Şimdi Ara

ACİL YOĞUŞMALI KOMBİ TAVSİYESİ !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dyatörler ısınmaz ama mantolama sayesinde evin icnde bir ılıklık olur.Ama sabit sabahtan akşama kadar 21 c olmaz diye düsünüyorum.Çünkü eviniz yüksek yerde,her tarafı açık ve 134 m2 dir.Kaldıki dışarı 6 c de iken kombiyi 37 de yakıpda nasıl ısınıyosun anlamış deyilim kardeşim!..Lakin 37 derecede ancak ılık bi banyo olur :) Radyaytörlerin ılık olur ama oturdugun dairenin coğrafi konumuna ve büyüklügüne bakarsak nasıl 24 dereceyi buluyosun anlamış deyilim.Cevaplarsan sevinirim kardeş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimtr72

    dyatörler ısınmaz ama mantolama sayesinde evin icnde bir ılıklık olur.Ama sabit sabahtan akşama kadar 21 c olmaz diye düsünüyorum.Çünkü eviniz yüksek yerde,her tarafı açık ve 134 m2 dir.Kaldıki dışarı 6 c de iken kombiyi 37 de yakıpda nasıl ısınıyosun anlamış deyilim kardeşim!..Lakin 37 derecede ancak ılık bi banyo olur :) Radyaytörlerin ılık olur ama oturdugun dairenin coğrafi konumuna ve büyüklügüne bakarsak nasıl 24 dereceyi buluyosun anlamış deyilim.Cevaplarsan sevinirim kardeş


    benimtr72 bende bu işten bişey anlaamadım taşkafa elimi sürmüyorum 33c kalıyor yazmış sonra başka bir örnekte 48 ile 58 arasında gidip geliyor yazmış. 33c petekler nasıl ısınıyor gerçekten bende bilmek istiyorum denemek için kovaya su koydum :)) 33c olmasını bekledim elimi koyuyorum elimi bile ısıtmayan su petekleri nasıl ısıtıyorda ortam ısınıyor. Ha 33 ile 53 arasında gidip geliyorsa eğer tabi böylemi bilmiyorum ozaman 33c yakıyorum demenin mantığı yok.




  • bamsi_beyrek kardeş bende anlamış deyilim Ayrıca senin konu hakkınde bi fikirde ben söyleyeyim.Oda termostadıyla bırak 60 c yi 75-80 C de bile yakarsın.Nekar yüksek yakarsan oda termostadıyla ayarladıgın dereceye çabuk ulaşırsın ve böylece Termostat kombiyi durdurur tasarrufa gecersin.Oda termostadının mantıgı budur,gerçekte budur.Mühendisler dogru demiş.Sen mühendislerle serviscileri dinle arkadaşım.sonuçda yanlış bilgilendiripde karları ne olacak ki!...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimtr72

    bamsi_beyrek kardeş bende anlamış deyilim Ayrıca senin konu hakkınde bi fikirde ben söyleyeyim.Oda termostadıyla bırak 60 c yi 75-80 C de bile yakarsın.Nekar yüksek yakarsan oda termostadıyla ayarladıgın dereceye çabuk ulaşırsın ve böylece Termostat kombiyi durdurur tasarrufa gecersin.Oda termostadının mantıgı budur,gerçekte budur.Mühendisler dogru demiş.Sen mühendislerle serviscileri dinle arkadaşım.sonuçda yanlış bilgilendiripde karları ne olacak ki!...


    Başka cihazlarda kaç derece olur onu bilmiyorum bende buderus var ve alalı 1.5 yıl olacak devamlı böyle kullanıyorum. Çok önceleri kafam karışmıştı bende habire aradım sordum ama hep aynı cevabı aldım termostatla kullanacaksam 60c sabit kalması gerektiğini söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_Beyrek -- 28 Aralık 2010; 11:49:03 >




  • @bamsi_beyrek

    Aslında servis sizi yanlış yönlendirmiyor. Böyle demek zorunda. Çünkü dış hava sıcaklığı sürekli değiştiği ve kombi su sıcaklık ayarının kullanıcıdan bağımsız olması için kombinin su sıcaklık ayarı hep yüksek sıcaklığa ayarlanmak zorundadır. Böyle bir durumda değişen hava şartlarına göre kullanıcının kombi su sıcaklık derecesinde herhangi bir ayar yapması gereği kalmaz.

