Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alakası var mı palm ile notebookun? Adı üzerinde ona palm diyorsun.Ayrıca PDA da kullanıyorum.İşlevi fonksiyonu çok farklı bir cihazdır.
    Aynı özelliklere sahip küçük ekranlı notebookların fiyatları bilinen sitelerde mevcut.Link koymaya gerek yok.Girip bakın.

Toshiba için XP yi bulamadım arkadaşım.Acer için de aynı durumla karşılaşmamak için direkt XPlisini aldım.Suç mu işledik "bulamıyorsan alma" falan filan!! Ayıp şeyler bunlar" Cihaz almanın kriteri bu mudur?

Bir cihazı alırsın ve orasıyla burasıyla oynamadan en azından 3-5 ay çalıştırırsın.İşi gücü bırakıp sürücü peşinde mi koşacağız daha ilk günden.Hangi işletim sistemiyle kullanacaksan ona göre cihaz alırım. Bana cat den solidworkden,catiadan bahsetme benim işim bu.Vista da bu programlar kurulmuyor bile.Keyif için uğraştığım bir çok encoding programı da verimli çalışamıyor.XP yi sonradan yüklenen bir çok makinada sorun çıktığını biliyorum.

Benim AMD li kendi sistemime kastım mı var da özellikle ağırdan alarak diğerlerine iltimas geçeyim!!?? O sistemde ne yapıyorsam 5583 te de aynısını yapıyorum. Toshibayı saymıyorum o başka bir kategori. 5583 kesin olarak aynı işlemi daha hızlı bitiriyor + o sırada başka birkaç iş yapabiliyorum.Benim için önemli olan bu. Başka bir arkadaş için oyunlardaki etkinliği,full detay gösterme özelliği (bunlar e.k.ları ile ilgili)önemli olabilir.Benim için bunların hiçbir değeri yok.Çünki özellikle notebooku oyun oynayarak harcamam.Oyun sevseydim gider XBox alırdım.
    Ben sonuçta kullanıcıyım,pazarlamacı değilim.Aynı işi kim daha iyi ve çabuk yapıyor ona bakarım.
    Son olarak "İştir kişinin ainesi lafa bakılmaz" özdeyişimizi hatırlatarak 5583 meselesini kapatıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: calculus
    Başka bir arkadaş için oyunlardaki etkinliği,full detay gösterme özelliği (bunlar e.k.ları ile ilgili)önemli olabilir.Benim için bunların hiçbir değeri yok.Çünki özellikle notebooku oyun oynayarak harcamam.Oyun sevseydim gider XBox alırdım.

Bence calculus haklı. Örneğin bende mobiliteden yana düşüncelere destek veriyorum, ama aldığım dizüstüden maximum verim elde etmek isterim, çünkü verdiğim para benim belki 3/4 yılda bir pc alma bütçeme karşılık gelmektedir.

Oyun oynayamı düşünmeseydim, 14.1 boyutunda bir sistem seçerdim, param çok olsaydı 2.600 YTL olan 4920'yi seçerdim Santa Rosa'lı vs. vs.. Sadece encoding ihtiyacım var demiş, 14.1 ve hafiflik demiş, diğer sistemde onu o cezbetmiş, ihtiyaçlarını karşılamış. Hayırlı olsun.

Herkes elbette mantıklı diye 5100 serisi almak zorunda değil. Ona ne kadar para verdin bilmiyorum ama bence intellerin fiyatları yüksek.

Ama işletim sistemi konusunda haksız olduğunu düşünüyorum. Bir notebook'un xp driverlarının olması imkansız çünkü 3-5 ay öncesine kadar vista mı vardı?

Hdd miktarı yüksek, dvd olarak SM sanıyorum şu cdnin üstüne baskı yapan philipslerden. ağırlık düşük, boyut düşük, işlemci de düşük :)

@ calculus, super pi 1M sonucu koyabilirsen, t64 mk-36/38 lere göre nasıl karşılaştırma şansı bulabiliriz.

