Şimdi Ara

Acil Yardım Vespa??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bubor

Bu parayı saçıp savurmak olmuyor sonuçta sattığınız zaman az bir kayıpla verdiğiniz parayı geri alıyorsunuz. Aprilia ya baktım fakat görünüş olarak beni tatmin etmedi açıkçası. İlginiz için teşekkürler.

Yakıt, bakım ve yedek parça fiyatlarını da göz önünde bulundurun, sadece alış fiyatı değil. Aslında scarabeo çok tatlı bir modeldir; almadan önce gidip bir bakabilirsiniz belki kararınız değişir. Ne ufak ne maxi; tam arada bir model.
  • Hondanin yeni gelecek forza modeline bakin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bubor B kullanıcısına yanıt
    Bir kişi bile vespa alın dememiş ama karar vermişsiniz anlaşılan. Daha da nasıl yardımcı olalım bilmiyorum. Sıfır alacaksanız 250 bile bütçeyi aşıyor nasıl 300 alacaksınız çok merak ediyorum. 2. Eli de zor bulursunuz. Öyle ha deyince alış satışı olan modeller değil bunlar. Az zarar yok kısa sürede satarsanız küllüm zarar var. Keşke hayat o kadar kolay olsa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Bu nasıl bir tezat yaklaşımdır? hem ekonomi yapmak istiyorsunuz ayda 400TL yol parası fazla geliyor; öte yandan 15000TL sorun değil deyip scooterların en tarz olanı vespa düşünüyorsunuz. ona verdiğiniz paranın bir %30-%40 ı kadarını tamamen vespa markasına ismine verdiğinizin de farkında mısınız acaba.
    Bu hesapla 3 yıllık benzin paranızı peşin vespaya verip tasarruf etmeyi bekleyeceksiniz. ilginç.
    Mesela benim de bir vespa hayalimi süsler, fakat böyle bir aleti alacak durumum varsa
    1. Gözü karartır sıfır alırım
    2. Asla harcayacağım benzin parası ve servis parasını düşünmem.
    3. Muhtemelen işe gitmem, emeklilikte yaşayacağım deniz kenarı kasabasında sağa sola gezerim.

Tezatlık yok kendimi ifade edememişim.

1)400 TL yol parası benim dolmuş ve metrobüse verdiğim paralar eğer bir vespa alırsam bu yol parası aylık 250 tl civarına düşecek.

2)15000 tl bir param var ve ben bununla bir taşıt alacağım. Bu taşıtın kaliteli ve tarz olmasını istemem en doğal hakkım.

3)Az yaksın istiyorum. Çünkü bir yerden bir yere giderken aklımın bir köşesinde acaba ne kadar yaktı? çok yaktı mı? gibi soruların olmasını istemiyorum.

4)3 yıllık benzin parasını peşin vespaya vereceksiniz demişsiniz bu da doğru. Ama satarken bir kaç bin tl lik kayıpla verdiğim geri alacağım. Siziz bu mantığınızla az kilometre yapacak kişiler dizel araba da almamalı.

Her ne kadar olumsuz eleştiri dolu bir yorum olsa da yardımınız için teşekkürler.

Ucuz mal alacak kadar zengin degilim diye bir laf vardir. En az 10 yil bineim diyen biri icin Vespa alan toplamda az zarar eder ya da hic etmez. Su anda xmax 3000 TL daha ucuz gibi gorunse de 10 yil icinde al sat arasinda yasanacak para kaybi xmax'ta daha fazla olabilir. bunun birinci sebebi vespanin timeless-olumsuz tasarimi. xmax yeni kasalara gectikce eski kasalara ragbet azalacaktir. ikinci sebebi malzeme kalitesi. vespa celik kasa xmax plastik.

ama 2 yil binip satarim diyen icin farkeden fazla birsey olmaz. xmax'in da ilk birkac yil icindeki degeri co kiyi korunuyor. tabi bu soyledigim yeni kasa alacaklar icin gecerli.

• quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Vespa almaya karar verdim. Fakat yine bir karasızlık yaşıyorum. GTS 250 mi GTS 300 mü?

GTS 250 yetersiz kalır mı maltepe çağlayan arası giderken?

