Şimdi Ara

Acer e1-571g bios güncelleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba biosumu güncellemek istiyorum çünkü advanced seçeneği yok kullanılabilir ram 3.82 gösteriyor normal ram 4gb tamam küçük bi miktar ama insan takınca takıyo :) acerin resmi sitesindeki bioslara baktığım zaman BIOS - UEFI for Windows 8 (Not for Upgrades)
    Update F2 function for the scenario "End-user shutdown and then power on the system based on Win8/Win8.1" en son güncellemede bunu yazmış ne demek istiyor çeviriden baktım ama hepsi farklı şeyler söylüyor sistemim windows 7 64 bit bunu yükleyebilir miyim yoksa windows 8.1 için mi bu bios ve nasıl yapacağım hakkında yardımcı olabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: wufuk

Arkadaşlar merhaba biosumu güncellemek istiyorum çünkü advanced seçeneği yok kullanılabilir ram 3.82 gösteriyor normal ram 4gb tamam küçük bi miktar ama insan takınca takıyo :) acerin resmi sitesindeki bioslara baktığım zaman BIOS - UEFI for Windows 8 (Not for Upgrades)
    Update F2 function for the scenario "End-user shutdown and then power on the system based on Win8/Win8.1" en son güncellemede bunu yazmış ne demek istiyor çeviriden baktım ama hepsi farklı şeyler söylüyor sistemim windows 7 64 bit bunu yükleyebilir miyim yoksa windows 8.1 için mi bu bios ve nasıl yapacağım hakkında yardımcı olabilirmisiniz

İşletim sisteminiz 32bit (x86) olduğu için böyle gözüküyor. İşletim sisteminizi 64bit yükseltmeniz durumunda Tam 4 gb göreceksiniz. Sisteminizde 8 gb ram dahi olsa 3,82gb görebilirsiniz ancak. Bunun nedeni 32bit işletim sisteminde RAM adresleme miktarının çarpım değerini aşması.

Bu sebebten 64bit geçmeniz gerekecektir.

Bilgisayarınızın özelliklerine baktım. Windows 7/8/8.1/8.1.1 tüm versiyonlarını destekliyor.

BIOS - UEFI for Windows 8 (Not for Upgrades) diye yazdığı Bu bir güncelleme olmadığı hakkında sizi bilgilendirme yapıyor.

Tavsiyem Windows 8.1.1 mükemmel hızlı. Kapanışı olsun, açılışı olsun eski windows 8 sürümlerinde çok çok hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 12 Mart 2015; 16:08:50 >

• hocam sistemim zaten 64 bit windows 7 yukarıdada yazmıştım yani o bios yükseltmesini updateyi yaptığım zaman sıkıntı olmaz değilmi bide nasıl yapmalıyım :)
  • En sorunsuz windows yüklemesi BİOS menüsüne girerek yapılandır. Çünkü işletim sistemi açıkken setup.exe ile kurulum yapılan BİOS yüklemesi eğer bilgisayarda ısınma problemi, Ram sorunu, kasma gibi problemlerin var olduğu bilgisayarlarda bu şekilde bios yüklemesi sorunla karşılaşılıyor.

Bu sebebten en güzeli bios dosyasını c:\ sürücünüze kopyalayın. (Masasütüne değil. C:\sürücü içine.. Windows klasörünün olduğu alana).. bilgisayar ilk açılışda Bios menüsüne gireceksin... Flash/Bios uprade artık ne yazıyorsa buraya gir. C:\ sürücüsündeki bios dosyasını göster. Yükleme yapılırken kesinlikle klavyeye dokunma veya kapatma butonuna basma... donmuş gibi göstersede 10dk gibi kısa bir zaman sonra düzelir...

NOT: Bios dosyası bilgisayarınıza uygun olanını yükleyiniz.

Örneğin benim laptop RV-520 ancak bunun A01TR-A02TR-S01TR-S02TR ... vs seriler halinde gidiyor ve her seri birbirinden farklıdır. Buna dikkat ediniz.

• Hocam bilgisayarım Acer e1-571g hangi biosu yüklemeliyim çok yordum sizi ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bilgisayarım Acer e1-571g hangi biosu yüklemeliyim çok yordum sizi ama

Yok hocam yormadınız... verdiğiniz model ile ilgili bir çok seri var. Ürünün Core i5 olanıda var Core i3 olanıda. Ekran kartı Nvidia olanda var ATi de..

Laptopun arkasında bir etiket var. Bunun fotosunu çekip ekler misiniz?
  • I5 3210 modeli hocam nvidia 620m ekran karti olan modeli evde değilim şuan fotoğrafı birazdan atarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

I5 3210 modeli hocam nvidia 620m ekran karti olan modeli evde değilim şuan fotoğrafı birazdan atarım

Aspire Acer Notebook E1-571G-53214G50MNKS lindeki model aynısı ise Acer E1-571G-53214G50M bios download linkine tıklayıp dosyayı indiriniz.

Yalnız bu bios benim tavsiye etmediğim gibiişletim sistemi açıkken kuruluyor... Bilgisayarınızda hiçbir işlem yapmadan kurulum yapınız. (Web tarayıcısı, oyun vs... programlar çalışmasın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 12 Mart 2015; 17:16:54 >

• hocam çok teşekkür ederim biosu güncelledim fakat sıkıntımı hala çözemedim kullanılabilir ram mikrarı 3.82 di şimdi 3.89 oldu değişen tek şey bu intel hd ekran kartı 128 mb görünüyordu şimdi 64 mb a düştü biosta hala advanced bölümü yok
    Yada o kullanılabilir ram olayını nasıl yapabilirim o konuda yardım edebilir misiniz
  • quote:

hocam çok teşekkür ederim biosu güncelledim fakat sıkıntımı hala çözemedim kullanılabilir ram mikrarı 3.82 di şimdi 3.89 oldu değişen tek şey bu intel hd ekran kartı 128 mb görünüyordu şimdi 64 mb a düştü biosta hala advanced bölümü yok
    Yada o kullanılabilir ram olayını nasıl yapabilirim o konuda yardım edebilir misiniz

Benim SAMSUNG RV520 modelinde de yoktu... BİOS.bin dosyasını tekrar düzenledim... False yazan yerleri TRUE yaptım... tüm gizli seçenekler açmıştım... Ama sizinki farklı... sizinki exe içinde saklı... exe dosyasını yanlış sıkıştırırsak bilgisayar tamamen çöker... hiç açılmaz... bu sebebten aklıma gelen hiçbir seçenek yok...

• x86 işletim sistemlerinde 3.8 değil 3.3 adresleme yapar. Senin raminin kullanamadığım kısmını ekran kartına ayrılmış. Bios güncellesende bunu ayarlayabilirmisin? Sanmam..

• Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    sayın hocam biosta advanced menüyü açabilirsem ordan memory remap kısmından yapabilirim diye düşünüyorum bu sorunu olan herkes bu şekilde çözüme ulaşmış biosu güncellemeden önce 3.82 görüyordu ramı güncelledikten sonra 3.89 oldu mesela
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.