Tercih meselesi, herkesin fikrine herkes saygı göstermek zorundadır. Saygılar.

• ACER ASPIRE 5614Z CORE DUO T2130 1.8Ghz 1024MB 120GB KAMERALI TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (PARLAK EKRAN) FİYAT 1247 YTL

Donanım Özellikleri
    Chip Seti Intel 945GM Chipset
    İşlemci / Hızı Dual Core T2130 1.86 GHz 1MB 533Mhz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA CrystalView
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı Paylaşımlı 128MB
    Sistem Belleği 1024MB 667Mhz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 120GB 5400RPM 8MB
    Ses Kartı TÜMLEŞİK
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Entegre WLAN
    Bluetooth Özelliği Yok
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 3
    FireWire Yok
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Yok
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Pil Ömrü (Saat) 2,5
    Ağırlık 2.77
    Paket İçeriği Notebook
    Yazılım Özellikleri
    İşletim Sistemi MS Vista Home Premium

Aspire 5102 ANWLMI AMD Turion64 Mobile 2.2GHz 512MB 80GB DVD+-RW (Kameralı) Fiyatı 1121 YTL

İşlemci AMD Turion 64 MK-38 2.2 GHz
    Bellek 512 MB
    Bellek Türü DDR2
    Harddisk 80 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 128MB ATI XPress X1100
    Modem 56K
    Ethernet Kartı 10/100Mbps
    Garanti Süresi 24 Ay
    İşlemci, Chipset ve Bellek:
    AMD Turion 64 MK-38 2.2GHz İşlemci
    ATI Radeon® Xpress 1100 Chipset
    512MB DDR2 Bellek (Maks.4GB)

Görüntü ve Ses:
    15.4 WXGA TFT High Brightness CrystalBrite 1280 x 800 Ekran
    128MB ATI XPress X1100 Paylaşımlı Ekran Kartı
    2 dahili hoparlör, MS Sound uyumlu
    Dahili mikrofon
    Acer Orbicam 0.3MP+225º Webcam

Depolama:
    80GB Sabit Disk
    DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü
    5-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)

İletişim:
    56K Modem
    Acer InviLink™ 802.11g Wi-Fi CERTIFIED™ özelliği, Acer SignalUp Wireless Ethernet
    10/100Mbps Ethernet

Bağlantılar:
    3 x USB 2.0 port
    PC Card slot (Tip II)
    Harici VGA port

Batarya:
    6 Hücreli Li-ion batarya

İşletim Sistemi:
    Linux

Fiziksel Özellikler:
    Ağırlık: 2.82 kg

Hangisinin daha karlı olduğuna karar veremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim arada 125 YTL fark var ama değer mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkvet -- 8 Eylül 2007; 10:00:39 >

• ben sorun belırmedım yalnız cayma hakkımı kullanmak ıstıorum dedım bımeks 10 gun ıcınde urun saglamsa ıade alacagı yazıor verdıgı kagıtta sorundan dolayı ıade etmıorum yanı ama bunların sagı solu bellı olmaz iadeden donerse o benım ıcın kotu olabılır 2 gunluk makıne nıhayetınde servıse gıttı onun ıcın bıraz kuskuluyum ama arttık beklıcez ınsallah uzamadan bı sonuc alırım
  • Acer 5100
    Burdaki Acer 5100 e ne diyorsunuz? Alınacak bir ürün mü? Birde Acer larda ısınma sorunu oluyormuş. Bu üründe kısa zamanda ısınıp performans kaybı olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkvet

ACER ASPIRE 5614Z CORE DUO T2130 1.8Ghz 1024MB 120GB KAMERALI TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR (PARLAK EKRAN) FİYAT 1247 YTL

Donanım Özellikleri
    Chip Seti Intel 945GM Chipset
    İşlemci / Hızı Dual Core T2130 1.86 GHz 1MB 533Mhz
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA CrystalView
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı Paylaşımlı 128MB
    Sistem Belleği 1024MB 667Mhz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 120GB 5400RPM 8MB

