Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
283.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eywallah bide bluetooth varmı yaa bunda bi kac sitede araitırdım birinde var dio birinde yok
  • yok. sadece bluetooth tusu var ama kendı yok
  • bluetooth aparatı takınca tuş aktif oluyomu peki ??
  • taktırabilirsen aktif olur tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanAtesh

eywallah bide bluetooth varmı yaa bunda bi kac sitede araitırdım birinde var dio birinde yok

hiç gerek yok, usb blutut 20 YTLye mis gibi çözülüor olay. Her laptopta blutooth yok zaten.
  • yok yaa şu usb'den takılan aparatları sölüyorum..
  • ACER 5101 ANWLMI Turion 64bit 2.Ghz MK-36 512 MB DDR2 533 Mhz RAM 60GB HD Test Sonuçlari :

Window XP Sept.2006 Kurulum Süresi : 28 dakika 20 saniye
    Windows XP Açilis Süresi ( Driver yüklenmemis 3. Açilisi) : 32 sn
    Defragli Windows XP Açilis Süresi ( Chipset + CPU + Audio + LAN + CardRdr + CCD + 802ABG + Modem Drivers ) : 33 sn
    Windows XP Kurulum ( Norton Ghost ile 2.5 GB dosya) : 14 dak

The One Ring ScreenSaver (1024x768, High Textures, Sound On ) :100-120 FPS (yaklasik)
    The One Ring ScreenSaver (640x480, Low Textures, Sound On ) : 200-250 FPS (yaklasik)

Half-Life1: ( 1024x758 / Model:Medium / Texture:Medium / Shader:Low / Water:Simple / Filter:Bilinear / VerticalSync:Disabled) : 85-100 fps
    Half-Life2 Steam-Lost Coast ( 1024x758 / Model:Medium / Texture:Medium / Shader:Low / Water:Simple / Filter:Bilinear / VerticalSync:Disabled) : 14.22 FPS

3D Mark 2003 : 1316 ( CPU Score : 623 ) ( Bu skor çok iyi bir skor değil )
    PC Mark 2005 : N/A ( CPU:2693 / Memory:1954 / Graphics:867 / HDD:3266 ) ( CPU skoru çok iyi bence)
    3D Mark 2006 Demo : 206 (alıntı:basturkemin)
    Süperpi 1M : 46sn. (alıntı:basturkemin)

HD-Tach HardDisk Testi : 89.7 MB/s ( resme bakarsanız 80 GB 5400 RPM Samsung'dan bile hızlı, ama sonuçta 5400 RPM aman aman performans beklemeyin.)

Pil testi : Normal Windows kullanımı, Internet, MSN, Mp3 dinleme Tam olarak 2 saat 32 dakika gitti bende sonra bir daha açamadım.
    DivX (Vahsi Doğa) : 2 saat 17 dakika
    FIFA 2007 full iki kişi oyun : 1 saat 36 dakika

Testlerle ilgili bazı ekran alıntıları aşağıdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 6:10:32 >

• Testlerle ilgili diğer ekran alıntıları şöyle:
  • ACER 5101'e Kurulan ve Oynananabilen bazı En Son oyunlardan Seçmeler:

Oyunlar bakımından değerlendirirsek şu andaki popüler birçok oyun oynananabiliyor.
    Fakat bu laptop'u sadece oyun amaçlı alırsanız yanılırsınız oyun amaçlı bir laptop değil.
    En azından bana ekran kartı çok kaliteli gelmedi. Bir de 1-2 sene sonra çıkacak oyunları
    düşünürseniz pek mantıklı bir çözüm değil.

Çok kaba bir kıyaslama olacak ama FX5200 ya da MX440 ekran kartının 1.5 katı
    bir perfomansta yeni neseil bir ekran kartı diyebiliriz.

Steam / HalfLife 1 : 80-100 FPS
    Steam / Natural Selection : 80-100 FPS
    Steam / Counter Strike (bende yok ama problemsiz çalışır eminim, popüler olduğu için yazdım)
    Steam / HalfLife 2 : 15-20 FPS (1024x768 orta ayarlar ile)
    Steam / HalfLife 2 Source
    Steam / Lost Coast
    Steam / HL2 Episode One

DOOM III
    QUAKE IV
    FIFA 2007
    NBA 2007
    Need For Speed Most Wanted
    Collin Mc Rally IV
    BattleField 1942
    Age of Empires III
    Civilization IV

Not: Oynanabilen demek çalışıyor ve oynanabiliyor demektir, bazılarında kaliteyi düşürmek gerekebiliyor.
    ama genelde oyunlar 1024x768 orta kalite (medium) ayarlarla gayet rahat oynanabiliyor.

