Şimdi Ara

ACİL HP LAPTOP ISINMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP pavilion 15 cx00040 NT laptobum cayır cayır yanıyor PC den pek anlamam CS de ilk 10 dj da işlemci ekran kartı 93 dereceye oluyor ASD tuşları ve hoporlor kısımları elim yanıyor bu sebeple termal macun yenileme olsun fan temizlikleri yaptım gene olmadı ne yapmak lazım devamlı oyun oynayan biri değilim ne yapmak lazım

    ACİL HP LAPTOP ISINMA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam HP'ye soba demelerinin sebebi bu işte.
    Termal macun uygulamasını düzgün yaptığından emin misin?
    Laptop fanları düzgün çalışıyor mu?
    Laptopun altını hava alması için biraz kaldırmanı öneririm. Arkasına büyük bir kitap koy, alttaki deliklerden hava almasını sağlayacak şekilde.
    Underclock yapabilirsin. Basitçe işlemci ve ekran kartının daha düşük saat hızlarında çalışıp daha az ısınması. Biraz FPS düşebilir ama bence değer.
    Bunun için throttlestop ve MSI afterburner kullanacaksın.
    Underclock rehberlerini internette bulabilirsin. Başka bir sorun olursa yazabilirsin ama burada uzun uzun bu programlar nasıl kullanılır anlatamam.
    Basitçe işlemcinin GHz'sini 0.5 falan azaltacaksın. Sonra voltaja -75 dan falan başlayarak 5'er 5'er azalt. Arada throttlestop testini yap, 960M olanı. 2 dakika falan sürecek. Error çıkmazsa biraz daha düşür. -100'de error çıktı diyelim, -90 yap kaydet. Programı başlangıçta çalıştırmayı falan da seç, o program çalışmazsa yine ısınır bilgisayarın.
    Ayrıca throttlestop FIVR kısmında CPU cache'ye de aynı işlemi yap. iGPU'ya da -40 ver. Unlock adjust voltage yapman lazım ilk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.hp.com/tr-tr/campaigns/hpsupportassistant/pc-diags.html


    sisteminizi kontrol edin


    hp command center dıye bır programıda var hp onuda bır deneyin omenler ıcın sizdede uyum gosterır mı bır deneyın cesıtlı ayarlamalar yapabılıyorsun


    birde malwarebytes zararlı uygulama bulma yazılımı ıle tarama yapın

  • Bu laptopun 10750H işlemcilisini deneme fırsatım olmuştu ve işlemci sıcaklığı oyun esnasında 100 derecelere rahatlıkla çıkıyordu. Kaliteli bir termal macun düzgün bir biçimde sürülür ve laptopun arkası 4-5 cm yukarıya kaldırılırsa (Orta yüzey boş kalacak şekilde) 15 dereceye kadar daha serin çalışır diye düşünüyorum.

  • undervolt yapılmadan bunun çözümü mümkün değil. HP zaten kronik ısınma sorunuyla biliniyor yıllardır. Bilgisayarınızı yüzeyden 4-5 cm yukarıya kaldırıp hava almasını sağlayın. Undervolt yapın, sıcaklıklar 20 derece civarı düşecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.