Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
656
Cevap
23
Favori
35.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SchzophreniC kullanıcısına yanıt
    Bu cesur test için kedinize teşekkür ederiz. :)

    Ben de biraz önce görüştüm, 8 GB. RAM ya biz sağlıyoruz ya da teknik servis kendisi sağlıyor ve garanti kapsamında ücretsiz montajını yapıyor. Fakat kendileri takar ise fiyat ne olur onu bir türlü öğrenemedim, teknik servisin telefonu yok (dışarıdan ulaşıma kapalıymış, sadece cihazı gönderebiliyoruz ya da elden teslim edebiliyoruz), konuştuğum kişi seri numaranızı biliyorsanız yedek parça kaydı oluşturalım ve fiyat blgisini öğrenelim dedi. Seri numarası yanımda değil, makina da yanımda olmadığı için öğrenemedim fiyatı. Seri numarası yanında olan ya da cihaz yanında olan biri 0850 222 22 37 numarayı arayıp yedek 8 GB. RAM için yedek parça kaydı oluşturup fiyatı öğrenebilir mi lütfen?

    Şu an en uygun fiyat Trendyol'da 183 TL.
    https://www.trendyol.com/crucial/crucial-basics-8gb-ddr4-2400mhz-sodimm-cl17-ram-bellek-p-32226266




  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    Bu arada şöyle bir bilgi vereyim. Amazon'dan 8250U + MX150 15 inç versiyona kendim RAM takmıştım. Sonrasında tekrar söküp cihazı o şekilde iade ettim. Herhangi bir problem yaşamadım. Bu Amazon'un iade politikasından mıdır yoksa Acer'dan mı bilmiyorum. Kendiniz RAM takmak istiyorsanız şunlara dikkat edin:

    - Alt kapak tırnakları çok narin. Vidaları söktükten sonra kredi kartı gibi bir şeyle hafiften kenarlardan açmanız gerekiyor. Bu işlemi yavaş yapın, 15 inç konusunu okuyabilirsiniz, çoğu arkadaş RAM takarken tırnakların bazılarını kırdılar.

    - İkinci husus batarya. Alt kapağı söktükten sonra ilk yapmanız gereken şey batarya soketini çıkartın. Bunu yapmadan RAM takarsanız cihazınız muhtemelen hiç açılmayacaktır. Bu durumda alttaki reset deliğinden cihazı sıfırlamanız gerekiyor. (15 inçte bu delik vardı, bizim laptopta var mı hatırlayamadım ama olması lazım.)

    Keşke zamanı bol ve istekli bir arkadaş 16gb RAM sipariş verip deneyebilse :) Benim uğraşacak hiç vaktim yok malesef.




  • Hicks kullanıcısına yanıt
    hocam burdaki flashi hazirladim. uefi rufus vs alakasi var mi?
    ne yapmam lazim bios fln mesajları var sonlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslimdayok kullanıcısına yanıt
    Normalde orada anlatılan gibi çalışması lazım, eğer adımlar sonrası boot edilecek aygıtlar arasında flash diskinizi görmüyorsanız yukarıdaki arkadaşın paylaştığı mükemmel ipucunu uygulayın...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cihaz hakkındaki tek şikayetim ses çıkışı telefonumdan bile bangır bagır ses geliyor laptop aldık duymak için sessiz bi ortama ihtiyaç var
  • Ben format atmaktan vazgeçtim, bu şekilde kullanmaya devam. Görmedi usb ne yaptıysam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mcx kullanıcısına yanıt
    Ben de format atmaya gerek duymadım, Symantec ve 1-2 yazılımı kaldırdım, yeterli bence... Öyle aman aman bir bloatware yok sistemde...
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Formata gerek olmayabilir ama bloatware fazlasıyla var.
    İlk kurulumda idle durumda 2.2 gb ram kullanımı varken şuan 1.5 gb var bende.
    Ram az olunca 700 mb büyük tasarruf oluyor.
    Hiçbir acer yazılımı yok, antivirusu kaldırdım, bazı servisleri kapattım.
    15 inç versiyonu alınca temiz kurulumla ilgili bir yazı yazmıştım. Bunu bizim bilgisayara uygulayarak ram tasarrufu yapabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137876007
  • Arkadaşlar merhaba bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyorum bu laptop ile ilgili birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.