Oynanamayan Oyunlar:
    Company of Heros : En az 512 MB ram istiyor bizde şu an 512-64MB RAM var. :(
    Not: Yarın diğer 512 MB RAM geliyor .
    Not2: RAM'i taktım bu oyun da 1 GB RAM ile çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 22:42:06 >

• ACER 5101 Driver Kurulumu

Windows XP'yi kurarken en az iki partition yapın tavsiye ederim. Örneğin C: 30 GB / D: 30 GB.
    Hem yedekleme bakımından hem de gerekirse vista gibi iknci bir işletim sistemini de bir diğer
    partition'a kurabilmek için faydalı olur. Örneğin bende C: 20 GB (Oyunlar) , D: 32 GB: (Programlar)
    5 GB da Linux için ayrılmış durumda.

Sadece aşağıdaki driver'ları kurmanız yeterli. Bence ePowering'i kurmayın alet yavaşlıyor.
    BTW driverı da sadece bluetooth'u olanlar için. BT dongle'ınız olsa bile kurmayın, XP zaten çoğunu
    tanıyor. Bu Driver baya kapsamlı

Bence sadece şu driverları kurun yeter, diğerlerini siz bilirsiniz.

Chipset
    CPU
    Audio
    LAN
    CardRdr
    CCD
    802ABG
    Modem Drivers

Sonra msconfig'deki aşağı resimdeki taskları kapatmayın ilginçtir performansı düşüyor.

Ben önce tüm driver'ları kurmuştum baktım alet taşıyamıyor, kaldırdıysamda bazı driver'ları ilk
    performansını yakalayamadım. Ben de formatladım yeniden. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 3:32:30 >

• Bluetooth olayına gelince evet laptop'da BT yok.
    Bende EpoX 100m USB Bluetooth Dongle var. Driver kurmadan XP direk tanıyor.
    Sadece dosya alışverişi yapacaksanız BTW'i kurmayın. Sonra bu BT USB'yi takınca
    laptopdaki switch yanmıyor. O switch sadece dahili BT (internal BT) için konulmuş.

Bizimki standart kasanın biraz içi boşaltılmış hali yani. Ama biz doldurmasını biliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 3:36:32 >
  • İyi Çalışmalar Arkadaşlar,

Bu makineyi sabah kalkar kalkmaz almayı düşünüyorum. Desktop olarak P3 933 1 GB ram e sahibim ve ortalama bir pc kullanıcısıyım.Sadece mobil olarak faydalanmak için sanırım yeterli bir notebook.

Sizden ricam çeşitli kombinasyonlarda ve açıklayıcı olarak bana alacağım Acer 5101WLMI nın ramini nasıl upgrade edebilirim.?

Fiyatları ve taksit secenekleri ile bana deytaylı yardımcı olursanız sevinirim
  • ACER 5101 Çalışan Programlar

Şu andaki hemen hemen tüm 2D/3D programları çalışıyor.
    Ofis ve Programlama programları da öyle. Bunları tek tek
    yazmayacağım. Ben birçok popüler programı denedim.

Yalnız profosyonel kullanıcı iseniz özellikle 3D programlar için
    RAM ilavesi şart. Alet büyük 3D çalışmalarda biraz kasabilir.

Off ya bu gece coştum, ne çalışmışmışım bea !
  • quote:

Orjinalden alıntı: hillside

Sizden ricam çeşitli kombinasyonlarda ve açıklayıcı olarak bana alacağım Acer 5101WLMI nın ramini nasıl upgrade edebilirim.?