    Benim cevabım 45 derecede de ısıtıyordu diyen TuVNeRa arkadaşa idi. Özel bir durum var burada. Eğer burada olduğu gibi 45 derece su sıcaklık derecesinde ısındığınızı tespit ettiğiniz bir evde iseniz bu durumda oda termostadı var diye su sıcaklığını 65 yapmanın bir anlamı yok diyorum. Kesin olan birşey vardır, su sıcaklığını 1 derece bile arttırsanız yakıt öncekine göre artacaktır. Bu nedenle en tasarruflu ısınma oda termostadı olsa bile mümkün olan en düşük su sıcaklığını yakalayabilmektir. Bu dediğim bu işlerden anlayan teknik konularda becerisi olan kullanıcı profilinin yapabileceği bir durumdur. Çok büyük çoğunlukta olduğu gibi sadece evin ısınıp ısınmadığını takip edebilen ve teknik konularda becerisi olmayan veya bu işlerle uğraşmak istemeyen kullanıcı profilinde dış hava sıcaklık değişiklikleri düşünülerek su sıcaklığı derece ayarı mecburen yüksek bırakılacaktır. Böyle yapılmaz ve derece düşük bırakılır ise kullanıcı havalar çok soğuduğunda ısınamayacak ve bu kombi iyi ısıtmıyor diye servisi arayacaktır. Bu da servislerin hiç istemediği bir durumdur.

    Düzeltme: Sıcaklık terimleri su sıcaklığı, oda sıcaklığı şeklinde daha açıklayıcı olarak düzeltilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 29 Aralık 2010; 20:38:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    @bamsi_beyrek

    Aslında servis sizi yanlış yönlendirmiyor. Böyle demek zorunda. Çünkü dış hava sıcaklığı sürekli değiştiği ve sıcaklık ayarının kullanıcıdan bağımsız olması için kombi termostatı hep yüksek sıcaklığa ayarlanmak zorundadır. Böyle bir durumda değişen hava şartlarına göre kullanıcının herhangi bir ayar yapması gereği kalmaz.

    Benim cevabım 45 derecede de ısıtıyordu diyen TuVNeRa arkadaşa idi. Özel bir durum var burada. Eğer burada olduğu gibi 45 derece de ısındığınızı tespit ettiğiniz bir evde iseniz bu durumda termostad var diye 65 yapmanın bir anlamı yok diyorum. Kesin olan birşey vardır, sıcaklığı 1 derece bile arttırsanız yakıt artacaktır. Bu nedenle en tasarruflu ısınma termostad olsa bile mümkün olan en düşük sıcaklığı yakalayabilmektir. Bu dediğim bu işlerden anlayan teknik konularda becerisi olan kullanıcı profilinin yapabileceği bir durumdur. Çok büyük çoğunlukta olduğu gibi sadece evin ısınıp ısınmadığını takip edebilen ve teknik konularda becerisi olmayan kullanıcı profilinde dış hava sıcaklık değişiklikleri düşünülerek termostad ayarı mecburen yüksek bırakılacaktır. Böyle yapılmaz ve derece düşük bırakılır ise kullanıcı havalar çok soğuduğunda ısınamayacak ve bu kombi iyi ısıtmıyor diye servisi arayacaktır. Bu da servislerin hiç istemediği bir durumdur.



