Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celikmessut

merhaba

Özelden mesaj gönderen bir arkadaş vardı. Özelden yazmak yerine foruma yazarsa herkes görür ve yararlanır. Neyse, sorusu full hd filmlerde X2 işlemci nasıl??
    Henüz full hd film izlemedim zaten 15.4" ekranda full hd olmaz, ayrıca bizim ekranlarımız ve ekran kartımız da full hd desteklemiyor, işlmecinin burda katkısı ne kadar olur bilmiyorum.Normalden biraz daha iyi ama üç beş kat arttı diyemem.

22" full hd monitörle kullanıyorum =) o yüzden sormuştum. monitör bağlayınca 1920 x 1080 çözünürlükte çalısıyor.

yalnız nasıl oluyor bilmiyorum ama TL-56 TL-58 den daha performanslı olarak gösterilmiş şu sitede

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Turion+64+X2+TL-58

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Kasım 2010; 0:35:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Merhaba,

5104 kullanıyorum. Üzerinde TL-56 işlemci var.
    5100 serisinde TL-60 işlemci kullanan var mı?
    Performans, pil tüketimi ve ısı konusunda değerlendirme yapabilir misiniz?

Teşekkürler.

TL-60 çalıştırmadı, iade ettim. tl -58 ya da tl 56 alıp deneyeceğim

Yabancı forumlarda TL-64 ve TL-66 çalıştırdıklarını yazanlar var. Burada da bunu deneyen var mı? Sonuçta CPU'ların hepsi soket 1. Birbiri ile uyumlu olması lazım diye düşünüyorum.

Bu sitede de 5100 serisinin TL-62 ve daha üstünü çalıştırabileceği yazıyor.

http://www.amdboard.com/acer_aspire_5100.html

• o sitede TL 60 desteklediğide yazıyor ama bende çalışmadı =) ayrıca TL64 fiyatları çok uçuk , değmez o kadar para vermeye, TL-60 50 lira istersen birde sen al dene sahibindende ilanı mevcut.

benim alenqns satıcı bu
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-donanim-amd-tl60-tl-60-cpu-tmdtl60hax50m-32590062/detay?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Kasım 2010; 11:02:43 >
  • quote:

o sitede TL 60 desteklediğide yazıyor ama bende çalışmadı =) ayrıca TL64 fiyatları çok uçuk , değmez o kadar para vermeye, TL-60 50 lira istersen birde sen al dene sahibindende ilanı mevcut.

benim alenqns satıcı bu
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-donanim-amd-tl60-tl-60-cpu-tmdtl60hax50m-32590062/detay?

Aldığın CPU'nun sağlam olduğuna emin misin?
    Belki CPU'da bir problem vardır.

• satıcı çalıştığını söylüyor bilemiyorum. TL-56 aldım 35 liraya onu bekliyorum şimdi. celikmessut sen hangi biosla çalıstırdın tl-56 yı ?

TL serisi işlemcilerin özellikleri burada mevcut
    http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/TYPE-Turion%2064%20X2%20Mobile%20technology.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Kasım 2010; 19:26:26 >
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla soket yapısı aynıysa tüm işlemciler çalışır. Ylnız şu şöyleyeceğim bence önemli, wikipedia dan falan turion 64 diye aratırsanız amd nin bu tip işlemcilerinin tüm listesini görebilirsiniz, bazı işlemcilerde WATT farkı var, o yüzden çalışmamış olabilir, Ayrıca bizim pillerde iki tip biri 11.1 V diğeri 14.8 V ve bunlara uygun şarj aletide var farklı farklı. Özetle wiki den bakın Hatt aynı işlemci için iki farklı watt seviyesi de var mesela biri 10watt ise diğeri 15watt gibi. İşemci alırken dikkat edin bunlara.

Bios konusunda ben herzaman en son versiyonu kullanırım, şu an 3.13 sürümünü kullanıyorum, win7 64 bit. Sadece card reader sorun oldu onun driver ınıda acer 5920 modelinin driverını kurunca sorun kalmadı
  • quote:

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla soket yapısı aynıysa tüm işlemciler çalışır. Ylnız şu şöyleyeceğim bence önemli, wikipedia dan falan turion 64 diye aratırsanız amd nin bu tip işlemcilerinin tüm listesini görebilirsiniz, bazı işlemcilerde WATT farkı var, o yüzden çalışmamış olabilir, Ayrıca bizim pillerde iki tip biri 11.1 V diğeri 14.8 V ve bunlara uygun şarj aletide var farklı farklı. Özetle wiki den bakın Hatt aynı işlemci için iki farklı watt seviyesi de var mesela biri 10watt ise diğeri 15watt gibi. İşemci alırken dikkat edin bunlara.