Aspire 5102 ANWLMI AMD Turion64 Mobile 2.2GHz 512MB 80GB DVD+-RW (Kameralı) Fiyatı 1121 YTL

İşlemci AMD Turion 64 MK-38 2.2 GHz
    Bellek 512 MB
    Bellek Türü DDR2
    Harddisk 80 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 128MB ATI XPress X1100
    Ethernet Kartı 10/100Mbps
    Görüntü ve Ses:
    15.4 WXGA TFT High Brightness CrystalBrite 1280 x 800 Ekran
    128MB ATI XPress X1100 Paylaşımlı Ekran Kartı
    80GB Sabit Disk
    DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü

Hangisinin daha karlı olduğuna karar veremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim arada 125 YTL fark var ama değer mi??

bence burda işlemci olarak 5102 öne cıkıyor ayrıca bir510 ramle ekran kartın 256 olabilecek bir de fsb hızı 667 olarak biliyorum ama tam olmamakla bilikte 800mhz olabilecegini hatırlıyorum sanırım bastürkemin 800mhz lik ramer takmıştı ve 800mhz olarak calıştırmıştı bu makınada yani 5614 daki 67 ramler 533 calısacak el mecbur bi anlamı yoy 667 olmasının

bir tek 5614 hdd daha büyük onun dısında aynı makinalar aşagı yukarı görünüm olarak ama ben 5102 öneririm daha iyi hem işlemci 64 bit destekliyor yani yeni vistaları da calıştırabilirsin.

• arkadaşlar acer logolu duvarkagıdı olan var mı bilgisayar için yaw iyi olurdu cok
  • quote:

Orjinalden alıntı: justify34

ben sorun belırmedım yalnız cayma hakkımı kullanmak ıstıorum dedım bımeks 10 gun ıcınde urun saglamsa ıade alacagı yazıor verdıgı kagıtta sorundan dolayı ıade etmıorum yanı ama bunların sagı solu bellı olmaz iadeden donerse o benım ıcın kotu olabılır 2 gunluk makıne nıhayetınde servıse gıttı onun ıcın bıraz kuskuluyum ama arttık beklıcez ınsallah uzamadan bı sonuc alırım

anladım.peki hayırlısı inşallah iade edersin de sen de rahatlarsın.seni çok iyi anlıyorum.ben de daha önceki laptopumda sorun bulamazken yine de bir türlü ısınamamıştım.en sonunda satmak zorunda kalmıştım.
  • çok kafam karışık bir laptop almak üzereyim 5101 mi yoksa
    esabilgisayardaki hp mi COMPAQ PRESARIO F505EA ikisinden birini alacağım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar bu bilgisayarı almaya karar verdim.Çok teşekkürler cevabınız için.Bir şey daha sormak istiyorum dvd dual optik sürücü dvd yazmaz dedi bana bimeksdeki bir arkadaş doğrumudur acaba.(5101 ile bir ilgisi yok merakımdan sordum).
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Acer'in sitesinde XP için Bios 3.05 verilmiş. Vista için birşey gösterilmiyor.
    Benim İşletim Sistemim "Vista" ama XP için verilmiş olan Bios 3.05e geçmek istesem herhangi bir sorun olur mu, olmaz mı?
    Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 8 Eylül 2007; 21:20:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: koug

Arkadaşlar bu bilgisayarı almaya karar verdim.Çok teşekkürler cevabınız için.Bir şey daha sormak istiyorum dvd dual optik sürücü dvd yazmaz dedi bana bimeksdeki bir arkadaş doğrumudur acaba.(5101 ile bir ilgisi yok merakımdan sordum).

