçümü yaptırdığımda 17 çıktı oldukça yüksek.glifor ve diyete başladım.

Diyetin Nasıl neler var hocam yani ekmek hamur işi felan yasak dimi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chaplinn

gizli şeker olabilir.bence hemen kandaki insülin miktarını ölçtür bi insülin direncin varmı.eğer insülin seviyen 8 in üzerindeyse direnç başlamış demektir haliyle bir süre sonra diyabet gelecektir.

Diyetin Nasıl neler var hocam yani ekmek hamur işi felan yasak dimi?

hocam insülin direnci varsa kilo vermekte zorlaşıyormuş.
    hamur işi yasak evet ekmek kepekli olmak şartı ile azda olsa yiyebiliyoruz.tatlı şekerli ürünler zaten yasak.
    eksersiz ve bol hareketli bir yaşantın olmalı.bunları yapsaydık zaten bu duruma gelmezdik değilmi :))
    hastanede bir diyetisyene başvurursan gerekli bilgileri alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaplinn -- 24 Şubat 2018; 18:6:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Sallama ziya. 50'nin altına düşmedikçe sorun yok. Evet body'den ötürü düşük kan şekerim bazen ağır antrenman zamanı iyice düşüyor ama dengelemesini biliyorum ben.

Kan şekerinin 50 olduğunu fark edemezsin zaten o an baygın yerde yatıyor olursun.Uzun süre body yapanların çoğunda sağlık sorunları oluyor.
  • Muhtemelen insülin direncin var. 5-10 sonra diyabet olacaksın. Şu anda tedavisi var yani hala diyabetten kurtulma şansın var. Ama iplemeyip doktora gitmezsen hayatta başarılar. Bir yakınım şeker hastası, Allah düşmanım başına vermesin diyor. Sinirdasin çizgiyi geçmeden önlem al

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.