Şimdi Ara

Açılıp kapanma neden yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pcnin power tusuna basıyorum ilk başta bi kapanıyor sonra hemen yeniden açılıyor neden acaba?OC yaptım ilk başta böyle bir sorun yoktu?

• yapmış olduğun oc e bağlı olarak işlemci ısısndan yapabilir
  • Mesela pc kapalı ya power tusuna basıyorum fan sesi geliyor sonra kesilip tekrar geliyor.Ama 1 ay oncesine kadar yapmıyordu böyle birşey..
  • pardon yanlış yorumladım heralde kaç saniye sürüyor bu kesilme mesela 10 sn kadar mı yoksa 1 2 saniye
    sanırım sen bidaha pwr tuşuna basmadan açılıyor

denemen gerekenler başka bi psu
    ve anakartı bi tornavida ile pwr pininden ateşleyip denemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

pardon yanlış yorumladım heralde kaç saniye sürüyor bu kesilme mesela 10 sn kadar mı yoksa 1 2 saniye
    sanırım sen bidaha pwr tuşuna basmadan açılıyor

denemen gerekenler başka bi psu
    ve anakartı bi tornavida ile pwr pininden ateşleyip denemen

Default ayarlara çektim sorun yok.Ama 3ghz alınca resetliyor.İşin garibi 2 aydır böyle bir sorun yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 25 Nisan 2010; 17:05:23 >
  • Windows Performans ve Güç ayarlarindan "power button" yada "güç dügmesi" başlikla secenegi gelin ve acilan pencereden 'yeniden başlat', 'kapat' gibi secenekler olacaktir. Sizinki 'yeniden başlat' konumuna gelmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

Windows Performans ve Güç ayarlarindan "power button" yada "güç dügmesi" başlikla secenegi gelin ve acilan pencereden 'yeniden başlat', 'kapat' gibi secenekler olacaktir. Sizinki 'yeniden başlat' konumuna gelmiş olabilir.

Yok dostum sorun o değil.Bilgisayarı kapattım açıyorum resetliyor 1-2sn sonra tekrar açılıyor sorun bu yani :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Windows Performans ve Güç ayarlarindan "power button" yada "güç dügmesi" başlikla secenegi gelin ve acilan pencereden 'yeniden başlat', 'kapat' gibi secenekler olacaktir. Sizinki 'yeniden başlat' konumuna gelmiş olabilir.

Yok dostum sorun o değil.Bilgisayarı kapattım açıyorum resetliyor 1-2sn sonra tekrar açılıyor sorun bu yani :)

Pardon yanliş anlamişim.. Yeniden açilmasindan sonra sistem durumu nedir? Sistem kilitleniyor mu yoksa normal işletim sistemi devreye giriyor mu ?

Eğer işletim sistemi kilitleniyor ise system32 dosyalarinda problem var demektir. Normal kullanima aciliyor ise en son yüklemiş oldugunuz yazilimlarin etkisi olabilir. Sistemi geri yükleme ile problemi giderebilirsiniz.

Bunlar sorunu çözmüyor ise Bios ile alakali olabilir.. Sisteminizi ilk başta 'Güvenli Kip' (F8) ile başlatin eğer sorun olmuyorsa Bios'a giriş yapin oradan Fan ve Çekirdek kısımlarindan sorunun giderebilirsiniz. Eğer yukardaki secenekler işe yaramazsa Biosu deneyiniz. Biosu kullanacagiz sira Bios bilgilerinizi belirtin lütfen ve daha iyi yardimci olmaya çalişayim..

• quote:

quote:

quote:

Pardon yanliş anlamişim.. Yeniden açilmasindan sonra sistem durumu nedir? Sistem kilitleniyor mu yoksa normal işletim sistemi devreye giriyor mu ?

Eğer işletim sistemi kilitleniyor ise system32 dosyalarinda problem var demektir. Normal kullanima aciliyor ise en son yüklemiş oldugunuz yazilimlarin etkisi olabilir. Sistemi geri yükleme ile problemi giderebilirsiniz.

Bunlar sorunu çözmüyor ise Bios ile alakali olabilir.. Sisteminizi ilk başta 'Güvenli Kip' (F8) ile başlatin eğer sorun olmuyorsa Bios'a giriş yapin oradan Fan ve Çekirdek kısımlarindan sorunun giderebilirsiniz. Eğer yukardaki secenekler işe yaramazsa Biosu deneyiniz. Biosu kullanacagiz sira Bios bilgilerinizi belirtin lütfen ve daha iyi yardimci olmaya çalişayim..

Dediklerinin hepsini biliyorum.Sorunun oc den kaynaklı olduğunu biliyorum ama 2 aydır kullanıyordum sorun yoktu.Biraz saçma olacak ama bu resetleme muhabbetini fişi çekip taktıktan sonra açarsam oluyor gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dediklerinin hepsini biliyorum.Sorunun oc den kaynaklı olduğunu biliyorum ama 2 aydır kullanıyordum sorun yoktu.Biraz saçma olacak ama bu resetleme muhabbetini fişi çekip taktıktan sonra açarsam oluyor gibi

Estağfurullah sonucta düşüncesiniz o sizin.. Ama donanimdan kaynaklanacagini düşünüyorum, eğer bir internet kamerasina (WebCam) sahip iseniz ondan da olabilir yada başka donanimlardanda olabilir.. Sizin için pek sorun teşkil etmeyecekse format en iyi çözümdür üstelik bilgisayarinizi yeniler, eski güçüne geri getirir

Aklımada başka bir secenek pek gelmiyor bunlardan haric..

• Sorun anlaşıldı.Ocede ramleri 800 mhz de bırakırsam yapıyor onu şuan 1000mhzde sorun yok.(işin garibi 800mhz ramlar 800mhz de çalıştığı zaman yapıyor ne iş bende anlamadım)

Ayrıca bu aralar oyun anlık takılmadan sonra bilgisayar resetliyor kendini ekran kartından yapabileceği geliyor aklıma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 25 Nisan 2010; 21:04:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.