Arkadaşalar benim toshiba satellite a200 bir laptopım var ve yaklaşık oarak 1 aydır cd/dvd sürücü ile ilgili sorun yaşıyorum bu konuda yardımınız istiyorum. Bir aykadar ünce cd/dvd sürücüyü görmez oldu. Önce aygıt ayarlarını kontrol ettiim ve TSST Corp cd / dvdw TS-L632D ATA Device aygıtında "Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19)" şeklinde bir mesaj aldım. Önce sürücüleri güncelle dedim. Sürücülerin zaten güncel olduğunu gördüm. sistemi geçmiş tarihe güncelleyeyim dedim ondada hata mesajı verdi sistem geçmiş tarihe güncellenemedi. Bende aldım alalı format atmamıştım. Recovery cd ile format atayım dedim ve açılışı recovery cd ile yaparak format attım. Sorun çözüldü. daha sonra vista kendigüncellemelerini yaparken yeniden cd/dvd sürücüyü görmez oldu. Bu seferde sistem kurtarma yapayım dedim yine olmadı ben yeniden recovery cd ile kurdum ve vista SP 1 i direkt olarak kurdum . Yine aynı hata ortaya çıktı. Yeniden recovery cd ile yükledim ve bu sefer bütün güncellemeleri kapatım. Ancak 1 hafat sonra yeniden aynı hata ortaya çıktı. Artık çıldırmak üzereyim ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olun..... Saygılarımla....
aynı sorunu birebir yaşıyorum. toshiba a200 1bp bilgisayarımda cd/dvd sürücüsünü görmüyor. aygıt yöneticisinde sarı ünlem işareti var, devre dışı bıraıp yeniden etkinleştirdim, sürücüsünü kaldırıp yeniden kurmayı denedim, sürücü güncelle dedim zaten güncel olduğunu söyledi ama bir türlü düzeltemedim sorunu. hala durum aynı, cihaz cd-dvd sürücüsünü görmüyor.
Nette sorunu ararken çözüme ulaştım. Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar; Önce microsoft'un answers servisinden konuyu araştırdım ve yönlendirmelerini takip ederken aşağıdaki sayfaya ulaştım. microsoftun "fix it" sihirbazını da ilk defa kullanmış oldum ve çok memnun kaldım :