Fiyatları ve taksit secenekleri ile bana deytaylı yardımcı olursanız sevinirim

Üstad sendeki ram'in aynısından (bence markası dahi aynı olsun) bir 512 MB ek ilave al yeter .
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin
    ram ilavesinde herkes sorun yaşamıyor ki, bazı ürünlerde sorun olması normaldir; bende bayramdan sonra 2x512MB 667mhz ve 2x1GB 667mhz ram takıp makinemi test edicem, sonuçlarını yazarım ;)

Hakkaten 533 ile 667'i de bir kıyaslayabilirsen çok güzel olur. Ben 667 almaktan vaz geçtim, 533 RAM aldım yarın deniyecem.

Bu arada arkadaşlar RAM alınca bilgisayarınız direk hızlanmaz. Sadece sanal ram dediğimiz harddiskte kullanılan alan daha az kullanılır,
    böylece daha iyi bir performans elde edersiniz. Bir de dual band özelliğinde dolayı 2 parçalı RAM olursa bilgiler iki kat daha hızlı yazılır
    ve okunur. Mesela 2x512 MB RAM 1x1 GB RAM'den yaklaşık iki kat hızlı performans verir. Dediğim gibi her iki RAM'in tüm özellikleri aynı olmalı !
    Şu an için 512 MB RAM bile çok iyi. Ama paranız varsa ilave yapın derim.

basturkemin : yukardaki testler nasıl ? ben ekrankartını pek başarılı bulmadım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Ekim 2006; 4:02:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yimmasabi

Bu arada arkadaşlar RAM alınca bilgisayarınız direk hızlanmaz. Sadece sanal ram dediğimiz harddiskte kullanılan alan daha az kullanılır,
    böylece daha iyi bir performans elde edersiniz. Bir de dual band özelliğinde dolayı 2 parçalı RAM olursa bilgiler iki kat daha hızlı yazılır
    ve okunur. Mesela 2x512 MB RAM 1x1 GB RAM'den yaklaşık iki kat hızlı performans verir. Dediğim gibi her iki RAM'in tüm özellikleri aynı olmalı !
    Şu an için 512 MB RAM bile çok iyi. Ama paranız varsa ilave yapın derim.

basturkemin : yukardaki testler nasıl ? ben ekrankartını pek başarılı bulmadım !

Tespitlerinden dolayı tebrik ederim. Aşırı bi azim gördüm, bu kadar ciddiye alıp yardımcı olduğun için çok saol.

Evet bu arada dual olayında çift ram kullanmak gerekli. Ram ilavesinden sonraki deneyimlerini de bekliyoruz

• SELAMUNALEYKÜM 5101 Lİ ARKADAŞLAR,
    ARKADAŞLAR BEN AVERMEDİA CARDBUS TV KARTI ALDIM 5101İM İÇİN (PCMICIA) FAKAT KARTI PCMCIA SÜRÜCÜSÜNE TAKIP AVERMEDAI CDSİNDEN PROGRAMI YÜKLEDİM, ACER IN CD SİNDEN DE TV TUNER BÖLÜMÜNDEN 3 TANE DRİVER VARDI (103, 104, 115) BUNLARI DA YÜKLEDİM AMA AVERMEDİA YAZILIMINI YÜKLERKEN HATA VERDİ TV TUNER KURULMADI DİYE.

YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞ ARIYORUM,

SELAMLAR...
  • Allah"ım ben nerde yanlış yaptım?
    ey forum milleti simdi bazılarınız kızacak "kardesim madem bilgisayardan anlamıosun neden laptop aldın" diecek
    amma kızmayın abilerim ablalarım canımız cekti aldık bi laptop soktuk dertsiz basımızı derde.
    efendim donanımsal chaletime verin ben bu ekran kartını bi turlu randımanlı kullanamıyorum
    4mb lık s3 trio da canavar gibi çalışan oyun 64mb lık teknoloji harikasında çalısmıyo
    ekran kartını kaldırdım tekrar yukledim sorunsuz gozukuyo ee peki nerde bu sorunun kaynağı
  • 17 Ekim 2006; 9:20:02

--------------------------------------------------------------------------------

Tıkıır tıkıır tık tık tıkıır
    işte kıllandıran bi ses daha daha evvel notebook kullanmadıgım için bilemiorum
    hdd den saat gibi art arda tık tık die ses gelmesi normal mi yoksa acer cılar notebookla beraber saat mi hediye edio
    hdd de yuzeyinde çizilme varsa hangi programla ogrenebiliriz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.