Şimdi Ara

ACİL BEYLER!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ödev hazırlıyorum linuxun acemisiyim.Ödev core linuxun kurlumu ama nedense fedora core cıkıyor.Acaba aynı şeylermidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıradan deterjan -- 4 Mayıs 2011; 22:38:04 >

• Sadece core linux denildiyse temel linux kastedilmiştir. Genelde "core linux" bir sistemde çalışabilecek minimum linux dağıtımını ifade eder ve masaüstü ortamı gibi bileşenler olmaz. Arch Linux ile rahat bir şekilde temel bir linux kurabilirsiniz. Ödeviniz hakkında daha çok detay verebilirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 5 Mayıs 2011; 16:24:34 >
  • Core diye aratınca fedora çıkmasının sebebi, fedoranın bir sürümünün çıkış adının core olmasaydı (yani fedora core diye bir sürüm çıkarmıştı) ama bunun, sizin olayınızla alakası yok. Size söylenen en temelden bir linux sistem kurmak. Açıkçası bu konularda bilginiz olsaydı size gentoo kurun diyecektim ama arkadaşında belittiği gibi arch linux şu an sizin için en uygunu bencede. Arch wikide linux sürümleri arasında wikisi en düzgün olan dağıtım diyebilirim. Takılmadan rahat rahat yaparsınız. Nerden başlayacağım diyorsanız.http://www.archlinux.org/download/ buradan cd imajını indirip dizkinizde 20gb bir alan ayırdıktan sonra olaya girişebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.