    Herhangi bir sıcaklık değişimi yapılmıyor dolayısıyla 1c artması azalması söz konusu değil. Mesala ben oda sıcaklığını devamlı 21c tutuyorum gecenlerde havalar sıcaktı kombi nerdeyse hiç çalışmadı diyebilirim 21c sıcaklığı 45c yada 60c calısarak ulasması ne kadar fark eder bilmiyorum. Ayrıca ben kişisel olarak teknik konularda çok becerekliyim ama teknik konularda benden daha uzman olan bu cihazın mühendislerine teknik servislerine sormadan iş yapmayı doğru bulmuyorum. Ben bu tarz önerileri teknik servise sormadan asla dikkate almamda yinede sormak istedim. Her kullanıcının kendi bileceği iş ben teknik servisin uyarısını dikkate alıyorum günahı sevabı onların boynuna. Yoksa kombi alınca kombi uzmanı, tv alınca elektronik uzmanı, çamaşır makinası alınca beyaz eşya uzmanı, klima için iklimlendirme uzmanı olma şansımız yok ;) Dediğim gibi günahı sevabı onlara. Cevap için teşekkürler.




  • Değerli arkadaşlarım şu an İst.Hadımköyde dünden bu yana aşırı soğuk var...Edirneye kar yağmış...Buraya eli kulağında gelecek.Dışarıda hava sıcaklığı 3 C.. Kombi iki gündür 39 C de sabit ayarlı yanıyor...49 - 32 C arası gidip geliyor...Asla el sürmedim...Ev 23 C de... Kaç kez inceledim...24 Olmadı....23 C de duruyor...Ayarını 42 ye çeksem 24 -25 çok rahat olur....Açmıyorum...hava -- C lere düşerse biraz artıracağım..Durum budur...Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bamsi_beyrek

    Herhangi bir sıcaklık değişimi yapılmıyor dolayısıyla 1c artması azalması söz konusu değil. Mesala ben oda sıcaklığını devamlı 21c tutuyorum gecenlerde havalar sıcaktı kombi nerdeyse hiç çalışmadı diyebilirim 21c sıcaklığı 45c yada 60c calısarak ulasması ne kadar fark eder bilmiyorum.................


    Büyüterek gösterdiğiniz cümlemdeki sıcaklık kombinin kalorifer suyu sıcaklığıdır. Oda sıcaklığı değildir. Bu cümleden önceki cümlemde 45, 65 lerden bahsedildiği, bu sıcaklık değerlerinin de su sıcaklığı olduğu net olduğundan ve bu cümle de bir önceki cümlenin devamı olduğundan ayrıca belirtmeye gerek görmemiştim. Ama belirtmem gerektiğini anlamış olduğum için üstteki yazımı da bu doğrultuda düzelteceğim.

    Bu nedenle: sıcaklık değişimi yapılıyor dolayısıyla 1c artması azalması söz konusu oluyor.

    Teknik servislerine sormadan iş yapmayı doğru bulmuyorum anlayışınız da çok doğru. Şunu da bilmekte fayda var. Teknik servisler genel bir yaklaşımda bulunurlar ve hemen hemen herkesi aynıymış gibi düşünerek kendilerine en az sorun getirecek şekilde hareket ederler. Bireye özel çözümler sunmak istemezler. Bu da bence gayet doğal bir yaklaşımdır. Kullanıcıların da kendi evlerinde istedikleri gibi özgürce hareket etmesi gayet doğaldır. Bizimki sadece paylaşmak, herkes istediği şekilde kombisini kullanmakta özgür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 29 Aralık 2010; 20:49:44 >




  • @bamsi_beyrek,

    size bu konuyu doğalgaz kombi önerisi topiğinde 6 Kasım 2009; 14:48:27 de yazdığım mesajda detaylı olarak açıklamışım. Sizde konuyu anladığınızı yazmışsınız devamında.. Linkini aşağıya yazıyorum, mesajı da aşağıdaki düz çizgi altına kopyalıyorum. Umarım konu daha anlaşılır olmuştur.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=35597400