Bios konusunda ben herzaman en son versiyonu kullanırım, şu an 3.13 sürümünü kullanıyorum, win7 64 bit. Sadece card reader sorun oldu onun driver ınıda acer 5920 modelinin driverını kurunca sorun kalmadı

işlemcim şuan geldi ve hemen taktım sorunsuz çalışıyor (TL-56) hemen full hd filmlerde test ettim takılmadan izlenebiliyor. card reader için 5100 serisinin vista driverı oluyor

• Bende win7 64 bit ultimate kullanıyorum, vista nın card reader ı 32 bit te çalışıyordu ama 64 bit win7 ye geçince çalışmadı. Card reader ın driverı yüklenmiş gözüküyordu ama kart okumuyordu, dediğim gibi aacer 5920 nin card readerını indirdim yabancı bir forumda öyle yazmışlar sorun kalmadı.
    Yeni işlemcin hayırlı olsun. Bende şu an 2gb 667mhz ram alıp eldeki 1+512mb 533 mhz ramleri çıkarmayı düşünüyorum.
  • quote:

Bende win7 64 bit ultimate kullanıyorum, vista nın card reader ı 32 bit te çalışıyordu ama 64 bit win7 ye geçince çalışmadı. Card reader ın driverı yüklenmiş gözüküyordu ama kart okumuyordu, dediğim gibi aacer 5920 nin card readerını indirdim yabancı bir forumda öyle yazmışlar sorun kalmadı.
    Yeni işlemcin hayırlı olsun. Bende şu an 2gb 667mhz ram alıp eldeki 1+512mb 533 mhz ramleri çıkarmayı düşünüyorum.

boşuna masraf etme 533 ile 667 arasında hissedilir fark yok, tek parça 2gb ram al 533mhz 3gb yap yetiyorda artıyor bile =)
  • ileride 4 gb yapıp dual çalıştımayı düşünüyorum, o yüzden 2gb alayım dedim ama dual olarak çalışınca ne, ne kadar fark eder?? bilmiyorum
  • quote:

Merhaba,

5100 serisi laptop'lar en fazla hangi CPU'yu çalıştırabilir? TL-62'yi çalıştırır mı?

2 adet 1 GB 667 Mhz RAM satıyorum. İlgilenirsen görüşebiliriz?

Ramlerin markası ne ve ne kadar bir fiyatla verirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem7

quote:

Merhaba,

5100 serisi laptop'lar en fazla hangi CPU'yu çalıştırabilir? TL-62'yi çalıştırır mı?

2 adet 1 GB 667 Mhz RAM satıyorum. İlgilenirsen görüşebiliriz?

Ramlerin markası ne ve ne kadar bir fiyatla verirsin?

pm gönderdim.
  • Merhaba,

Acer Aspire 5100 serisinde TL-64 veya TL-62 işlemci kullanan yok mu?
  • enerji78 sendeki tl56 işlemciydi sanırım, bence o işlemci gayet yeterli boşuna değiştirme derim. zaten 5100 serisinde oyun oynanmıyor maınayı kasacak birşey yapamıyorsun anca benim gibi monitör bağlayıp full hd film izlerken işlemciye yük biner, ona bile yetiyor tl-56
  • Aspire
    quote:

Orijinalden alıntı: Faramir

Hala benim gibi kullanan varmı bu Laptop'u?

Aspire 5100 kullanıyorum çok da memnunum.Yakında 500GB disk takarak ömrüne ömür katacağım sevgili acer'ımın...
  • quote:

enerji78 sendeki tl56 işlemciydi sanırım, bence o işlemci gayet yeterli boşuna değiştirme derim. zaten 5100 serisinde oyun oynanmıyor maınayı kasacak birşey yapamıyorsun anca benim gibi monitör bağlayıp full hd film izlerken işlemciye yük biner, ona bile yetiyor tl-56

Merhaba,

Evet bendeki TL-56. Makinaya 64 bit Win7 kurdum, 2x2 GB Ram ve 7200 RPM HDD taktım. Birde işlemciyi TL-64 yaparsam epey bir süre daha beni idare eder. Oyun oynamıyorum fakat video render ediyorum. Aynı anda başka işlem yaparken daha hızlı olması için işlemciyi değiştirmek yapabileceğim son upgrade.
    Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla TL-64 veya TL-62 çalıştıran var. Buradada çalıştıran olduğundan emin olabilirsem işlemciyi değiştirecem.
  • Hocam 7200 rpm harddisk nerden buldun ben Wd scorpio blue ları bile bulana kadar canım çıktı.
  • quote:

Hocam 7200 rpm harddisk nerden buldun ben Wd scorpio blue ları bile bulana kadar canım çıktı.

Sahibinden.com üzerinden bulup aldım.
  • Uzun zamandır beklediğim TL64 işlemcim geldi ve sabırsızlıkla ve heyecanla taktım laptopuma. Şükürler olsun çalıştı. İlk anda farkettiğim ısısı birden yükseldi 77 dereceleri gördü, ama şimdi normal 40-60 dereceler arasında dolaşıyor. Xp otomatik olarak tanıdı ve kurdu, tekrar başlattırdı. 2.19 GHz olarak çalışıyor. Hem çok mutlu oldum hem de diğer arkadaşların merakını giderdiğimi düşünüyorum.

İşlemci Kodu: TMDTL64HAX5DM AMD TURION 64 X2
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem7

Uzun zamandır beklediğim TL64 işlemcim geldi ve sabırsızlıkla ve heyecanla taktım laptopuma. Şükürler olsun çalıştı. İlk anda farkettiğim ısısı birden yükseldi 77 dereceleri gördü, ama şimdi normal 40-60 dereceler arasında dolaşıyor. Xp otomatik olarak tanıdı ve kurdu, tekrar başlattırdı. 2.19 GHz olarak çalışıyor. Hem çok mutlu oldum hem de diğer arkadaşların merakını giderdiğimi düşünüyorum.

İşlemci Kodu: TMDTL64HAX5DM AMD TURION 64 X2

kaç lira maliyet? termal macunu tazeledinmi yeni işlemciyi takarken? yenilemediysen ondan ısınır.
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.