herkese selamlar, konu acer aspire 1640 dizüstüyle ilgili ama nette biraz arastırınca diğer acer modellerininde benzer problemi yaşattığığını gördüm.
batarya takılı iken sistem klavye ve touchpad cevap vermiyor, (aslında tamamen işlevsiz değil, 20-30 sn sonra tepki veriyior)
bataryayı cıkarıp kullanınca sorunsuz. yani problemi ortaya cıkaran şey batarya gibi görünüyor. harici klavye ve mouse ilede problem yaşamıyorum.
format atıp XP+sp2 kurdum, ve tüm güncel sürücülerini indirip kurdum. böyle bir problemle karsılasan var mı.
eski bi konuyu hortlatmış gibi oldum ama dün itibari ile photoshopta dönem ödevimi yaparken bilgisayarımı restart etmem gerekti , yeniden baslattım aman allahım xp hoşgeldin ekranında klavye touchpad calısmıyor defalarca denedim olmadı , her türlü çözüme gittim olmadı. sonunda acil olarak c sürücüsüne format attım. ama oda ne xp aygıtları yüklerken yine takılıp kalıyor:s önemli bir konu ve laptopu resmen vurup kırasım geldi daha sonra nette biraz arastırma yaptım ve gördüm ki bu acerlerin genel sorunu... çözümü ise acerlerin yine klasik sorunu çabucak ölen batarya ki 98 model ibm laptopum var onun bile hala 1 saat giderken pili acerin 10 dk gidiyor hemde 2008 model :)
çözümü ise yabancı kaynaklardan arastırdıgıma göre
bilgisayar welcome ekranındayken bataryayı sökün sonra adaptörüde sökün laptop dogal olarak kapanacak ve sonra bu şekilde açma düğmesine 30 sn basılı tutun ve adaptörü takın sorun çözülüyor. 30 sn basmamızda ise acerlar restart atıyor firmware e . fakat ne yazıkkı su anda batarya ile denediğimde welcome ekranı geldikten sonra 15 sn sonra falan klavye touchpad aktif oluyor. sorunda güç kaynagı yani. batarya bi nevi ups görevi gördüğünden güc yetersiz geliyor. 4400 mah olan normal bataryayı güç ölçer ile ölçtüğümde aldıgım sonuc 2000 mah :s ve hala calısması bişe mucize:) bataryanın yenisi 159 tl fakat içindeki pilleri karaköyde ziraatbank atmsinin karsısındaki birikim pilden pazarlık sonucu tanesini 12 tl ye alabilior ve toplamda 6 tane olan piilleri eskisinden daha güclü yaparak sorunsuz hala getirebiliorsunuzz:)
allah acerlilere sabır versin :d
allh razı olsun senden.2 günden beri atmadığım takla kalmamıştı.kimin aklına gelir ki klavye ve mouse'un pilden dolayı çalışmayacağı
teşekkürler dostum hiç aklıma gelmezdi bataryadan olcağı cıkarttım ve sorun cozüldü.
Allah razı olsun tolgahandevrim 2 gündür kafayı yiyecektim.Teşekkür etmek için siteye üye oldum.Çok teşekkür ederim.Allah acer ı olana sabır versin...
peki bataryası kullanılırsa sorun oluyor mu?
usta mükemmelsin sen ya hayran kaldım yönteme çekmediğim çile kalmamıştı çokkkkk teşekkürlerr 140 lira fiyat biçmişlerdi buna ve senin sayınde yaptım çok teşekkürler