Şimdi Ara

Acil 100 Bin tl Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , bütçe genel olarak aslında 105 bin civarıda olabilir. Tercih edilen otomatik vitesli olması. Kafamda olan araçlar arasında Corolla , Megane 4 , Focus var. Ama cidden kararsız kaldım. Şanzıman konusunda sıkıntı çıkmasından da korkuyorum. Herkes birşey diyor. Diğer önerilerede açığım sadece bu 3 model değil.Görüş belirtirseniz çok sevinirim hem bu 3ü arasında hemde diğer modeller arasında..Teşekkürler.

• Bnm arkadaş 2hafta önce 104bine volvo s60 dizel otm. Aldı 110bin km de.
  • oceanx35 kullanıcısına yanıt
    Memnuniyet ?
  • Çok memnun, hem yakıt açısından hem de kalite açısından. Auris dizel otm. vardı onu satıp almıştı.
  • Hocam biz de o civarlara araba bakıyoruz. Bayadır araştırıyorum ve sonuç olarak en mantıklı çözümler volvo s60 1.6 dizel otomatik ve ford focus 3.5 kasa 1.5 dizel otomatik titanyum diye düşünüyorum. Volvonun sıkıntısı kasa o motora göre ağır olduğu için hızlanmasının sıkıntı olması ve bagajın küçük olması. Bir de acaba servis ücretleri ne kadar bilmiyorum. Kimi yüksek diyor kimi normal diyor. O konuda net bir bilgi bulamadım. Ancak geri kalan özellikler ve malzeme kalitesi olarak oldukça dolu bir araç. 2.0 olanlarının da vergisi yüksek. Focusdan ise kullanıcılar genelde memnun. Hızlanması ve sürüş hissi çok iyi diyorlar. Titanyum paket alırsanız da otomatik park vb. gibi pek çok özellik var. Yakıt konusunda da her iki araçtan da memnunlar. Megane malzeme kalitesi ve sürüş hissi olarak bu araçların gerisinde gibi geldi bana. Corolla'nın ise 90 beygir olması düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Fenix -- 5 Ağustos 2019; 11:10:44 >

• opel astra k dynamic donanım. hem motor hem donanim hem şanzıman hem yakıt anlamında oldukça tatmin edecektir (kendim 2016 model sahibiyim )
  • 1.6 dizel otomatik volvo'ların powershift şanzımanı sıkıntılı, masraf açmaya çok müsait
  • Merhabalar, yaklaşık 3-4 aydır ben de bahsettiğiniz bütçelerde araç bakıyorum ve büyük kararsızlık yaşıyordum. ( Halen yaşadığım oluyor:) )

Ama benim araştırmalarıma göre çıkan sonuçta (dizel ise) alınabilecek 2 araç var.

HB almak sorun değilse Opel Astra 1.6 CDTI A/T Dynamic Paket. 105 Bin üzerine (5-10 bin TL eklemek gerekebilir veya eylül ayı beklenerek pazarlıkla alınabilir)
    HB almak sorun ise Opel Insignia 1.6 CDTI A/T Sport OPC Line veya Edition Elegance Paket. 105 Bin üzerine (5-10 bin TL eklemek gerekebilir veya eylül ayı beklenerek pazarlıkla alınabilir)

Diğer bahsettiğiniz araçlar gibi bunların da sorun çıkarma riski var tabi ki, opelde gördüğüm genel şikayet Turbolar ile alakalı ama gördüğüm kadarıyla kime denk gelirse gibi bir durum da var veya arabasına düzgün bakmayan insanların başına gelen bir durum da olabilir. Ama şanzıman konusunda sıkıntı yaşayan, yolda kalan vs çok nadir varsa vardır. (ki otomatik araç alınıyorsa bence en önce dikkat edilmesi gereken konu budur.)

