Şimdi Ara

Acer Aspire 5112WLMi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
346
Cevap
0
Favori
44.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dikkatimi çeken bişiler var,

bildiğim kadarıyla X1300 128paylaşımsız toplam 256 mb hypermemory olarak bilgisayar üzerine etiketlenmiş.
    empowering'den baktıgımda video memory 512 mb olarak görülüyo??

resimdeki özellikler sizce nasıl?

Acer Aspire 5112WLMi
  • Merhaba arkadaşlar. Ben notebook'umu XP SP3'e yükseltince bilgisayarım kablosuz modeme bağlanamıyor.

Daha önceden de Vista kurduğumda aynı sorunla karşı karşıyaydım. WPA şifreleme ile sorun yaşıyordum. Zaman aşımı hatası diyordu. Ama WEP ile şifresiz modda 1 sorun olmuyordu. Sırf bu yüzden geri XP'ye dönmek zorunda kaldım. Sorun da çok uyuz 1 sorun. Başka wireless modemlere giriyor. Örneğin Airties 205.

Modemim USR 9110, Wireless kartım Atheros AR5005G.

Benim gibi bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşım var mı acaba?
  • belki yeni sürücülerlerle ram'dan daha fazla paylaşımlı bellek kullanarak 512mb'ye ulaşması sağlanmıştır

quote:

Orjinalden alıntı: belkibirgun00

arkadaşlar dikkatimi çeken bişiler var,

bildiğim kadarıyla X1300 128paylaşımsız toplam 256 mb hypermemory olarak bilgisayar üzerine etiketlenmiş.
    empowering'den baktıgımda video memory 512 mb olarak görülüyo??

resimdeki özellikler sizce nasıl?

Acer Aspire 5112WLMi

• quote:

Orjinalden alıntı: isikayhan

belki yeni sürücülerlerle ram'dan daha fazla paylaşımlı bellek kullanarak 512mb'ye ulaşması sağlanmıştır

atinin yeni catalyst 8.5 i yükledim belkide ondan olabilir...

ayrıca ekran kartı paylaşınımı arttırdığı zaman ram'dan düşme olması gerekmezmi ( yani bilgisayarım/özellikler den baktığımız zaman) . normal ram kapasitem 1.5 ekran kartında 512 mb yazdıgı zaman baktıgımda da ram 1.5 gb görünüyo.

yoksa yanlışmıyım!!
  • ram fiziksel olarak yer değiştirmiyor ki, sadece ekran kartı gerektiğinde oradan ödünç kullanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: belkibirgun00

quote:

belki yeni sürücülerlerle ram'dan daha fazla paylaşımlı bellek kullanarak 512mb'ye ulaşması sağlanmıştır

atinin yeni catalyst 8.5 i yükledim belkide ondan olabilir...

ayrıca ekran kartı paylaşınımı arttırdığı zaman ram'dan düşme olması gerekmezmi ( yani bilgisayarım/özellikler den baktığımız zaman) . normal ram kapasitem 1.5 ekran kartında 512 mb yazdıgı zaman baktıgımda da ram 1.5 gb görünüyo.

yoksa yanlışmıyım!!

• aman dikkat sadece dos ortamında yükeseltilebilir deniyor

edit: dos sadece 3.12'den 3.13'e geçiş içinmiş

quote:

Orjinalden alıntı: halilinasyon

bios 3.13 çıktı:

ftp://ftp.acer-euro.com/notebook/aspire_5110/bios/Bios%203.13.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 4 Eylül 2008; 14:52:03 >
  • doğru ya, ben buna hiç dikkat etmemiştim
  • Merhaba;
    Ben bilgisayarımın ram'ini yükseltmek istiyorum. 2 gb ddr2 667 alacaktım fakat eve gelip baktığımda ram hızının 533 olduğunu gördüm. Acaba acer aspire 5112WLMi 667 Mhz ddr2 ram'i destekliyor mu?Alsam sorun yaşar mıyım? Şu anda makinemde 2 tane ddr2 512MB 533 MHz var. Yükseltirken performans için tavsiyeniz tek slot 2 gb mı yoksa 2x1Gb mı olur?
    Şimdiden teşekkürler.
  • acer aspire 5112, ddr2 800 mhz'ye kadar destek var. ben de şu an 2x1gb 677mhz kullanıyorum. çift kanal desteğinin getireceği performans için 2 tane 1gb ram almanızı tafsiye ederim

xp'de en fazla 2gb kullanılabilir
    bios V3.11'den itibaren 4gb desteği gelmiştir ama bu vista içindir (ama 32bit kullanılırsa en fazla 3,3gb'lık kısmı kullanılabilir, 64bit için bu kıstlama yoktur)

quote:

