Şimdi Ara

ACİL DENEMEDE YAPAMADIĞIM MAT 1 SORULARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    1-) üni öğrencilerine uygulanan bi anketta tüm katılımcılar ya evet yada hayır demiştir. kız öğrn %40'ı evet, erkeklerin %30'u hayır demiştir. evet ve hayırların sayısı eşit old göre ankete katılan erkek öğrencilerin sayısı kızların yüzde kaçıdır ? cevap 50
    2-)6 farklı oyuncak Ayşe Betül ve Cihana şu koşullarda paylaştıralacaktır;
    -Ayşe yalnızca 1 oyuncak alacak.
    -Betül ve Cihan en az BİRER oyuncak alacak. PAylaşım kaç şekilde yapılabilir ? Cevap 180.
    3-Bir Havuza açılan iki musluktan birincisi havuzun tamamını x saatte, ikincisi 3x/5 saatte doldurmaktadır.
    Bu havuzun tamamını musluklardan ikisi birlikte 9 saatte doldurduklarına göre x kaçtır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TargetLaw -- 10 Mart 2015; 17:34:41 >

• Up
  • 1-)
    -10 kızdan 4ü evet, 10 erkekten 7si evet demiş geri kalanlarda hayır demiş
    -evet ve ayır sayıları eşitmiş. Denklemi kuralım
    4k+7e=6k+3e
    4e=2k
    2e=k

yani erkekler kızların %50si

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

1-)
    -10 kızdan 4ü evet, 10 erkekten 7si evet demiş geri kalanlarda hayır demiş
    -evet ve ayır sayıları eşitmiş. Denklemi kuralım
    4k+7e=6k+3e
    4e=2k
    2e=k

yani erkekler kızların %50si

Hocam sağolun. 2 ve 3 e de yardımcı olursanız sevinirim
  • havuz sorusu 3x/8 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 10 Mart 2015; 15:35:21 >
  • Havuz sorusu 15/8 mi?
  • f4t4lstoke F kullanıcısına yanıt
    x'e değer verip mi yaptın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet x'i 5 aldım havuzun hacmini de 90 LT aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f4t4lstoke

Evet x'i 5 aldım havuzun hacmini de 90 LT aldım.

Hocam cevap 24 2 ye yardımcı olabilirmisiniz ?
  • quote:

Hocam cevap 24. 2 yede bi bakarmısınız ?
  • 2. soruyu eksik yazmışssın. Tüm oyuncaklar dağıtılmak şartıyla diye bir ibare vardır soruda, çünkü cevap ona göre çıkıyor.
    çözüme gelirsek;
    -6nın 1lisi*(5in 1lisi+5in 2lisi+5in3lüsü+5in4lüsü)=180 geliyor. soru bu şekilde çok basit ama senin yazdığın soruda boşta kalan oyuncaklar oluyor, işler karışıyor.

• quote:

o şekilde xe verdiğin her değerde farklı sonuç çıkar. Bence cevabın xli olması lazım. Soruları soran arkadaş tüm şıkları verebilir mi?

• quote:

2. soruyu eksik yazmışssın. Tüm oyuncaklar dağıtılmak şartıyla diye bir ibare vardır soruda, çünkü cevap ona göre çıkıyor.
    çözüme gelirsek;
    -6nın 1lisi*(5in 1lisi+5in 2lisi+5in3lüsü+5in4lüsü)=180 geliyor. soru bu şekilde çok basit ama senin yazdığın soruda boşta kalan oyuncaklar oluyor, işler karışıyor.

Hocam soru aynen şu şekilde:6 farklı oyuncak Ayşe Betül ve Cihan arasında aşağıdaki koşullara göre paylaştırılacaktır;
    Ayşe sadece 1 oyuncak alacaktır.
    Betül ile Cihan en az birer oyuncak alacaktır. Buna göre, bu paylaşım kaç şekilde yapılır ?

Ayrıyetten musluk sorusunuda tam olarak yazıyorum. YANLIŞ YAZMIŞIM
    Bir Havuza açılan iki musluktan birincisi havuzun tamamını x saatte, ikincisi 3x/5 saatte doldurmaktadır.
    Bu havuzun tamamını musluklardan ikisi birlikte 9 saatte doldurduklarına göre x kaçtır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TargetLaw

quote:

2. soruyu eksik yazmışssın. Tüm oyuncaklar dağıtılmak şartıyla diye bir ibare vardır soruda, çünkü cevap ona göre çıkıyor.
    çözüme gelirsek;

Hocam soru aynen şu şekilde:6 farklı oyuncak Ayşe Betül ve Cihan arasında aşağıdaki koşullara göre paylaştırılacaktır;
    Betül ile Cihan en az birer oyuncak alacaktır. Buna göre, bu paylaşım kaç şekilde yapılır ?

Bir Havuza açılan iki musluktan birincisi havuzun tamamını x saatte, ikincisi 3x/5 saatte doldurmaktadır.

dediğim gibi cevap bütün pyunckların dağıtılmasına göre geliyor. Sorunun kendisi eksik o zaman, benim anlattığımı anladıysan problem yok.

Benim bulduğum 3x/8 cevabını 9a eşitle x direk geliyor. Nasıl bulduğuma gelecek olursak havuzu x birim gibi düşün. Birinci musluk saatte 1 birim diğeri ise 5/3 birim su akıtır. İkisi birlikte saatte 8/3 birim su akıtır. x/8/3den kaç saatte doldurduklarını öğreniriz. Soruda 9 verdiği için direk bulduğumuz değeri 9a eşiteliyp xi buluruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TargetLaw

quote:

çözüme gelirsek;

dediğim gibi cevap bütün pyunckların dağıtılmasına göre geliyor. Sorunun kendisi eksik o zaman, benim anlattığımı anladıysan problem yok.

Benim bulduğum 3x/8 cevabını 9a eşitle x direk geliyor. Nasıl bulduğuma gelecek olursak havuzu x birim gibi düşün. Birinci musluk saatte 1 birim diğeri ise 5/3 birim su akıtır. İkisi birlikte saatte 8/3 birim su akıtır. x/8/3den kaç saatte doldurduklarını öğreniriz. Soruda 9 verdiği için direk bulduğumuz değeri 9a eşiteliyp xi buluruz.

Sağolasın hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.