Şimdi Ara

Açık lisede obp daha mı çok artıyor bi bakın bilenler !!lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde toplanıp 4 e bölünüyor bazıları 1 sene açığa geçince 4 yılım ortalamasından fazla geldiğini orada farklı olduğunu vs söylüyor ne kadar doğru bilgisi olan açıklayabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Lisede OB

Açık Lise'ye geçildiğinde diploma puanı (OB), bazı durumlarda artabilir. Bunun nedeni, Açık Lise'de alınan derslerin okul puanı olarak eklenmesidir. Ancak bu her zaman geçerli değildir ve aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Önceki okulunuzdaki not ortalamanız (OB)
    • Açık Lise'de aldığınız derslerin başarı puanları
    • Aldığınız derslerin kredisi

Örneğin, önceki okulunuzda 80 OB'niz varsa ve Açık Lise'de 260 kredilik ders aldınız ve hepsinde 80 başarı puanı aldıysanız, toplam OB'niz 100 puan artacaktır. Ancak, önceki okulunuzda 70 OB'niz varsa ve Açık Lise'de aldığınız 260 kredilik dersin başarı puanı ortalaması 75 ise, toplam OB'niz sadece 5 puan artacaktır.

Bu nedenle, Açık Lise'ye geçerek OB'nizi ne kadar artıracağınızı kesin olarak söylemek zordur. Ancak, iyi notlar alarak ve yeterli kredi biriktirerek OB'nizi artırma potansiyeline sahip olursunuz.

Önemli Hususlar

• Açık Lise sınavlarında alınan başarı puanları, okul puanı olarak hesaplanır.
    • Açık Lise'ye geçince önceki okulunuzdaki OB'niz sıfırlanmaz.
    • 260 kredilik ders tamamlanırsa ve başarı puanı ortalaması 70 ve üzeri olursa, OB 100 puan artar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up up

• Up up

• +8 puan
  • yok öyle bir şey

• Bende bu sene açık liseye geçtim sene sonu öğreneceğim.Ama şey duymuştum doğru mudur bilmiyorum, açık lise birincisinin puanı 100'e tamamlanıyormuş ona ne kadar puan eklendiyse diğer herkese de o kadar puan ekleniyormuş.Yani bu seneki 1.'nin puanı 95'se ona +5 ekleyip 100 yapıyorlar diğer tüm açık lise öğrencilerinede +5 veriyorlar.
  • sinavlarinefendisi S kullanıcısına yanıt
    Gercerken mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Eğer doğru ise çok büyük haksızlık mis ya teşekkür ederim

2 rehberlik ci ye sordum yok dediler burdan da 1 kişi benim arttı demis idi ondam sordim

• 66 küsür obp 74 oldu hocam daha ne olsun
  • Rehberlikçilerin çoğu hiçbir şey bilmiyor.Mantıksız gelmiştir olmaz öyle şey demiştir.Forumda örneği çok çünkü.Başkasının da 91ken 99 olmuştu dediğine göre.
    1 senede mi açık liseye geçtiğiniz sene obp kac yaptınız ????

Benimki 100 olur o zaman teşekkür ederim 😂

• Hmm88 H kullanıcısına yanıt
    son senenin son dönemi (12. sınıfın 2. dönemi) geçtim hatta ilk dönemden geçsem falan diye sonradan sızlandım ama olsun çok iyi bir şey yapmışım diyorum
  • obp artıyor gibi galiba bende geçtim açığa 12yim hayatımda yaptığım en akıllıca hareketi yaptım benim okulum aşırı dandikti öğretmenleri aşırı kalitesizdi geçtiğim için çok mutluyum açık liseye geçmek isteyen arkadaşlar 2.dönem ancak geçebilirsiniz.
  • OBP 60-70 falansa yükselenler oluyor diye biliyorum ama obp +90 ise ne kadar yükselir bilemem. Bu sene açığa geçtim OBP +95 bakalım bende değişiklik olacak mı.
  • hamitsevergebey kullanıcısına yanıt
    siz birilerine sordunuz mu bu olayı hocamm
    obp olması grekenden fazla mı geldııı pekın sizeee
    Birilerine ayrıca sormadım ama açık liseye geçenlerden duydum 4-5 puan arttığını ama bu herkes için olacak diye bir kaide yok bazılarında oluyordur bazılarında olmuyordur belki. Bu duyduklarımın OBP'leri 90'ın altındaydı hatta 80'inde altında olabilir tam hatırlamıyorum ama +90 yoktu eminim diyebilirim. Kendi OBP'mi şuanda göremiyorum daha ders seçimi falan yapmadık 1 ay sonra falan netleşir diye tahmin ediyorum.
    evet üstte yazdım ya 66 dan 74 e diye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.