Yanlış söylemiş yahut belki sen yanlış anlamışsın arkadaşım!...
    Bu makine dual DVD (yani çift katmanlı = 8 küsür Gb'lık DVD) okuyabiliyor fakat Dual DVD yazmıyor. Ama normal DVD yazıyor...
  • Mrba Arkadaşlar:
    Diger sorum ve asıl önemli olanı ise resimde göründügü gibi:
    Sanırım bu durumdan dolayı ciddi sorun yaşıyorum:

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)

Nedendir bilmiyorum ama eskiden 3'ün üzerinde olan Windows Aero için Masaüstü performansı artık hep 2.2de.
    Bütün driverleri yükledim. Catalyst Control Center da var ama degişen birşey yok!
    Uzun zamandır oyun oynamıyorum (artık oynamayı bıraktım) fakat oynadıgım zamanlarda Carbon'da orta ayarlarda oyun sonu getirdigim bilgisayar, (birkaç gün önce Carbon'u yükledim) artık minimum ayarlarda bile oynatmıyor! (Gerçi Oyun Grafikleri degeri 3.0 ama dedigim gibi)
    Mesela Media Player'da şarkı dinlerken MSNi açsam, şarkıda arasıra 10-15sn'lik takılmalar oluyor. Bazen ikinci bir programı açmama bile gerek kalmıyor, yine takılıyor.
    Bazen Videoları izlerken ses önden gidiyor, görüntü agır çekimmiş gibi devam ediyor..
    YouTube'ta filan tam ekran'a geçince kısa bir süre sonra kesik kesik göstermeye beşlıyor (tekrar küçültmem gerekiyor)
    Saydıgım sorunların hepsi aynı sebepten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ne olcak benm halim???

Format attım, durum yine aynı... Hatta RAM'lerden oldugunu düşünüp 1GB ram im varken 1,5GB'a çıkardım (genel olarak bilgisayarın çalışması iyi ama) saydıgım durumlarda degişen birşey olmadı.
    Donanımsal bir sorun mu acaba? Son çare servise mi başvurmak. Garantiye de göndermek istemiyorum, en az 10 gün bilgisayarsız kalırım:(
    Sorun neyden kaynaklanıyor acaba?

Sistem özelliklerimin yeterli oldugunu düşünüyorum:
    (ACER 5101)
    AMD Turion 2.0 Ghz
    1405Mb DDR2 533MHz Ram
    128Mb Ati Radeon Xpress1100 ekran kartı

Önerilerinizi bekliyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 8 Eylül 2007; 23:27:15 >

• selamlar...ozellikle Petsise, oglum dondu abd den...bana acer aspire 5100' kendine de hp pavillion almis.ikisini de kuulandim. birbirine benziyorlar. ama ses disinda aspire bana daha iyi geldi. hp 200 dolar daha pahali da olsa ben degismem aceri. gel gelelim ben superonlinede okey hastasiyim. ama ne yaptimsa java hatasi veriyor giremed'm bi turlu.her turlu java yukledim. soyle bir hata ver'yor: security exception-application error vb. expolere ayarlarindan buyuk olasilikla ama olmadi. kullandigim vista home premium bunu nasil turkcelestiririm.
    ozelliklerini de yazayim az reklam olsun:5100-5023
    amd turion 64 x2 tl-56
    1,8ghz l2 cache
    up to 512 mb ati radeon xpress1100
    2gb ddr2
  • quote:

Orjinalden alıntı: denge

selamlar...ozellikle Petsise, oglum dondu abd den...bana acer aspire 5100' kendine de hp pavillion almis.ikisini de kuulandim. birbirine benziyorlar. ama ses disinda aspire bana daha iyi geldi. hp 200 dolar daha pahali da olsa ben degismem aceri. gel gelelim ben superonlinede okey hastasiyim. ama ne yaptimsa java hatasi veriyor giremed'm bi turlu.her turlu java yukledim. soyle bir hata ver'yor: security exception-application error vb. expolere ayarlarindan buyuk olasilikla ama olmadi. kullandigim vista home premium bunu nasil turkcelestiririm.
    ozelliklerini de yazayim az reklam olsun:5100-5023
    amd turion 64 x2 tl-56
    1,8ghz l2 cache
    up to 512 mb ati radeon xpress1100
    2gb ddr2

