uzun süredir bunu arıyorum fakat hiç bir sonuç bulamadım bir sitede görmüştüm genişliği yüksek bir resmi koymuşlar mouse ile resmin sağına gittiğiniz zaman resimde sağ tarafa gidiyor sola gidince resimde sola gidiyordu yani resmin görünmeyen kısımları açılıyordu diyebilirim umarım anlatabilmişimdir nasıl yapabilirim?
java!=javascript. sorunun cevabını siteden öğrenebilirsin. kaynak kodunu görüntüle tıkla tarayıcından.
<!DOCTYPE HTML> <html lang="en-US"> <head> <meta charset="UTF-8"> <title>UstaDerslik</title> <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.0.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $(function(){ var genislik=$(window).width(),orta=genislik/2,margin=parseInt($("div").css("margin-left"));//kullanacağım bazı değerleri alıp değişkenlere atadım.
$(document).mousemove(function(e){//mouse sayfada oynatıldığında var konum=e.pageX,fark=(konum*100)/genislik;//mousenin konumunu yüzde olarak al. if(konum<=orta){//eğer sayfanın solunda ise var git=(50*(50-fark))/100;//ne kadar kayması gerektiğini bul $("div").html(50-fark) $("div").css("margin-left",(margin+git)+"px")//objeyi sağa doğru kaydır. }else{//eğer sağında ise mouse var git=(50*(fark-50))/100; $("div").html(fark-50) $("div").css("margin-left",(margin-git)+"px")//sola doğru kaydır. }