Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o küçük düğme kapağı kapatınca ekranın kapanmasını sağlıyo
  • :) sağol
  • pili azaldığında şarja takmanın zararı var mı? yoksa bilgisayarı kapatınca mı takmalıyız
    cep telefonlarında öylr uyarı vardır. kapalıyken şarja takın diye
  • arkadaşlar benim kinde sorunmu var acaba harddisk ten duyacağım kadar ses geliyo ayrıca bu fan sıcakta üflüyo speed fan ta test ettim hdd 42 cpu 44 core 49 civarlarında bu sadece explorer açıkken ki sıcaklıklar acaba sorun falan varmı. bir de bu harddisk sesi gerçkten gıcık edeiyo insanı sizde nasıl fan sesinide çok rahat duyabiliyorm
  • hdd zorlanınca ses duyuluyor fakat rahatsız edici şekilde değil.. fan sesini ilk açılışta power tusuna basınca 1-2sn duyuyorum. sonra oyun oynarsam duyuyorum. baskada duymuyorum.
  • monitor driver ı yok mu ?
    tak ve kullan monitor ve varsayılan monitor var bende. hangisini seçmek lazım ?
  • Arkadaşlar Acer ın e power management programını kullanmayın.

5101 deki mk-36 işlemcide daha önceki turionlarda olmayan bir özellik var. İşlemcinin voltajı işlem gücüne ne kadar ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak sürekli otomatik olarak ayarlanıyor. Yani o anda fazla işlem gücüne duyan bir uygulama çalışmıyorsa işlemcinin voltajı dolayısıylada saat frekansı düşerek hem güç tüketimi azaltılıyor hem de ısınması engelleniyor. İşlem gücüne ihtiyaç duyulduğunda ise işlemcinin voltajı yükseltilerek tam performansta çalışması sağlanıyor.

Ama e-power management programını kullandığınız zaman bu özellik devre dışı kalıyor, işlemcinin çalışma hızını siz manuel olarak belirliyorsunuz ve hep öyle kalıyor yani ya hep hızlı ya hep yavaş olarak çalışıyor işlemciniz.

Amd'nin sitesinden amd power monitor isimli programı indirip kullanın hem işlemcinin o andaki hızını ve voltajını görebilirsiniz hem de güç seçeneklerini pratik olarak değiştirebilirsiniz. Güç ayarlarını control panel deki güç seçeneklerinden de düzenleyebilirsiniz.

Eee kullanılmaması gerekiyorsa Acer niye sitesine koymuş bunu diyebilirsiniz, daha öncede defalarca söylenmişti Acer ın sitesindeki herşey 5100 serisi için ortaktır, 5101'e özel olarak hazırlanmamıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

Arkadaşlar Acer ın e power management programını kullanmayın.

Ama e-power management programını kullandığınız zaman bu özellik devre dışı kalıyor, işlemcinin çalışma hızını siz manuel olarak belirliyorsunuz ve hep öyle kalıyor yani ya hep hızlı ya hep yavaş olarak çalışıyor işlemciniz.

ben bilg.ımı ilk aldığımda ePower yüklemeden NFS Most Wanted yüklemiştim ve ilk yarış başlangıcında kilitlendi 1 kez, yani işlemci çarpanı hemen yükselmior sanırım, bende program kullanarak genelde minimumda kullanıp oyuna fln girerken max.a almak daha mantıklı gibi. Test etmek lazım tekrardan aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 7 Ekim 2006; 18:43:58 >
  • most wantedi hala oynuyormusun? görüntüyü buraya eklermisin? cdsini alıcamda. önce görüntüyü görmek istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interior Architect -- 7 Ekim 2006; 19:02:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

most wantedi hala oynuyormusun? görüntüyü buraya eklermisin? cdsini alıcamda. önce görüntüyü görmek istedim..

şuanda bilgisayarımda kurulu deil, talebini en geç 24 saate kadar karşılarım merak etme
  • saolasın. bekliyoruz

5101
  • film seyreden arkadaslara bir öneride bulunmak istiyorum

ati catalyst control centeri açtıgımız zaman video sekmesi var oraya girip standart ayarlar yazan yerdeki sihirbazı calıstırın ve notebook için olan ayarı yapın ve ful screen yazan yeri secin..

görüntü çok güzelleşiyor video seyrederken. azönce denedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

film seyreden arkadaslara bir öneride bulunmak istiyorum

ati catalyst control centeri açtıgımız zaman video sekmesi var oraya girip standart ayarlar yazan yerdeki sihirbazı calıstırın ve notebook için olan ayarı yapın ve ful screen yazan yeri secin..

görüntü çok güzelleşiyor video seyrederken. azönce denedim

sanırım parlaklık normalde tam ekran video açıldığında %100 iken o ayarda %60 seviyelerine alıyor, ben onu manuel olarak yapıyordum, onun dışında bişi farkedemedim pek. Power DVD 6.sürümde bir DVD video ve yüksek kaliteli bir klip ile denedim..
  • ben poverdvd kullanmıyorum. belkı o kendı ayarlıyo olabilir. ama win. medıa playerda seyrederken farkı hissettim.

bir baska keşfettiği şey ise. ati catalyst control centeri açtıgımız zaman 3d sekmesindeki örtüşme önleme, yönbağımlı filtreleme yazan yerlerde uygulama karar versin secili olursa ve mipmap ayrıntı düzeyi yazan yer performans olara ayarlanırsa. ekran kartını daha verimli kullanabilirsiniz.. bunuda oyun oynarken farkını neredeyse %40 olarak gördüm.
  • dün geceden beri kullanıyorum. çok güzel.
    benimkinin tek kusuru var. sağ hoparlör arızalı gibi. cızırtı yapıyor
    ama değiştirmeyede kıramıyorum. ölü pixel filan yok çünkü
    bunu veriririm de ölü pixelli gelirse daha kötü olur.
    belki cızırtı zamanla geçer diye düşünüyorum
  • aman nazar değmesin. zaten hoparlörden cok kaliteli ses cıkmıyo. belkide kulagın alısmadıgı için cızırtı gibi geliyodur
  • evet ses kalitesiz. bir konuşma programı açtım orada anladım cızırtıyı. sanki patlak gibi sağ hoparlör.
    realtek in demosunu çalıştırıyorum mesela
    ses sağ taraftayken cızırtılı
    soldayken cızırtı yok. olursada çok az..
    sesi kısık yapınca gidiyor gerçi cızırtı ama o zaman da bişey duyulmuyor :)
    neyse bu kadar kusur kadı kızındada olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

evet ses kalitesiz. bir konuşma programı açtım orada anladım cızırtıyı. sanki patlak gibi sağ hoparlör.
    neyse bu kadar kusur kadı kızında da olur.

Bence de hiç değiştirmene falan gerek yok. Zaten harici hoparlör takma imkanı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 7 Ekim 2006; 23:33:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

evet ses kalitesiz. bir konuşma programı açtım orada anladım cızırtıyı. sanki patlak gibi sağ hoparlör.
    neyse bu kadar kusur kadı kızındada olur.

ses denetiminden mic sesini kapat abi:) aynısı bende de olmuştu noluo dedim mic artırma açık yankı yapıo ondan:D

• büyük ihtimal budur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.