Acil olarak klima almam gerekiyor,550 sayfa yazıyı okuyup kendime göre bir klima araştırmadığım ve direk olarak sormak zorunda kaldığım için üzgünüm.Evde bebek var ve sıcaklar yüzünden zor günler yaşıyoruz.O sebeple vaktim hiç yok bir an önce karar verip almam gerekiyor. 25 metrekare-2,5 yükseklik-kuzey cephe-ara kat-yalıtım mevcut-Ort. sıcaklık 33-35 derecelerde-gün içinde 3-5 saat arası güneş gören oda için klima bakıyorum. 2000-2500 Tl arası bütçe ile ağırlıklı olarak soğutmada kullanılacak,sessiz,bebek için filtreleme,nem alma gibi özellikleri barındıran klima tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok teşekkürler.
Evde bebek var ise alacağınız ürünü zaten direkt olarak soğutma modunda kullanmamanız gerekmektedir, Nem alma modunda çalışmalı ki belli oranda soğutmayı yaparken havada nem de bırakabilmeli. Bahsettiğiniz özelliklere göre 12000BTU klima sizin alanınız için yeterli olacaktır, üst segment 1-2 marka haricinde diğer tüm ürün kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı birbirine eşdeğer konumda olduğundan Marka konusunda çok zorlanacağınızı sanmıyorum. Biz tüketiciler için ürün kalitesinin önemi kadar önemli bir konu servis hizmeti ve garanti olduğundan dolayı tercihinizi 5 yıl 7 yıl garanti veren firmalardan yana kullanmanız mantık dahilinde olacaktır. Bazı markalarda 30 hazirana kadar geçerli olan bu uzun garanti avantajı için çok da geç kalmamanızı öneririm (bana göre süreyi temmuza da yayarlar ama temkinli olmak lazım)
Ado
kullanıcısına yanıt
hocam Allah aşkına bu 30 hazirana kadar garanti süresi uzatma işi nerde.Ben samsung Ar5600 12000 ile baymak elegant plus 12000 arasındayım.Ana konuda bir arkadaş daha yazmış.Samsung 30 hazirana kadar 5 yıl garanti diye ama garanti süresi 3 yıl.Kompresör garantisi 10 yıl gösteriyor.
PaşaKeyfim
kullanıcısına yanıt
Ado
kullanıcısına yanıt
hocam cevabın için sağol.Bir şey daha soracam bir arkadaş ana konuda sormuş baymak elegant plus A++ ile Samsung Ar 5600 arasında seçim yapmak gerekirse diye.Siz garanti süresini uzun olanı tercih edin demiştiniz.yani baymağı ama şimdi şöyle bir durum var.Samsung un da garantisi 5 yıl ise yani ikisinde garanti süreleri aynı.Bu durumda nasıl bir tercih yapmam gerekir?
İşte burada kilit nokta sizsiniz. benim için önemli olan, istediğiniz özellikleri taşıyan uzun garantili ürünü ucuza almanızdır. Peki 3 kıstasımızın 1 isi garanti idi, ikisi de 5 yıl garantili olduğuna göre kaldı 2 kıstas bunlar neydi? 1- istediğiniz özellikler 2- Ucuz olanı
Burada akıllara şu gelir, ''insanlara ucuz dandik malları aldırmaya utanmıyormusun?''
Ben SAMSUNG klimayı satın alıp kullanmış, aynı zamanda 4 üncü yılında arıza yapan kompresörünü VESTEL kompresör ile kendi elleri ile değiştirmiş birisi olarak diyorum ki kalite anlamında çok büyük farklılıkları yok. BAYMAK da kullandım ama çok çok eski bir klimaydı yani değerlendirme yapabileceğim bir ürün değildi, kiracı mantığı ile kullanılmış (benden önceki kiracılar) enkaza dönmüş yine de af edersin öküz gibi çalışan bir klimaydı. Şimdi hangisi ucuz? hangisi dandik?
Hocam şunu anlamak lazım, arıza yapmayacak klima, arıza yapmayacak çamaşır makinesi, arıza yapmayacak televizyon yoktur. MARKASI NE OLURSA OLSUN mutlaka arıza yapacak, hele ki günümü üretimleri
Ado
kullanıcısına yanıt
Bu ürünü inceledim.2 gün önce şuan satılandan daha uygun olarak satıştaydı hb sitesinde,ama kaçırdım indirimi. Forumlardan anlayabildiğim genel olarak Mitsubishi ( M.Electric mi daha kaliteli yoksa Mitsubishi Heavy İnd. mi onu çözemedim herkes bir Mitsubishi öneriyor ama hangisini ? Bu benim için önemli çünkü ME olanın servisi oturduğum ilde yok.) Panasonic ve Midea markalarının ismini çok duyuyorum.izce 2500 TL'yi geçmeden hangi marka modelde tercihte bulunmalıyım ?
Mitsubishinin hikayesi biraz değişiktir, sevgili 3 elmasçılarımız kendi içlerinden doğmuş iki ayrı guruba bölünmüştür, Ben onların kalitesini birbirinden çok ayırmıyorum ama ayıran var, Genelde tercih edilen ME dir. MH ye neden mesafeli olunduğunu çok bilemem. Ben bu markaya, marka değeri olarak para verildiğini düşündüğümden dolayı mesafeliyim. Yani bir kısmı ürün kalitesi ama bir kısmı da ''BEN ME YİM ARKADAŞ, Bu rakamdan aşağı mal satmam'' yaklaşımı olarak görüyorum. DAIKIN da bazıları düşman gibi davranıyor ama ben çocukluğumdan beri MİTSH - DAIKIN - GENERAL - PANASONİC gibi markaların bu sektöre olan egemenliğini bilerek büyüdüm. yani DAIKIN gurubunu bu kalite yelpazesinden çıkartmamak lazım ama şöyle bir durum var. Bu ülkede çok büyük oranda orta ve düşük gelir seviyesine sahip potansiyel müşteri var, şimdi bu üst gurup markalar da bu kitleye mal satmak istiyor ama herkes ME DAIKIN alamaz, işte burada farzımahal N serisi - Z serisi - X model gibi yaklaşımlar sergileyip KENDİ ADLARINI daha düşük kalitede üretim ürünler ile yine satabiliyorlar. ME de bunu çok görmedim ama DAIKIN da AİRFEL i satın aldıktan sonra bu girişimi gördüm. Ortada kocaman bir pasta var arkadaşlar tabi ki her üretici bu pastadan mümkün olan en büyük dilimi almaya çalışıyor, artık X adı ile mi olur yoksa Y adı ile mi bilemem ama o pay alınacak, hepsinin gayesi bu
Midea Blanc almayı düşünüyorum 12k ? Bütceme en uygunu ve 2000-2250 aralığında alınabilecek en uygun klima diye öneriyorlar doğrumudur ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme