Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2642. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.054
Favori
8.510.481
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güldürdünüz hocam sabah sabah :) canınız sağolsun...
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Tarz olarak creed Aventus a benziyor denilip karşılaştırıldığı için o cevabı verdim. Benzemiyorsa da zaten karşılaştırma yapılması yanlış elma ile armutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyar_21 kullanıcısına yanıt
    Gülmek iyidir hocam. Birbirini kıran insanlardan olmaktansa gülen ve güldüren olmak her zaman tercihimdir. İyi günler dilerim.

• nefretinim kullanıcısına yanıt
    Tarz olarak evet ama koku olarak benzemiyor.Koklarsanız zaten ne demek istediğimi anlarsınız:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tarz olarak derken ya da koku olarak derken sonuçta bir karşılaştırma yapılmış değil mi hocam ve daha iyiden bahsedilmiş. Söz konusu tarzı daha iyi derken ne demek istenmiş açıklayın isterseniz o konu üzerine yazalım.

Tamam ifade edeyim.Aventus parfüm dünyası için bir devrimdir.Kendi tarzını oluşturmuş bir parfümdür.Bu tarza ben "dumansı ananas" demeyi tercih ediyorum.Aventus sonrası tamamen Aventus'a benzemeye çalışıp daha ucuza satmaya çalışan firmalar oldu.Bunlar zaten klon olarak değerlendirdi, değerlendiriliyor.Yukarı da bunları sıralandırdım.Yine bunlara listedeki Mont Blanc Explorer'ı da rahatlıkla ekleyebiliriz.Bu parfümlerin amacı zaten daha düşük bütçeli müşterilere hitap etmek ki anlaşılabilir bir durum bu.Bu parfümlerin kalite hissiyatı olarak Aventus'a rakip olmaları tabii ki zor.Yani sizinle buraya kadar hemfikirim.

Bir de Aventus'a benzemek yerine onun dumansi-ananas DNA'sıyla benzeşen ama ya ona farklı bir yorum getiren ya da farklı bir yorum getirmese de Fragrantica kullanıcıları tarafından benzetilen parfümler var.Micalef Royal Vintage,T.Terenzi Orion,Mancera Cedrat Boise,Roja Dove Elysium gibi.Ki Elysium'da ananas da yok sanırım.Bu saydıklarımın hepsini denedim ve hepsinden ayrı keyif aldım.Bunların hiçbirisi Aventus taklidi değil.Ama elmayla armut da değil.Yani kişi Aventus'a tercih edebilir veya daha kaliteli bulabilir.Zaten fiyatları da yüksek bu grubun.Kullanılan içeriğin kalitesi de yüksek hâliyle.

Parfümler belirli ailelere ya da tazlara mensup olabilir.Tıpkı Bleu de Chanel'in başlattığı orta/alt notalarda odunsu notalarla desteklenen , dört mevsime ve hemen her ortama uyumlu narenciye parfümlerinin daha sonra "Mavi Parfüm" olarak nitelndirilmesi gibi...Daha sonra bilindiği üzere Chanel'in açtığı bu yoldan Dior Savauge,Versace Dylan Blue, Bvlgari Aqua Atlantiqe,Dolce Gabbana K gibi örnekler de geldi.Yine aynı şekilde YSL La Nuit, Dolce Gabbana The One,CH Men ve CH Men Prive de bir başka ailedir ki bu parfümler"date" parfümü olarak çokça nitelendirilir.Tarzları benzer ama kokuları farklıdır.

Özetle Roja Dove Elysium amiyane tabirle "Çakma Aventus" değildir.Yukarıda saydıklarımın içinde Aventus'a en az benzeyeni de budur kanımca.Ama yukarıda da belirttiğim üzere kişi Aventus'la karşılaştırma yapabilir daha çok ya da az sevebilir.

Benim şahsi fikrim ise ,karşılaştırma içine girmeden hepsinden ayrı keyif almak.Royal Vintage'in yeşil yorumu,Cedrat Boise'nin odunsuluğu,Orion'un yoğun dumansılığı...Hepsi ayrı keyif:).İşallah Cedrat Boise ve Orion'u da listede görürüz bir gün:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 22 Nisan 2020; 11:36:17 >
    kesinlikle katılıyorum, birbirini anlayabilmek hoşgörülü ve anlayışlı olmak güzel bir şey...
    Yazınızın bir çok yeriyle aynı düşüncede olsam da diğer arkadaşın anlatmak istediği bence farklı birşey. Öncelikle Tarzı aynı diye iki parfüm karşılaştırması bence de elma armut karşılaştırmasından öteye geçemez. Parfüm karşılaştırıken koku ön plandadır. Hiç anlamayan birine siz istediğiniz kadar tarzı aynı deyin size diyeceği ilk şey kokladım bunlar aynı kokmuyor ya da kokladım bunlar aynı kokuyor diyecektir. Benzer olmayan kokuları. İçine konulan madde kalitesine de gelirsek zaten geçen gün de yazmıştım. Aventus'un %80 i sentetik 2 maddedir. Geriye kalan %20 de de ne kadarı doğaldır allah bilir. Ortalama 2000 tl ye satıldığını da düşünür isek fiyatını haketmiyor bu kalitede. Ama koku güzel mi güzel be dostum .

• ozzyzeus kullanıcısına yanıt
    Ben de karşılaştırma tarafında degilim yazdığım gibi.Ancak aynı tarzın üyeleri her zaman insanlar tarafından karşılaştırılır.Bu da çok doğal."Bleu de Chanel mi Savauge mı?"sorusu gibi..:)Buna da yapılacak birşey yok:)

Fiyat haketme meselesi bizim kendi dünyamızdan baktığımız hatalı bir bakış açısı.Aventus 300 dolar civarı satılan bir ürün.ABD'ye baktığımızda asgari ücret saat başı 7,25 dolar bunun 15 dolara çıkarılması gündemde.Yani güncel durumda günde 8 saatten bir ay çalışan kişi maaşının dörtte biri ile Aventus alabiliyor.Burada ise tüm maaşı neredeyse.Artı fiyat belirlenirken basit bir esnaf gibi şu kadar hammadde kullandım bu kadar fiyata satmalıyım gibi bir bakkal hesabı yapılmaz parfüm işinde.Bunun pazarlama maliyeti var,emek/mesai,ambalajı var.Keza en önemlisi parfüm işi kreatif bir iş ve kreativite her zaman yüksek fiyatlandırılır yurtdışında.Yani bir ressam resmini yapar,kimse ne kadar boya kullandığını hesaplamaz.Ya da mimarın kullandığı elektrik miktarını sorgulanmaz.Eserin bir fiyatı vardır,talep edilebilir ya da edilemez bütçeye göre hepsi bu.

Sentetikliğe gelirsek,hemen her nota sentetik olarak kullanılıyor zaten.Mesele bu sentetik bileşenin ne kadar doğala yakın ve kaliteli koktuğunda.Parfümörlerin deneyimlerini paylaştığı videolar var,izlemenizi öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 22 Nisan 2020; 12:52:44 >
    Farklı bir bakış açısından bakmışsınız. Türkiye ile diğer ülkelerin alım gücünü karşılaştırmadım. O fiyatlarda birden fazla ürünü alabilen insanların da bunu kastedeceğini sanmam. Benim fiyatını haketmiyor deme sebebim tüm global dünyada haketmemesidir. Açıklamam da şu şekildedir: Creed niche parfüm markasıdır. Aventusta kullanılan malzemenin designer firmaların parfümlerinin malzeme kalitesinden hiçbir farkı yoktur. Önerdiğiniz videoların bir kısmında da aynı şey söylenmektedir. Designer markaların çoğunun fiyatları creed in yarı fiyatında olduğunu düşünürseniz fiyatını haketmemektedir.

Tamam da hocam bu malzeme kalitesini kim ölçtü biçti de bu kanıya vardı.Onu anlayamıyorum.Bizim orjinal parfüm forumlarında oldukça rastaldığım bir önerme bu biliyorum ama bir önceki yorumumda belirttiğim gibi şu kadar malzeme kullandık o yüzden bu fiyata gibi bir mantıkla açıklanacak bir durum değil bu:)Bunun kaynağı 2 adet.Birincisi"kokmuyorculuk".Yani bir parfüm 15 saat kokmuyorsa ederini hakketmiyor.İkincisi eğer bir niche parfüm genel beğeniye yakınlaşıyor yani onların bakış açısına göre designerlaşıyorsa parasını hakketmiyor:) Yani daha acı bir gerçek var bu önermeyi Oliver Creed'e söyleseniz "sen alma ulen fakir"der:)Yani bu parfümlerin hedef kitlesi sen-ben değiliz onu diyorum.Nasıl Ferrari'nin hedef kitlesi de olmadığımız gibi.Acı ama gerçek:) Maalesef:)Biz 100 liraya gayet güzel bir replikasına ulaşabiliyoruz onunla avunalım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 22 Nisan 2020; 13:52:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtoyanik

Arttırıyorum

Xerjoff Alexandria II
    Lavanta en maskülen haliyle kullanılmış bu parfümde. Gül ağacı ve yumuşak bir ud notası ile ağacımsılık var. Takım elbise ile sonbahar kış aylarına uygun tam bir beyefendi kokusu. Kalıcılığı über seviyede. Kıyafette yıkandıktan sonra bile kalıyor o yüzden tene sıkmanızo tavsiye ederim.

Terre d'hermes
    Bu parfümü bilmeyen çok kalmamıştır diye tahmin ediyorum. Klasiklerden. Yaz dahil serin, yağmurlu havalara mükemmel uyan bir parfüm. Çok sıcaklarda boğması muhtemeldir.

Creed Green Irish Tweed
    Arko tıraş kolonyası, yeni kesilmiş çim kokusu gibi bir çok benzetme yapıldı. Gerçekten nasıl koltuğunu merak ediyorsanız arkonun mavi kutulu tıraş kolonyasının çok daha kaliteli halini düşünün. Yeşilin tonlarının hakim olduğu bir parfüm. Mevsim olarak ilkbahar ve yaz kullanımına daha uygun.
    Hocam yorumlarını genel olarak beğeniyorum hatta tuscan leatherı senin yorumun yüzünden alıp çok beğenmiştim ama bu alex II yorumu olmadı bana göre hayal kırıklığı oldu aslında okuduğum o kadar yoruma göre, sıktığımda ilk aklıma gelen le male ile olan benzerliği oldu. Le male'i elimden cıkarmıstım direkt, bunu da aynı sekilde bir daha kullanmam gibi geliyor, sevemedim cunku. Takım elbise kokularından anlamam ama takım elbise giysem muhtelemen dior parfümleri kullanırdım :D

Sonbahar - kış parfümü olarak kalbim hala ch men priveda

• Fierce

Vodka On The Rocks

Arkadaşlar bu iki kokudan hangisini önerirsiniz ?

Vodka 'da Ambroxan olduğu görülüyor. Ambroxan çok hoşuma giden bir nota.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucs -- 22 Nisan 2020; 13:45:40 >
  • Ben de yazayım madem. Elysium'un Aventus'a benzeyebileceği 2 yönü var. Biri pahalı olması, diğeri ağır olmaması :) Bunun dışında aventus ile alakası yok kokunun.

Bu garip benzetmeler genelde dar bilgilerden kaynaklanıyor. Sedir içeren bir parfümü gören, diğer sedir notalı parfümü görünce 'AA buna benziyor' der. Ne kadar çok parfüm / çeşit geçmişiniz olursa parfümleri bir birine o kadar az benzetirsiniz. Oud ile ilk tanışan o yüzden hacı kokusu der. Çünkü görmemiş, bilmemiş, o tarz kokularla tanışmamış. Hacının birinde odun kokusu almış ve tüm oud vb notaları ona benzetir. Dünya OUD diye yıkılırken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 22 Nisan 2020; 13:48:54 >
    Hocam ölçüp biçmeye çok da gerek yok sonuçta hammaddeyi bi yerden alıyorlar ve bu alınan maddenin kalite kalite kendi piyasasında bir fiyatı var. Örneğin Aventus içindeki ambroxan ile Dior Sauvage içindeki ambroxan kalitesinin aynı olduğunun bilinmesi gibi. Neyse fazla uzatmadan umarım bir gün sizin de 100 tl 'lik clonları yerine orjinallerine ulaşabilecek ekonomik güce kavuşmanız dileklerimle iyi günler dilerim.

Çok uzun bir süre aynı çalışma ortaminda bulunduğum birisi aventusun farkli batchlerini kullandı.Orijinal aventus un farkli batchlerini dışarıdan gözlemleme şansım oldu.Yani kendim kullansam bu kadar iyi gözlemleyemezdim.Adam geçtiği yerde imzasını bırakırdı.Vallahi hangi koridordan geçtiyse yol haritasını çizerdim.Hele ki dumansı batch kullandiysa anlatmak bile istemiyorum burda kelimeler yetmez.Yani bu kokuları bir kere koklamiş bir insan ömrü boyunca hiç bir klon ya da kopyayayla %100 memnun olmaz.Fiyatini kimine göre hakeder,kimine göre haketmez.Bu parfüme hayatinizda ayirdiginiz yere bağlı.Bana göre dolar olarak hakeder ama tl ye vurunca hic bir parfüm o paralara değmez.İstesem şuanda alırım ama o paralari parfüme verecek kafada degilim daha.Yani burda nirvanayi falan övüyoruz ama bu anlaşılmasın ki orijinal kadar iyi.Ben parfüme 2 bin tl de veririm kardeşim diyen varsa hayatinda bir kere aventus deneyimi yaşayabilir öneririm :)

Umarım hocam

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Parfüm için düşünmeden ayırabileceğim 2000 lira gibi bir bütçem olsa ardıma bakmazdım orası kesin:))

• Dior Homme'un 2020 versiyonunu deneyen var mı? Bildiğimiz Homme'un anasını ağlatmışlar gibi görünüyor. Deneyen varsa yorumlayabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.