Orjinalden alıntı: aycadurmaz

Merhaba;
    Ben bilgisayarımın ram'ini yükseltmek istiyorum. 2 gb ddr2 667 alacaktım fakat eve gelip baktığımda ram hızının 533 olduğunu gördüm. Acaba acer aspire 5112WLMi 667 Mhz ddr2 ram'i destekliyor mu?Alsam sorun yaşar mıyım? Şu anda makinemde 2 tane ddr2 512MB 533 MHz var. Yükseltirken performans için tavsiyeniz tek slot 2 gb mı yoksa 2x1Gb mı olur?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 22 Eylül 2008; 14:27:23 >

• quote:

acer aspire 5112, ddr2 800 mhz'ye kadar destek var. ben de şu an 2x1gb 677mhz kullanıyorum. çift kanal desteğinin getireceği performans için 2 tane 1gb ram almanızı tafsiye ederim

xp'de en fazla 2gb kullanılabilir
    bios V3.11'den itibaren 4gb desteği gelmiştir ama bu vista içindir (ama 32bit kullanılırsa en fazla 3,3gb'lık kısmı kullanılabilir, 64bit için bu kıstlama yoktur)

quote:

Orjinalden alıntı: aycadurmaz

Merhaba;
    Şimdiden teşekkürler.

Sayın ISIKAYHAN,
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Bugün tavsiye ettiğiniz şekilde 2x1GB 667 MHz DDR2 Ram'imi aldım. Eve gelip taktım ve sorunsuz olarak çalıştı. Gerçi performansta aman aman bir değişiklik yok ama, en azından yanıt vermeyen programlar da yok :D
    Saygılar...

• Güle güle kullanın inşallah.
  • acer aspire 5112 wlmi model laptop (Win XP home edition), ati radeon x1600 ekran karti kullanarak; Toshiba 32AV500PG (çözünürlük:1366 x 768) model lcd tv ye görüntü aktarmak için dvi-hdmi kablo (uptech hdmi-301) aldim. kabloyu bagladigimda ekran karti hdmi bagli cihaz algilandigini bildiriyor, fakat tv ekraninda siyah ekrandan baska birsey yok. bu durumda eksigim nedir? ekran kartinin çözünürlügünü 1366 x 768 olarak mi ayarlamam gerekiyor. fakat bu tip ara çözünürlük degerleri yok windowsta. Ayri bir yazilim mi kullanayim veya tecrübesi bilgisi olan varsa hertürlü öneriye açigimdir!! Acil yardim!! 3 gündür tek saniye örüntü alamadim. acaba kabloda ariza mi var?
  • ATI Catalyst Control Center kurup denediniz mi?
    http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5110.html

• @isikayhan
    kurdum catalisti zaten kuruluydu. ekran kartı bios ne kadar alakalı donanım varsa hepsini guncelledim. sorun devam ediyor. bu laptopu dvi-hadmi ara kablo ile toshiba 32av500p LCD (veya 500pg) LCD TV ye bağlayıp görüntü alabilen varsa acil yardımına ihtiyacım var.
    daha öncede dediğim gibi her öneriye açığım.
    Bu arada kabloyu falan da değiştirdim. sadece siyah-mavi ekran geçişi ve tv algılandı uyarası başka birşey yok!..
  • 1360x768 çözünürlüğünün 8.12 (modtool ile modifiye edilmiş xp) sürücüsü ile seçilebildiği görülüyor
  • DVD yazıcı ile artık CD ve DVD yazamıyorum :(
    CD ve DVD okumada şimdilik sorun yok
  • Herkese selam, benim 5112 de hala XP kurulu ve aylardır çözemediğim bi yavaşlama problemi var. Bunun için ne önerebilirsiniz? Diğer sorum Windows 7 yüklesem rahat eder miyim? Özellikle driver, vb bulma konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

DVD yazıcı ile artık CD ve DVD yazamıyorum :(
    CD ve DVD okumada şimdilik sorun yok

en son dvd okumada da sorun çıkarmaya başlamıştı
    kulak temizleme çubuğu ile laser ksımını temziledim, dvd okumaya başladı :)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.