Megane, Focus, Corolla eğer sadece dizelden bahsediyorsanız Şanzıman konusunda hep aklınızda soru işareti bırakacak ve en azından başlarda acaba bir şey olacak mı düşüncesiyle gereksiz strese sokabilecek araçlar. Alıştıktan sonra aklınızdan bu düşünce gittiği zamanda da pat diye arıza verip uğraşmanıza sebep olabilecek araçlar.

- Megane için korkum şanzımandı, yoksa motoru bakımları düzenli yapıldığı zaman sürprizler yaratmayacak sorunsuz bir motor.

- Focustan korkum, hem şanzıman hem hararet ve nedense ford firmasına karşı bir antipatim var elbette tüm mekanik parçaların bir ömrü var ve tüm firmalar pazarlama stratejisi ve para kazanmak için ona göre üretiyor tercih yapıyor. Ama ford, volkswagen bana hep yolucu insanları sömürücü aracı sattıktan sonra birde şöyle yolayım böyle kazıklayayım hissi yaratıyor. (Belkide yanılıyorumdur.)

- Corolla ise evet konforlu, evet güvenli, ama çok hantal ve yağ yakma sorunu vs gibi gereksiz konular yüzünden ve en önemlisi dizeldeki şanzıman yüzünden baştan elediğim bir araç.

Ben gidip Astra K denedim, gerçekten atik bir araç ama sonra almaktan vazgeçtim. Excellence en full paketiydi 2018 Modeldi, koltukları çok sert geldi belki yeni olduğu içindir zamanla oturdukça yumuşar dedim, HB olarak bana basık ve dar geldi 1.89 boyundayım. Bagajı da aynı şekilde benim ihtiyaçlarıma göre küçük geldi. Ama sizin için bu bahsettiklerim sıkıntı yaratmayacaksa, Donanım zengini, performansı yüksek, sorun çıkarma ihtimali düşük olan bu aracı tercih edebilirsiniz. Focus, Megane, Corolla alıp kumar da oynayabilirsiniz elbette.

Insigniadan niye vazgeçtiğimi de belirteyim, bu aracı denemedim ama 2. el piyasasının zayıf oluşu, kasanın ağır oluşu ve yakıt tüketimi gibi sebeplerden ötürü vazgeçtim. Ama anlatılana göre çok konforlu, C segmenti fiyatlarına D segmenti araç almış olmak gibi + ları mevcut. Fiyat bandımı düşürmeseydim belki alırdım.

Ben piyasaya bakıp Civic FB7 ECO Elegance almaya karar verdim, 80-90 bin TL bandında 2015 / 50.000-60.000 km civarında sorunsuz otomatik, LPG uyumlu bir motor (Her ne kadar 300-400 KM'de bir LPG doldurmaya gitmeyi sevmesem de), Sorunsuz bir motor (her ne kadar bana bu araba sollamalarda bayırlarda yüklenmediğin sürece eşek gibi gelse de) ve ek olarak donanım konusundaki zenginliği Eco Elegance modelinde koltuk ısıtma - sunroof - hız sabitleyici - navi - geri görüş vs gibi donanımların olması gibi sebeplerden ötürü bu kararı verdim.

Umarım gönlünüze yatan aracı bulursunuz hayırlısı olsun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacelikedirne -- 5 Ağustos 2019; 12:28:22 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam focusla aynıymış. Herkes focustan baya memnun. S60 ile ilgili de şanzuman sorununa rastlamadım da aslında.
  • Beyler 0 Corolla 1.6 otomatik vision pakette karar kıldık. Benim mantığıma yatan bu araç oldu şahsen. 2. Eller inanılmaz uçuk. 0 la arasında pek bi fark kalmıyo. Ek olarak buz mavisi- çelik jant- double ekran opsiyonlarını kullandık. Otomatik araçta en korktuğum şanzıman olduğu için sorunsuz olucağını düşündüğüm Corolla istedim. Tek içime sinmeyen şehir içi 7.5 lt yakması. Ama onada inanılmaz bi sorun olarak bakmıyorum. Sizin yorumunuz nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.