GTS300 ile GTS 250 arasında yakıt farkı ne kadar olur?

GTS 250'nin motoru 300'unkunden daha iyi diye kabul goruyor ve 250'nin 300'e gore OTV avantaji var. Ustelik arada cok az motor hacmi farki var.GTS 300'un motoru 300 degil, 278 cc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Bir kişi bile vespa alın dememiş ama karar vermişsiniz anlaşılan. Daha da nasıl yardımcı olalım bilmiyorum. Sıfır alacaksanız 250 bile bütçeyi aşıyor nasıl 300 alacaksınız çok merak ediyorum. 2. Eli de zor bulursunuz. Öyle ha deyince alış satışı olan modeller değil bunlar. Az zarar yok kısa sürede satarsanız küllüm zarar var. Keşke hayat o kadar kolay olsa.

Hocama katılıyorum. Motosiklet dediğiniz nesne herşeye ve her tehlikeye açık. Mazallah çalınabilir (pahalı mal sonuçta), düşer, devrilir haliyle masraf açar (yedek parça fiyatlarını araştırınız) vs...

Kasko yaptıracaksanız alın derim. Kasko fiyatları ve kapsamı ayrı bir tartışma konusu. Çoğu firma çalınmaya karşı kasko yapmıyor, yapsa da ücretler otomobilden pahalı (Yani yakıt sarfiyatıyla kâra geçmeyi unutun).

Ayrıca şunu da belirtmek isterim:
    Alacağınız motosiklet/sukuter kalitesinden önce koruyucu ekipman (kask, mont, pant.vs)
    kalitesi önemlidir. Bunlara hatrı sayılır bir bütçe ayırıp ondan sonra motor satın alma aşamasına geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Not: Size yazmamızın amacı vespayı karalamak, sizi vazgeçirmek değil kesinlikle. Burada bilgi paylaşımı yapıyoruz. Yanlış anlaşılmamak dileğiyle.

• Benim cbf 150 bile bir yere bırakırken aklım onda kalıyor çalınır mı çalınmaz mı diye bir arkadaş da şöyle bir anı anlatmıştı tanıdığı GSX-R 1000 almış noterden satışı alıyor evine uğruyor dışarı arkadaşlarının yanına gidecek aşağıya iniyor bir baktiki motor yerinde yok yani işini honda pcx bile görebilir yakıt parça sıkıntısı olmadan .. herşeyi göz önünde bulundurun ..
  • İkinci el 2013 model beyaz gts 250 aldım. Motor 1000 kilometredeydi. 15000 e aldım. Kask olarak nolan n44 mont ise dianesse baharlık mont aldım. Kasko yaptırmadım çünkü 3000 tl civarı bir para istiyorlar. Motor ile ilgili şimdilik bir sıkıntım yok. Günde 2 saat yoldan tasarruf ediyorum. İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

İkinci el 2013 model beyaz gts 250 aldım. Motor 1000 kilometredeydi. 15000 e aldım. Kask olarak nolan n44 mont ise dianesse baharlık mont aldım. Kasko yaptırmadım çünkü 3000 tl civarı bir para istiyorlar. Motor ile ilgili şimdilik bir sıkıntım yok. Günde 2 saat yoldan tasarruf ediyorum. İlginiz için teşekkürler.

selam nasıl memnun musun bende vespa almayı düşünuyorum 250lik ideal midir?
  • yamaha d elight

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 10 Kasım 2014; 16:29:35 >
  • bubor B kullanıcısına yanıt
    gts 250 yeni kasa kullanıyorum kesinlikle pisman olmassınız.çok kaliteli bir motordur.ayrıca değer kaybetmez.aksesuarlı 2.el düşük km(1000-1500 km) o paraya rahatlıkla alırsınız.ben lx150 den gts250 ye geçtim.motoru gayet tatmin edici yeni kasa alırsanız amortisörleri çok iyi çukurlarda pek sarsmıyor laldığınız motorun lastiklerine de dikkat edin city grip lastik gerçekten harika.pişmanlık yaşamazsınız vespa aldığınızda vepa tarzını da satın alıyorsunuz.scooter dünyasında vespa ve diğerleri vardır unutmayın.aklınıza takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.