Şimdi Ara

Acil yardım, uydu kablo bağlama şekli !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, evimin penceresinden iki kablo giriyor. biri digi diğeri turksat. mutfakta da Tv olduğu için turksatı ona digi yi salona vermiştim. ama şimdilik mutfak iptal oldu ve ben ikisinide salonda izlemek istiyorum. ikisinin de cihazları ayrı.

sorum şu : kablolar parke altında kaldığı için eve giren iki kablo yu salona giden tek kabloya düşürüp sonra tekrar ikiye çıkararak iki cihazı da LCD tv me bağlamak istiyorum.

diseq aldım birleştirdim sonra T alıp tvinin arkasına ikiye ayırdım olmadı sanırım saçmaladım :)) nasıl olacak yahu bu tek kabloya düşürüp sonra ikiye ayırma işi ?

• şimdi araştırırken "combiner" diye br parça gördüm acaba kullanmam gereken bu mu ?
  • benim kafamda biraz karisti ama 2 tane 2 cikisli diseq alirsan istedigini yapma olasiligin var sanirim mesela pencereden gelen iki kablonun 1.sini diseqnun a girisine digerini b girisine tak sonra rec girisine tek uzun kablo tak salona cekmek icin ondan sonra ikinci diseq nun rec girisine diger takmis oldugun rec girisindeki kablonun ucunu tak a ve b lnb girisinede ilk taktigin a ve b uydularinin iki kablosunu tak ve iki cihazina bagla,sadece bir fikir umarim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

benim kafamda biraz karisti ama 2 tane 2 cikisli diseq alirsan istedigini yapma olasiligin var sanirim mesela pencereden gelen iki kablonun 1.sini diseqnun a girisine digerini b girisine tak sonra rec girisine tek uzun kablo tak salona cekmek icin ondan sonra ikinci diseq nun rec girisine diger takmis oldugun rec girisindeki kablonun ucunu tak a ve b lnb girisinede ilk taktigin a ve b uydularinin iki kablosunu tak ve iki cihazina bagla,sadece bir fikir umarim olur

fikir için teşekkürler ama bildiğim kadarı ile diseq in giriş lerinden çıkış alınamıyor galiba ?
  • up
  • diseq farklı 2 veya 3,4 uyduyu tek kabloda birleştirir. ayrıca T ile yayın ikiye bölünmez (bölündügünde sürekli sıkıntılar yasarsınız.)
    siz ancak sunu yapabilirsiniz. diseqle pencerede iki kabloyu birleştirip tek şekilde salona gönderebilirsiniz. daha sonra hangisini izleyecekseniz kabloyu o uydu alıcısına baglayacaksınız. yada iki kablo şeklinde salona getirmek zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital34

diseq farklı 2 veya 3,4 uyduyu tek kabloda birleştirir. ayrıca T ile yayın ikiye bölünmez (bölündügünde sürekli sıkıntılar yasarsınız.)
    siz ancak sunu yapabilirsiniz. diseqle pencerede iki kabloyu birleştirip tek şekilde salona gönderebilirsiniz. daha sonra hangisini izleyecekseniz kabloyu o uydu alıcısına baglayacaksınız. yada iki kablo şeklinde salona getirmek zorundasınız.

teşekkürler öncelikle. peki şöyle olurmu : diseq ile teke düşür ondan sonra tv nın yanında splitter ve 20-30 cm lik kablolar ile cihazlara dağıt ? olur mu acaba. en iyi si denemek galiba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

quote:

Orijinalden alıntı: digital34

diseq farklı 2 veya 3,4 uyduyu tek kabloda birleştirir. ayrıca T ile yayın ikiye bölünmez (bölündügünde sürekli sıkıntılar yasarsınız.)

teşekkürler öncelikle. peki şöyle olurmu : diseq ile teke düşür ondan sonra tv nın yanında splitter ve 20-30 cm lik kablolar ile cihazlara dağıt ? olur mu acaba. en iyi si denemek galiba :)

hayır olmaz. :) splitterlar digitürkde mdu lnb sistemlerinde bölme işlevini görüyor. bireysel lnb lerde ve türksat yayınlarında işlevini kaybediyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital34 -- 28 Kasım 2012; 0:18:29 >

• evet olmadı zaten ben foruma girmedim bir kaç gündür. o yüzden mesajınızı görmemiştim. bende bu arada lnb ile teke düşürdüm tv nin yanında bırakın splitter i bildiğin kaba T aparatı ile ikiye ayırdım :) .. ve sonuç hüsran tabi... digi ye yayın geliyordu turksat sıfır :).. her neyse sonuca geleyim diğer kabloyu da duvar dibinden kroşe ler yardımı ile getirip, kapıyı atlarken de parkenin Kapı geçiş profili nin altından geçirdim ve tv ye yine bağımsız iki kabl olarak geldim. şu anda her şey normal.. teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.