    Ayrıca yine bu konuyla ilgili aşağıdaki linkte 29 Ocak 2010; 15:28:46 da maxfocus tarafından da size bir açıklayıcı mesaj yazılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_133/f_/key_//tm.htm#37413850



    quote:

    Orijinalden alıntı: bamsi_beyrek

    ........kombim yeni buderus u62 servis görevlisi 60 ta calıstmayı önerdi ama termostatta tercihe göre 20-22 arasında tavsiye etti şimdi sorum şu 40 yada 50 derecede yanarak oda sıcaklığını 21 dereceye getirmesiyle 60 derecede 21 dereceye getirmesi arasında nasıl bir fark olabilir sundan soruyorum özellikle taşkafa 35 derecede 21 derece sıcaklık sağladığını yazmıstı yani bizimki ona göre hayli yüksek bir ısıda calısmıs olacak kafam karıstı o nedenle sormak istiyorum cevaplarınızı bekliyorum
    saygılarımla


    Bunula ilgili 76. sayfaya 19 Şubat 2009, 10:19:38 de yazmış olduğum mesajı tekrar kopyalıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Egé

    Bu konularda herkesin hemfikir olduğu tek bir doğru maalesef yok. Tecrübelere göre değişik cevaplar olacaktır. Termostatlı kombilerde yetkili servislerin % 90 ının garanti içindeki kombilerde yaptığı kombinin su sıcaklığını 75-80 gibi yüksek tutup oda termostatının sıcaklığını örneğin:22-24 derecelerde tutmaktır. Burada servisin mantığı şudur. Kullanıcı bilinçli olmayan bir tüketicidir, yarın havalar çok soğudunda ısınamazsa yine beni meşgul ve rahatsız eder, en iyisi ben bu su sıcaklığını yüksekte tutayımda böyle bir sorun olmasın, içerisi çok ısınırsa da nasıl olsa termostat kombiyi kapatacaktır.

    Bu mantık tasarruf düşünüldüğünde bence doğru değil. Bulunduğunuz bölge ve evinizin izolasyon durumuna göre ısınabildiğiniz kombinin su sıcaklığını yaklaşık olarak tespit edin. Örneğin batı bölgelerinde bu 40 civarıdır, Ankara da birçok evin 45-50 derecelere ayarlı olduğunu duyuyorum. Kombinin su sıcaklığını bu tespitinizden yaklaşık 5-10 derece yüksek bir değere ayarlayın. termostatı da istediğiniz 22-24 derecelere ayarlayın. Bu durumda kombi termostatın sık sık müdahalesine gerek kalmadan, sık sık dur kalk yapmadan daha düşük sıcaklıkta çalışacaktır. Bu şekilde çalışma şekli en tasarruflu çalışma yöntemidir. Tek problem belki ayarladığınız su derecesinin düşüklüğünden dolayı eviniz yeteri kadar ısınmayabilir. Bu durumda da su sıcaklık derecesini biraz daha arttırmanız gerekebilir. Sonuç olarak bence kombinin su sıcaklığını daha düşük değerlerde (45-55 derece gibi) termostat sıcaklığını yine 22 derecede tutmak daha tasarruflu olur..

    2. sorunuz gündüz evde bulunulmayacaksa evden çıkarken termostat ayarınızı örneğin 18 dereceye getirerek çıkın. Bu durumda evin çok soğumasına izin verilmemiş olur. Akşam geldiğinizde ise istediğiniz değere çıkarın. Akşam geldiğinizde evin soğuk olduğunu ve termostat derecesini yükselttikten sonra evin çabuk ısınmadığını düşünürseniz ya 18 dereceyi yükseltin ya da kombi su sıcaklık derecesini biraz daha yükseltin..