    1- Mühendislikte kullanılan programlarda yeterli olur mu? (Oyun oynamayı düşünmüyorum.)

    2- sf314-41g yani harici ekran kartı olan modelinde ram takviyesi yapabiliyor muyuz? Bazı yerlerde tek ram slotu var değiştirilemiyor tarzında yorumlar okudum.

    3- Şu anda sadece teknosa'da bulunuyor ve fiyatı 4400tl olmuş sizce fiyatı tekrardan düşer mi? veya ileriki dönemlerde farklı firmalarda bu modeli satmaya başlarlar mı?
  • Sayın arkadaşlar bende de bu laptop var. Teknosa kampanyasında aldım. Şöyle bir sorunum var wifi modemin olduğu odada internet ile ilgili pek sorunumuz olmazken yan odada internete bağlandığımızda sık sık wifi den kopmalar yaşıyorum. Eski bir samsung laptopum bulunmakta onda böyle bir problem yaşamıyorum yani internet ile ilgili herhangi bir sorunum yok. Ayrıca eş zamanlı aynı yerde modeme uzak bölgede (yaklaşık 6-7 metrelik bir mesafe) iki laptopu da açınca wifi çekimi her ikisinde de full göstermekte iken acerda download hızı neredeyse yarı yarıya düşük göstermekte.
    Bu durum cihazla ilgili bir arıza mıdır yoksa cihazın wifi çekimi bu mudur? Sizlerde böyle sorun yaşayan var mı? Çözüm önerisi olan var mıdır?
    Teşekkürler
  • dramb D kullanıcısına yanıt
    Ben cihazın wifi çekiminin güçsüz olduğuyla ilgili bir tespitte bulunamadım. Alt kattaki modeme, diğer cihazların bağlandığı kalitede bağlanıyor.

    Modeminiz Dual band destekliyorsa Acer' ı 5GHz frekansından bağlamış olabilir misiniz? Çünkü 5GHz frekansının menzili çok düşük fakat hızı çok yüksektir. Eski laptopunuz Dual Band desteklemediği için mecburen 2.4GHz bağlantısı yapmışsınızdır.
  • Sayın arkadaşlar dün yazmış olduğum wifi problemi ile ilgili olarak sorunu çözdüm. Şöyle ki; bu sürede wifi kopması yaşadığım için 3-4 gündür driver güncelleme, windows güncelleme gibi birçok yöntem denedim ama hiçbiri çözüm olmadı. Yabancı forumlarda dolaşırken akıllı kol saatleri ve usbden bağlanan 2.4 ghz frekansında çalışan cihazların, 2.4ghz frekansındaki wifi ile frekans çakışması yaşadığı ve bu cihazların çalışmasının bozulduğunu okudum. Ben de laptopa usbden everest marka bir mouse bağlamıştım. Bu mouse'ı laptoptan ayırınca laptopun wifi çekimi normale döndü. Kısaca sorun mouse kaynaklıymış. Benim ilk defa başıma böyle birşey geldi.
    Bu tarzda sorun yaşayanlara yol gösterici olur umarım.
  • Arkadaşlar benim aldığım bilgisayar hepsiburada'da satılan sf314-56 modeli ama aynı bilgisayarlar sonuçta. 2 sorum olacak yardımcı olur musunuz lütfen.

    İlk fotoğrafta gördüğünüz gibi Sata Modu; RST with optane olarak gözüküyor. Siz AHCI moduna mı aldınız format atmadan önce sanırım AHCI olması gerekiyor değil mi?

    Bir de format atarken SSD'yi 3 bölüme ayırmış 2. fotoda gördüğünüz gibi. 4 GB driver için ayrılmış buna gerek var mı silsek sıkıntı çıkar mı acaba? Yine bölüm 1'de önemli dosyalar var falan diyor. Burayı komple biçimlendirsek sorun olur mu acaba? Bir fikir verebilir misiniz.


    Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu

    Acer Swift 3 SF314-41-R46C Ana Konu




  • Bendede sf314-56 modeli var, type-c girişinden laptopu şarj edebilen varmı ? Bende çalışmıyor, bi güncelleme mi yapmamız gerekir ?
  • Usb c ile şarj olmuyor muş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne işe yarıyor orası, yanında batarya logosu var bi işlevi yok yani ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihgs kullanıcısına yanıt
    Type-C cihazları PD şarj için o port.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Type-c den type-c’yeni yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.