aleyküm selam hoşgelmiş öncelikle yurduna umarım faydalı olmuştur geçirdiği zamanlar abd de.yasadıgınız sorunu ben bi aralar neden oldugun bilmeden masaüstü bilgisayarımda yasanıştım benden sürekli java yüklememi istiyordu bende yüklüyordum ama durumda degişen bişey yoktu sürekli isteyip duruyordu ama sonradan sonraya nedenini bilmediğim bir sekilde sorun ortadan kalktı bazen böyle seyler internetten eksik yüklemeler sonucunda olabiliyor.hiç olmadı explorer ı silip yenisini yükleyince veya internetten ie 7 yi yani yeni explorer yükleyince düzelmesini bekliyorum bu sorununuzun.

bence vista 2gb ramle cok güzel calısacaktır sil xp yükle gecer diyenler olabilir asla vaz geçmeyin bu makına vistayı 2 gb ramle cok rahat kaldırıyor zaten vistanız da lisaslıdır mutlaka.

dikkat edin oglunuz acer ı elnizden kapmasın aceri o da sevmişti hatırladıgım kadarıyla.
    olmadı ben mozilla firefox kullanıyorum internetten indirin siz de (ie yerine üretilmiş hem ücretsiz hem de ie7 gibi güncellemek için bin tane sorun cıkarmayan güzel güvenli bi progam yani kullandıgınız ie nin başka bir sekildeki hali o da sorar size esik java aletlerini ondan yükleyince cok ahat güncellersiz javaıda aradada güncelleme için kullanıcıya soruyor zaten ben bir yıldır internet explorer kullanmayaı bıraktım mozilla firefoxla gidiyorum.

• Selam, petsise, firefox kurdum. ing. explorer kullanacagima bunu kullanirim.fakat java yine ayni hatayi verdi aynen yaziyorum:
    java.security.Privileged action
    exception:java.io.IO exception:access is denied
    java.lang.NulPointer exception.

oglumun hp de kurdum o da vista. sorun cikarmadi.

.
  • elim değmişken yazayım.d-link wbr2310 modem almış. fakat link ışığı sürekli yanmıyor. telekom onaylı olup olmadığını nasıl bulabilirim.
  • http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=11707&categoryId=1001&path=1000:1001&ref=007.1
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27610
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

Beyler bu üç notebooku bir değerlendirir misiniz?Ekran boyu,işlemci,e.k.,sabit disk,mobilite,fiyat vs.bakımından.

Not:Vatanda full fiyattan %15 indirim avantajım var.Yani Vatandakinin fiyatı 594 $ + KDV gibi oluyor.

• 5102 + almayı planlıyorum pcdepo dan ama h.içi işim nedeniyle gidemiyorum hafta sonlarıda kapalılar..makineyi görüp bilerek konuşarak alma yanlısı olduğum için siteden sipariş vermiyorum..

bu makineyi aldığımızda linux dan xp ye dönerken sorun yaşıyor muyuz? driver filan sorunu oluyor mu?
    bir de bi ara pcdepo mouse çanta vs.. hediye ediyordu halen devam mı buna :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadberk

5102 + almayı planlıyorum pcdepo dan ama h.içi işim nedeniyle gidemiyorum hafta sonlarıda kapalılar..makineyi görüp bilerek konuşarak alma yanlısı olduğum için siteden sipariş vermiyorum..

bu makineyi aldığımızda linux dan xp ye dönerken sorun yaşıyor muyuz? driver filan sorunu oluyor mu?
    bir de bi ara pcdepo mouse çanta vs.. hediye ediyordu halen devam mı buna :)

arkadaşım uygun bi zamanında siparişini ver havale peşin olarak onlar seni arıyorlar verdigin cep irtibat numarasından ödemeyi elden yapıcam dersin gidince kk ile ödersin orda istediğin secenekte ama h içi gitmen sart ben de pazartesi gittim mecbur.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.