  • Ege ilk mesajımda yazdığım gibi burda bu konu geçtiği zaman soruyorum ama teknik servisin söylediklerini cürütecek teknik bir cevab bulamıyorum. Cihazım yeni ve gecen yıl yoğuşmalı fiyatına aldım acıkcası servisle görüşmeden ayar değişikliği yapmam. Geçmişte sizinlede konuşmuşuz doğrudur bana cihazı maxfocus aldırmıştı onunlada kritik yapmıştık ama o gün bu gündür söyleneni yapıyorum her aradığımda beni ikna ediyorlar termostatı kullanım dışına alalım istediğiniz ayarda kullanın diyorlar. Dediğim gibi günahı sevabı onların boynuna zaten öyle aşırı bir tüketimim yok cihazdan memnunum.
    Teşekkürler.
  • Taşkafa bilgilendirme amacıyla yazdığın pm icin teşekkür ederim. Ne yazıkki cevap veremiyorum bana mesaj yasak nedenini daha önce yazmıştım cevap mesajı yazamıyorum burdan teşekkür etmek istedim. Umarım bizde mantolama yaparız apartman sakinleri pek yanaşmıyor ama bir ara faizsiz kredi imkanı vardı şimdi öyle birşey olursa bi şekilde ikna edip mantolamayı yaptıracağım. Evi satayım diyorum ama deprem öncesi yapıldığı için şu ara fiyatları çok düşük yoksa ilk işim yalıtım yaptırmak yada yalıtımlı bi daireye taşınmak. Bakalım nasip kısmet.
  • Tartışmayınız, lütfen direk ECA alsaydınız her konuda süper olacaktı 33 detece yap süper ısın ECA Türk malı hem

  • Zaten kombinin kitapçığında "Oda termostatı ile kullanıldığında kalorifer gidiş suyu sıcaklığını en yüksek konuma(6. kademe) getirin" yazıyor. Ama buna rağmen ben 5 ile arasında yaklaşık 60-65 derecede tutuyorum.
    Bu durumda(Gidiş suyu sıcaklığı 65 derecede ve oda termostatı 21 dereceye ayarlı) geçen kış altı boş dükkan olan, yalıtımlı 25 mt + 15mt lik 2 odayı ısıtmak için ortalama 150TL fatura ödedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Zaten kombinin kitapçığında "Oda termostatı ile kullanıldığında kalorifer gidiş suyu sıcaklığını en yüksek konuma(6. kademe) getirin" yazıyor. Ama buna rağmen ben 5 ile arasında yaklaşık 60-65 derecede tutuyorum.
    Bu durumda(Gidiş suyu sıcaklığı 65 derecede ve oda termostatı 21 dereceye ayarlı) geçen kış altı boş dükkan olan, yalıtımlı 25 mt + 15mt lik 2 odayı ısıtmak için ortalama 150TL fatura ödedim.


    Benim klavuzdada benzer şeyler yazıyor. Gecen yıl bir ara termostatı devre dışı bıraktım öyle kullandım öğlen sonrasına kadar evde olan olmuyordu. Şimdi evde sürekli kalan var o nedenle devamlı termostatlı olarak kullanıyorum devamlı acık ama günde toplam 3 saat çalışmıyordur hic hesap kitap yapmadım. Bence servisin söylediği gibi kullanmakta fayda var.




  • Benim bu ara kombi 24 saat açık. Çünkü tamamen kapatıp aradan saatler geçtiğinde oda 15 dereceye kadar soğuyor ve tekrar 21 dereceye çıkarmak daha maliyetli.
  • biz eve bu sene confeo plus taktırdık. oda termostatı 10 mt e.c.a petek ile 140 m2 evimizi ısıtmaya çalıştık.
    inanın oda termostatı tasarrufun başmimarı. çünki biz sıcağa alışkın değiliz. 17-18 derece bize yetiyor.
    bu ay fatura 75 lira geldi ocak ve yıkanma da dahil. tesisat yeniydi 20 gün yandı. bu ay en fazla 110 lira gelir diye düşünüyorum.

