Şimdi Ara

Acer Aspire 5720 incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
61.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • slm arkadaşlar bende acer 5720g kullanıcısıyım, recovery disk sorunum var benimde. 10 gündür müşteri hizmetlerinden almaya çalışıyom tınlayan yok eğer gönderebilecek arkadaş varsa memnun olurum... husnuciftci@hotmail.com
    intel centrino t7300 2.0 800mhz fsb 4mb cache 1024 mb vidia geforce 8400gs 2gb ddr2 ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsncftc -- 17 Ocak 2009; 2:36:41 >
  • Recovery cd sine ihtiyacınız yok bence.
    Herhangi bir korsan vista dvd si ile kurulum yaparken home premium seçin yada lisansınız ne ise.product keyinizi girin .kurulum bitince windowsu etkinleştirin internet üzerinden.
    Ancak öncelikle gerekli empowering yazılımlarını ve driverları acerin sitesinden indirin.Hatta yüklemeden sonra bir de bios güncellleme yapın daha sağlam olsun..Acronis yada Norton ile bir imaj alıp harici harddisk yada dvdlere kaydedin.Gerektiği zaman bu imajı kullanarak tekrar windowsunuza 5 dakika içinde kavuşun.Recovery çok zaman alan bir işlem.

ben 5720g mde imaj kullanıyorum diyicem yalan olucak çünkü 6 ay önce imaj aldım vista halen sapasağlam en ufak bir yavaşlama yok.Ama format gerekirse imajımı kullanacağım.

Kolay gelsin.
  • arkadaşım çok sağol... boşuna beklemişim recovery cd sini cillop gibi oldu valla
  • ne demek hocam.
    ben sadece fikir verdim.ben böyle kolaymış gibi yazdım ama bu işlem bayağı uğraştırıcı bir işlem ,bu konulara yatkın olmasanız bana binlerce soru sorabilirdiniz.

İyi günler..
  • Format attım, HDDyi sildim, Driverleri bulamadım, recovery cdsi çıkmadı diyen arkadaşlar,

cihazınızın içinde ayrı bir bölümde recovery zaten mevcut. Tek yapmanız gereken, bilgisayar açılırken Alt+F10 tuş kombinasyonuyla açmanız. Sonrasında yönergeleri takip ederek bilgisayarınızı ilk aldığınız hale getirebilirsiniz.

XP olayı da, piyasada XP SP3 hazır CDler dolanıyor. ACER'e ait bir CDde mevcut. Ben denedim ve sorunsuzca kurdum. Bütün herşeyiyle çalışıyor. Biraz ararsanız bulursunuz ;)

Konu bayağı eski ama bilgisayar bir türlü eskimediği için söyleyerek bi "up" yapayım dedim
  • Arkadaşlar bende 5 aydır acer 5720g kullanıyorum...Aldığımda vistaydı ben daha hızlı çalışacağını düşünerek xp ye geçtim...Ancak hızlanıcağına daha çok yavaşladı..Kaç oldu format atıyorum ilk bir iki gün iyi diğer günlerde yavaşlamaya başlıyor..Tekrar vistaya dönmeyi düşünüyroum ancak recovery dvdsi yapmadığım için şuan madurum:) Garantiye götürmeyi düşünüyroum acaba garantide bi sorun olurmu vatan bilgisayardan almıştım?? Yada vista yükleyip götürsem anlaşılır mı?? Daha önce böle bi deneyimi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim....Yada ne yapmam gerektiğini bilen biri...nolur yardımcı olun...yoksa kırıp atıcam bu bilgisayarı:(
  • Birde sanırım bir arkadaş alt+f10 yaparak kurtarabileceğimiz sölmeiş ancak ben format yerindekki 1gblik kısmıda sildim..acaba bahsettiği ksım o muydu? ve bana kurtarma dvdsini yollayabilcek biri varmı ya.. eğer varsa zahmet olmassa konuşalım adres vereyim...yardımcı olursanız minnettar olurm...sabah akşam dua ederim:) şimdiden teşekkürler.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: SBTECH

Recovery cd sine ihtiyacınız yok bence.
    Herhangi bir korsan vista dvd si ile kurulum yaparken home premium seçin yada lisansınız ne ise.product keyinizi girin .kurulum bitince windowsu etkinleştirin internet üzerinden.
    Ancak öncelikle gerekli empowering yazılımlarını ve driverları acerin sitesinden indirin.Hatta yüklemeden sonra bir de bios güncellleme yapın daha sağlam olsun..Acronis yada Norton ile bir imaj alıp harici harddisk yada dvdlere kaydedin.Gerektiği zaman bu imajı kullanarak tekrar windowsunuza 5 dakika içinde kavuşun.Recovery çok zaman alan bir işlem.

ben 5720g mde imaj kullanıyorum diyicem yalan olucak çünkü 6 ay önce imaj aldım vista halen sapasağlam en ufak bir yavaşlama yok.Ama format gerekirse imajımı kullanacağım.

Kolay gelsin.

Ahh ahhh ben burada ne yazmışım halen aynı şeyi söylüyorsunuz...
    Bu işler biraz çaba emek gerektirir.Bu adımları uygulayıp işnizi hallediblirsiniz..

