Şimdi Ara

Silinsin ltf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaklaşık 6 ay önce arkadaşım hastaneye babasını yetiştirmeye çalışırken kırmızıda geçti diye para cezası yedi. Hemen ikamet ettiği ilçenin Sulh Ceza Mahkemesi' ne itiraz etti. 2 ay sonra ödediği parayı aynen geri aldı.
  • Geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese tşk ederim. Herkes kendince yorumlamış, diyecek lafım yok. 2 trafik polisiyle konuştum. Aynı şeyi söylediler sulh ceza mahkemesine acil durumu ispatla hakimin bozma yetkisi var ve muhtemelen bozar. Şansımı deneyeceğim itiraz edip olmaz sa da canımız saolsun. İşte alın bir örnek bilmeden kesin konuşanlar için.

http://www.akyazihaber.com/haberdetay.php?id=54

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 29 Ağustos 2010; 13:46:01 >
  • o anda siz eğer gerçekten acil bir durum için hız ihlali yaptığınızı ispatlayabiliyor iseniz polis ceza yazmayabilir. radar kontrolleri evet kamera ile yapılıyor. polislerin de bu gibi durumlarda zor durumda kalmamaları için matbu formlar vardır. filan şahıs şu saatte şurada hız ihlali yapmış ancak şu şu nedenlerden dolayı ceza uygulanmamıştır." şeklinde tutanak tutulur,siz de imzalar yolunuza devam edersiniz. buna rağmen yine de ceza yedi iseniz mahkemeye itirazınız halinde mahkeme sizi haklı bulacaktır. bu gibi durumlarda(biliyorum kimsenin aklına gelmez ama) 155 önceden arayıp bilgi vermeniz durumunda hem size yol güzergahındaki ekipler yardımcı olacak hem de muhtemel ceza işlemleri gibi uygulamalarla vakit kaybetmemiş olursunuz.
  • Bir ara trafik polisi olan bir öğrenci velisi ''eğer acil bir durumun olursa 155 i ara ve durumunu izah et aracının plakasını falan ver yola çık'' demişti.Birinde cenazeye yetişmek için yola çıkacakken aklıma geldi ve aradım.Karşıdakinin verdiği cevap ''yapacak birşey yok kurallara uyarak gidin'' dedi ...
    Kesilen 125TL' lik cezayı ödememiş. Ancak 15 günü geçirmeden Mahallesinde ki Sulh Ceza Mahkemesi' ne itiraz dilekçesi verince ceza ödeme süresi otomatikman donuyormuş. Mahallesinde ki Sulh Ceza Mahkemesi, cezanın kesildiği yerde ki Sulh Ceza Mahkemesi' ne bu dilekçeyi iletiyor ve oranın Sulh Ceza Mahkemesi' de cezayı kesen polisleri çağırıp ifadelerini alıyor. Sonra bu ifadeleri son sözünü söylemesi için yine posta yoluyla arkadaşa tebliğ ediyorlar. Arkadaş da polis ifadelerine karşı kendi beyanını yazılı olarak yine mahkemesine gönderiyor.
    Nihayetinde mahkeme arkadaşı haklı buluyor ve ceza iptal ediliyor.
    Bu arada arkadaş dilekçe ekinde; 1 Adet EKO KALP GRAFİĞİ , 1 Adet Hastane GÖZLEM KAĞIDI, 1 ADET REÇETE1 ADET CEZA KARAR TUTANAĞI FOTOKOPİSİ, 1 ADET ARAÇ RUHSATI , 1 ADET EHLİYET FOTOKOPİSİ , 1 ADET KRONER ANJİYOGRAFİ RAPORU , 1 ADET PERKÜTAN KORONER GİRİŞİM RAPORU, 1 ADET DOKTORUN İSTEDİĞİ TESTLERi de gönderdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Bir ara trafik polisi olan bir öğrenci velisi ''eğer acil bir durumun olursa 155 i ara ve durumunu izah et aracının plakasını falan ver yola çık'' demişti.Birinde cenazeye yetişmek için yola çıkacakken aklıma geldi ve aradım.Karşıdakinin verdiği cevap ''yapacak birşey yok kurallara uyarak gidin'' dedi ...

yanlış anlamayın da zaten ölmüş biri için canlıların hayatını riske atmak ne kadar mantıklı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.