Şimdi Ara

Acı bir durum, kültür kaybı ve asimilasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 22 yaşında, batıda doğmuş, aslen doğulu bir gencim.
    Son 5 yıldır bunun farkındayım ve bu durum daha da kötüye gidiyor. Çok değil yaklaşık 13 sene önceye yani 2010 yılına gittiğimizde, yaşım henüz çok küçük olsa bile o günleri dün gibi hatırlıyorum. O zamanlarda gördüğüm insanlar, aileler çok farklıydı. Herkes tam bir Türk evladı, Türk ailesiydi. Henüz çoğunluğun popüler kültüre köle olmadığı dönemler, forumda benden yaşça büyük olan abiler daha iyi bilirler. Kendimden bahsedecek olursam, ben dinime mümkün oldukça önem vermeye çalışan, Allah bana imkan ve kuvvet verdikçe namazlarımı kılan, dinimin emirlerini yerine getirmeye çalışan birisiyim. Hayatım boyunca asla bar, içkili ortam, zina, kısacası haram olan aktivitelerde bulunmadım ve dürüst olmam gerekirse midemi bulandırıyor. Kültürümü kaybetmedim. Kültürümden ve kendimden memnunum. Diğer kültürlere de düşman değilim fakat insanın kültürünü kaybetmesi bence kötü birşey. Şunu da eklemek isterim, günümüzde kadınlar ve erkekler birbirine çokmu benzemeye başladı yoksa ben mi yanlış görüyorum ? Bu hep var olan birşey miydi ? Ya da globalleşen dünyanın ülkemize, kültürümüze olan etkisi mi ? Bunu kabullenmelimiyiz ? Düşünceleriniz nedir ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bizimkiler arap gibi yaşamayı seviyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet maalesef öyle, insanlarımız kendi kültürünü yaşayamıyor, koruyamıyor. Ya tamamen Avrupa ve Amerikan kültürü etkisinin altına giriyor ya da Arap kültürünün

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.