• selam arkadaslar,
    ya bendede var 5720 ama aletin pili öldü 10 dk anca gidiyor nette baktım ama bulamadım nerden bulablirim yardımcı olabilecek var mı?
  • merhaba arkadaslar.ben de 1 yıl kadar oldu 5720 var.size danısmak ıstedıgım bı kac konu var.cvplarsanız cok sevınırım.oncelıkle benım basıma gelen bı talihsiz kazada bil.'ın alt ve ust kasasının cd.rom bulunan ( yanı sag tarıfı ) yandı.baya bı derecede yandı ve hatta cd rom kapagı tamamıyle eridi.ekranında yan tarafı eridi ama 1 tane bile olu piksel yada en ufak ekran yamukluğu yok.ama ne kadar mukemmel kalıtede oldugunu simdi anladım bil.da tık yok. cd rom bile super bı sekılde calısıyor hatta arkadasımın laptop unun okumadıgı dvd lerı okuyor.ALLAH a cok sukur.simdi gelelım sormak ıstedıklerime.

1.acer 5720 serisinin kasasını bulabılırmıyım bulabılırsem nerden?ne kadara?
    2.bil. uzerınde harici bi ekran kartı yok 252mb lık bı onboard sanırım ekran kartı var.ben harici bi ekran kartı takabılırmıyım uyumlu.eger oluyorsa hangi model? ortalama fıyatı?birden fazla var sa tavsiye ettiginiz ekran kartları nı yazarsanız dort kose olurum
    3.ram konusu.su an 1024(1gb) mb ram var.sanırım arastırdıgım kadarıyla bıl. da slot var ram icin. bu slotlara kac mb(gb) lık ram takabılırım. en son kac mb(gb) a kadar desteklıyor.ortalama fıyatları ve tavsiye ettıgınız marka var ise yazarmısınız.

SİMDİDEN İLGİNİZ İCİN TESEKKU EDERİM...

• kimse cvp vermıcek mı arkadaslar.malfaka kardes sana zahmet bi ilgilenı versen...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_32242674/mpage_1/key_//tm.htm#32243032 5520 g kasası

http://forum.donanimhaber.com/m_28429380/mpage_1/key_//tm.htm#28429380 5720 kasası her ikiside uyar uzman bir arkadaşa montaj yaptırabilirsiniz yakın olsaydık montaj konusunda yardımcı olabilirdim geçmiş olsun.
  • mrb arkadaşlar 5720 model laptop um var. Bi sorunum var laptop açılırken ekranda karıncalanmalar meydana gelmeye başladı derken zamanla bilgisayar normal şekilde hiç açılmıyor ancak güvenli modda açabiliyorum. Format denememi tavsiyeler üzerine denedim ama windows açılamadığı için format tamamlanamadı ve şimdi hiç açılmıyor. Sizce sorun ne ve ne yapmayalıyım. Teşekkürler
  • Hala bu ürünü kullanıyorum 1GB ram'le gelmişti yarın 3'e çıkarıcam uçurucam.

@rayukan

Acer Aspire 5720 incelemesi
  • arkadaşlar bende acer "5720 G" kullanıyorum,
    ram yükseltmeyi düşünüyorum, yalnız ramin 533-667-800 mhz. olduğunu bulamadım, bunlardan hangisidir.

ve "5720 G" kullanan arkadaşlar için soruyorum, en doğru ram yükseltme kombinasyonu nasıl olur??
    yani içinden 1+1 2gb mı çıkıyor, 1 slotu çıkarıp 2lik koysam 3gb olması mı mantıklı yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan3459

arkadaşlar bende acer "5720 G" kullanıyorum,
    ram yükseltmeyi düşünüyorum, yalnız ramin 533-667-800 mhz. olduğunu bulamadım, bunlardan hangisidir.

ve "5720 G" kullanan arkadaşlar için soruyorum, en doğru ram yükseltme kombinasyonu nasıl olur??
    yani içinden 1+1 2gb mı çıkıyor, 1 slotu çıkarıp 2lik koysam 3gb olması mı mantıklı yani ?

667 mhz ve 800 mhz kullanabilirsin
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben de yaklaşık 2 senedir acer 5720'yi kullanıyorum. Sizlere bir sorum olacak. Yakında grafik ve animasyon kursuna başlayacağım. Ve haliyle pc'ye photoshop, flash vb. programları ya kuracağım ya da portable olarak kullanacağım. Sizlerden öğrenmek istediğim acaba bilg. grafik çizimlerine, logo, broşür, animasyon vb. işleri yapmam izin verecek özellikleri taşıyor mu? Eğer acerla bunları yapamayacaksam kursu bırakmayı düşünüyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    Not: Benimde fanım problemli, çok çabuk ısınıyor ve pc'yi prizde kullanıyorum, pil ömrü çok kısa:(
    Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürlerrrrrr..........................
  • arkadaşlar herkese merhabalar,
    bende de 5720g mevcut şu t7300 işlemci olanlardan.sorum ise makinam baya yavaşlamaya başladı .bilgisayarı windows 7 ye ücretsiz olarak upgrade edebiliyomuyuz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: shape_

arkadaşlar herkese merhabalar,
    bende de 5720g mevcut şu t7300 işlemci olanlardan.sorum ise makinam baya yavaşlamaya başladı .bilgisayarı windows 7 ye ücretsiz olarak upgrade edebiliyomuyuz??

Maalesef hayır Vistası 26 hazirandan sonra aktive edilmiş yeni model makinalara için geçerli.
  • Konuyu hortlatiyorum ama arkadasimda bu fosilden var ram alalim diyor. 2 gb 800 mhz ram alsam olur mu sizce? Orijinalinde 667 varda tereddutte kaldim. Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.