Şimdi Ara

Acer Nitro 5 / AN515-51 bir takım çözülemeyen sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
38
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer AN515-51 model bilgisayara Ram ve SSD yükseltmesi yapıldı, termal macunları yenilendi. Sıfırdan yeni SSD'ye Windows 10 kuruldu.

-SSD'nin kapasitesi artırıldı ve daha hızlısı takıldı.

-Ram tek slot DDR4 2400 MHz 8 GB idi, şu anda çift slot DDR4 3200 MHz 2x16 = 32 GB yapıldı.

(İlk başta 3200 MHz olduğu için ve bu hızı anakart-işlemci desteklemediğinden dolayı sistem açılmadı daha sonrasında BIOS üzerinden hızları 2400 MHz çekildi.)

Görünürde bir şey yok. Bilgisayar tüm donanımları algılıyor, gayet hızlı açılıyor ancak seste, görüntüde ve tarayıcılarda(Chrome,Firefox,Edge) sorunlar var. Sanıyorum bu sorunlar donanımsal değil yazılımsal ancak şu an yazılım/driver ile alakalı bir sorun olmaması lazım hepsi en güncel şekilde ve öncesinde aynı driverlar yüklendiğinde bu tür sorunlar olmuyordu. Ramlerden ve yeni SSD'den şüphelendim. Memtest başta çeşitli ve kapsamlı testler yaptım ramlerde ve SSD'de 1 tane bile hata almıyorum. Tarayıcılarda ise ilk başlarda mavi ekran hatası alıyordum(aşağıya minidump çıktıklarını ekledim) ancak artık onu da almıyorum ancak sorunlar devam ediyor. Örneğin Chrome üzerinde bir işlem yaparken çok kısa süre içerisinde ''STATUS_ACCESS_VIOLATION'' hatası alıyorum. Yine görüntülemede parazitlenme oluyor bazı görsel ve durumlarda. Seste ise aşağıya videosunu ekleyeceğim şekilde ilginç sesler çıkıyor. Bluetooth kulaklık takınca ses gidiyor doğal olarak ama kablolu kulaklıkta da aynı sorun oluyor. Denemek için USB üzerinden LİNUX Mint kurdum onun üzerinden denedim aynı sorunlar onda da oluyor. Firefox tarayıcı birden kapanıyor, seste ve görüntülerde parazitler oluyor. Az önce yeni ramleri çıkarıp şu ana kadar bu tür herhangi bir sorun yaşamadığım eski tek slot rami taktım değişen bir şey olmadı aynı sorunlar o takılı iken de yaşandı.

Minidump dosyalarım:

Görüntülenme de parazitlenme sorunları şu şekilde:

Ses sorununu videolu şekilde ekledim durum bu:

Aygıt yöneticimde bir sorun gözükmüyor. Dediğim gibi bütün driverlar güncel ve bu driver ile öncesinde hiç sorun yaşamıyordum.

Eski ram vs Yeni Ram karşılaştırması(BIOS-CPU-Z görüntüleri):

Eski:

Yeni:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobxxx -- 25 Mayıs 2025; 19:38:16 >

• eski ram takılı biosu default a al. olmaz ise biosu eski versiyona geri yükle. güncel bios sürümü sıkıntılı olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acer nitro 5 takılma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.