    tartışmanızı okudum benden bir örnek vereyim. oda termostatı ayarlıyken confeo plus 24000 lik kombimi 43 derecede kullanıyorum. cihazda modülasyon var bu yüzden alev boyunu kısabiliyor. ben kullanma klavuzuna göre oda termostatı kullanırken sona verin yazdığından sona verdim. ama alev boyu çok fazlaydı, tüketim de cok fazlaydı haliyle

    yani diyeceğim ben ege ye şiddetle katılıyorum bu konuda. eğer termostat var diye ayarı 43 değl de 60-80 gibi yükseltseydim fatura uçardı.
    bide şunu ekleyeyim. biz evdeki her net 10 m2 alana 1 m petek boyu kullandık. termostatın olduğu oda 20m2 petek boyu 2 metre. bu yüzden kısa sürede istenilen sıcaklığa ulaşıyor.

    bu arada fatura değeri iyi midir?




  • @serkanndurmaz

    İyi ne demek bence çok iyi. Ama ben 17-18 oda derecelerinde nasıl ısındığınızı pek anlayamadım.
    Bu derecelerde ya evde paltoyla dolaşmak veya yatıp üste yorgan çekmek lazım. Şaka şaka, tabii ki herkesin istediği sıcaklık farklı olabilir..

    Confeo plus ın kullanma suyu performansından memnunmusunuz. Mesela 35 dereceye ayarladınız ve banyoya girdiniz. Su sıcaklığı ilk birkaç dk lık dalgalanmadan sonra yaklaşık olarak sabit sıcaklıkta su verebiliyor mu.
  • biz doğalgazs sobasıyla ısınıyorduk. ben geçen kış montla yatardım odamda. onun için 18 bize lüks gerçekten. kemiklerimiz alışmış soğuğa.
    ben confort özelliğini iptal ettim. kullanım suyunda harekete geçip sıcak su vermesi kısa zamanda gerçekleşiyor.
    kullanım suyu kalorifer ile aynı 43 derece. bizim su tesisatımız yeni. fazla dirsek yok.
    sıcak sudan çok memnunuz. ama 28kw olduğundanmıdır suyu biraz kısarsak su sıcaklığı çok artabiliyor. yani eksi yönde değil de artı yönde bi dalgalanma var. ama musluğu tam açarsanız sıcaklık dengeli geliyor.

    bende bu konuları biraz araştırdım hocam. e.c.a dalgalı su veriyor diyorlar ama biz birden soğuduğunu görmedik.
    bence sorun kullanımda. banyo yaparken sadece sıcak su musluğunu açık tutarım. soğuk suya dokunmam.soğuk musluğu açınca hepten ayar kaçıyor ideal sıcaklığı bulana kdar donarsınız. soğuk musluğa dokunmam su sıcak gelirse kombiden kısıyorum. en düşükde kullanıyorum. olmadı kovaya su alıp tasla yıkanıyorum. nostalji ama en uygunu bu su israfı da yok gaz israfı da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 30 Aralık 2010; 22:14:02 >




  • HT300 kablosuz set kullanıyorum, şu an haftalık proğram yapmış durumdayım, mesela hafta içleri öğlene kadar evdeyim saat 8 den 11 e kadar gündüz modunda sonra gece moduna geçiyor, saat 5 de evde oluyoruz cihaz ise saat dörtte tekrar gündüz moduna giriyor ve biz evde oluncaya kadar ev sıcak oluyor saat gece 1 de ise tekrar gece moduna geçiyor, hafta sonları ise sabah 9 dan gece 1 e kadar gündüz modunda... böylelikle siz evde yokken bile istediğiniz zamanda kombi devreye giriyor ve oda sıcaklığına göre hareket eden cihazda sık sık ayar değiştirmeniz gerekmiyor... kombiyi unutmak isteyen varsa mutlaka tavsiye ederim.

     ACİL YOĞUŞMALI KOMBİ TAVSİYESİ !!!




  • ben "buderus" aldim gercekten cok ama cok memnunum... daha onceki eski demirdokumdu...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.