sata2 320 gb hdd aldım , daha önceki hdd im sata120 gb dı, Yeni aldığım sata 2 320 gb lık hdd i bilgisayar açılırken görmüyor, ve dolayısı ile hdd i biçimlendirip, partition a ayırıp, xp yi kuramıyorum. 320 lik yeni hdd bilgisayara nasıl tanıtabilirim?
Günaydın;
SATA II diskinizi tanıtabilmeniz için anakartınızın SATA II'yi desteklemesi gerekir, bundan eminsen aşağıdakileri kontrol et.
BIOS'ta görünüyor mu, HDD'nin sürücüsü var mı (kurulum esnasında F6 tuşuna basıp sürücüyü yüklemen gerekir), HDD'den çalışma sesleri geliyor mu? Bunları denemelisin.
Eğer anakartın SATA II'ye destek vermiyorsa HDD'nin üzerinde jumper denen küçük, minik bir parça var, onunla SATA ile SATA II arasında geçiş yapabilirsin.
Saygılarımla...!
Hdd im sata2 desteklemiyor zannedersem, jumper işinede baktım da benim sata2 hdd de jumper yeri yok.
quote:
Orjinalden alıntı: heavyy
Hdd im sata2 desteklemiyor zannedersem, jumper işinede baktım da benim sata2 hdd de jumper yeri yok.
Jumper yeri dediğimiz hdd nin arkasında sağ tarafında dört tane ikişerden tırnak vardır. ve o tırnakların birisine geçen yada geçecek olan içinde kısa devre yapıcı plastik bir parça vardır. eğer senin hdd de bu takılı değilse bilgisayarcılardan bir adet jumper alman gerekir.
Demek istediğimi anlatamadım galiba, Yeni aldığım hdd de jumper girecek uçlar hiç yok. Çok enteresan, bugüne kadar ilk defa gördüm böyle birşey.