Şimdi Ara

Acer Aspire 5024WLMI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.456
Cevap
1
Favori
260.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bahsi geçmedi.. bu aletin ses kartı "Sound card 16bit 3D Stereo Sound" sanırım... 5.1 desteği yok Bu konuda kesin bilgisi olan var mı ?
  • msi ında yoktu galiba neyse napalım bu fiyata bu kadar oluyomuş
    quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

Hiç bahsi geçmedi.. bu aletin ses kartı "Sound card 16bit 3D Stereo Sound" sanırım... 5.1 desteği yok Bu konuda kesin bilgisi olan var mı ?
  • Orjinalden alıntı: scoutm

[olay şu ki bi yandan vga, ekran, işlemci güzel; diğer yandan hdd, ram frekansı kötü. altı kaval üstü şişhane hesabı, niye böyle konfigüre edilir bu modeller ... bu zihniyeti anlamak güç ...

1329$+kdv 'ye kadar tavisye edeceğin bi model varmı peki?

arkadaşım anlatamıyo muyum, fiyat diil mesele. msj dan alıntı yapmışsın ama msj ın üst kısmında maliyet önemli diil demişim. keske alet 1500 + kdv olsa, tam takım olsa da millet gönül ferahlığıyla alsa. turioncular sanırım daha çok çeşit için, 2006 nın ilk çeyreğini beklemeli.

Bu arada düz mantık; "turion mt, ml nin yerine tercih edilmelidir" diyebilir miyiz?
    çünkü arada performans farkı olmasa da daha yüksek voltaj değeri, daha çok ısı, fanın daha sık devreye girmesi ve düşük pil ömrü diyebilir miyiz?

• esarikaya ;
    Oncelikle belirtmek isterim ki mavi bilgisayar fani falan degilim.Gigateki agresif fiyatlarindan dolayi cok seviyorum.Ama tahammul edemedigim bir nokta var.Bakkal mantigiyla calisiyor dedigin sirketin sahibi hamza beyi bizzat taniyorum.Emin ol bakkal zihniyeti degil.Sen sadece kendi yonunden bakiyorsun olaya.Gorunur fiyati dusurmek gayet dogru bir harekettir.Adamlar seni o konfigurasyonu almaya zorlamiyor.Rami yukselt hdd i degistir alirken.Al sana istedigin sistem.Emin ol cogu kisi ilk asamada "ben 5024u aliyim,6 ay sonra taksitleri bitsin hdd ram isini hallederim" diye dusunuyor.Yani buradaki yakinmanin sebebini anlamak cok guc.Mavinin amaci genelin istedigini vermek.Bence bu kampanyada bunu gayet basarili bir sekilde yapiyorlar.Sorarim 1500$ a hdd 5400rpm ve 1gb ddr400 sekilde satsalar daha mi iyi satis yapacaklardi?Bence onemli olan Platform(CPU,Board,Ekran karti),genel kalite ve ekran kalitesi.Gerisini durumum uygun oldukca degistiririm.ML-MT olayini gozunuzde buyutmeyin.64bit driverini kullanirken mt ye gore daha cok carpan degistiriyor.Bu da tabiiki parformansi cok ufak da olsa dusuruyor.Pil kullanimda cektikleri elektrik birbirine cok yakin 7,5 Watt civari birsey.O gordugunuz 10 wattlik fark adaptor takili kullanimda gecerli.O zaman da cok bir onemi kalmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Artillery

esarikaya ;
    Oncelikle belirtmek isterim ki mavi bilgisayar fani falan degilim.Gigateki agresif fiyatlarindan dolayi cok seviyorum.Ama tahammul edemedigim bir nokta var.Bakkal mantigiyla calisiyor dedigin sirketin sahibi hamza beyi bizzat taniyorum.Emin ol bakkal zihniyeti degil.Sen sadece kendi yonunden bakiyorsun olaya.Gorunur fiyati dusurmek gayet dogru bir harekettir.Adamlar seni o konfigurasyonu almaya zorlamiyor.Rami yukselt hdd i degistir alirken.Al sana istedigin sistem.Emin ol cogu kisi ilk asamada "ben 5024u aliyim,6 ay sonra taksitleri bitsin hdd ram isini hallederim" diye dusunuyor.Yani buradaki yakinmanin sebebini anlamak cok guc.Mavinin amaci genelin istedigini vermek.Bence bu kampanyada bunu gayet basarili bir sekilde yapiyorlar.Sorarim 1500$ a hdd 5400rpm ve 1gb ddr400 sekilde satsalar daha mi iyi satis yapacaklardi?Bence onemli olan Platform(CPU,Board,Ekran karti),genel kalite ve ekran kalitesi.Gerisini durumum uygun oldukca degistiririm.ML-MT olayini gozunuzde buyutmeyin.64bit driverini kullanirken mt ye gore daha cok carpan degistiriyor.Bu da tabiiki parformansi cok ufak da olsa dusuruyor.Pil kullanimda cektikleri elektrik birbirine cok yakin 7,5 Watt civari birsey.O gordugunuz 10 wattlik fark adaptor takili kullanimda gecerli.O zaman da cok bir onemi kalmiyor.

Bence çok emin olma... İstersen bir anket açıp sonuçlarını görebilirsin... 5400rpm HDD + 1GB DDR 400 ile almak istermiydiniz diye.. ben burada bir çok kişinin yorumu üzerine konuşuyorum... sen anketi aç sonuçlarını hep birlikte görelim... aslında bu tür firmalar böyle konfigürasyonları kendileri belirlemek yerine bu tür forumlardan araştırma yaparak belirleseler çok daha iyi sonuç alırlar.. hem kendi adına hem de kullanacaklar adına...

Edit: Bu arada özellikle belirtmek istedim, bakkal ticareti yapıyorlar derken kimseyi aşağılamak gibi bir kastım yoktur... sadece piyasa araştırması yapılmadan, kar marjlarına ve sansasyona dayalı ticaret yapılıyor anlamında söyledim... Sakın ola yanlış anlaşılmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esarikaya -- 11 Ekim 2005, 22:26:19 >

• Acer'in faninin sagda oldugunu ogrendim ve bu sag elini kullanan birisi icin rahatsizlik verebilir. Bu kasa daha baska bir cok modelde daha kullanilmis. Bu kasaya sahip modelleri kullanan arkadaslar bu konuda ne dusunuyor?
  • quote:

esarikaya ;

eğer abartı watt farkı sadece adaptör takılıyken oluyorsa o zaman endişelencek birşey yok, gelecek elektrik faturasını önemsemediğiniz sürece.. ama şöyle bi durum da var, eğer bu watt farkından dolayı ML'ler MT'lere göre daha yüksek 3dmark skorları alırsa ki (büyük ihtimal alacak) işin esprisi şu olacak; performans istiyorsan harcanan enerjiye ve bataryanın biraz daha az gitmesine göz yumacaksın.. bu arada dikkatimi çekti de bu resimdeki şarj adaptörü benim 4102deki adaptöre çok benziyor, hatta utanmasam aynısı dicem :) yakından görmem gerek ama ciddi ciddi aynısı gibi duruyor

• quote:

Orjinalden alıntı: hoydaa

Acer'in faninin sagda oldugunu ogrendim ve bu sag elini kullanan birisi icin rahatsizlik verebilir. Bu kasa daha baska bir cok modelde daha kullanilmis. Bu kasaya sahip modelleri kullanan arkadaslar bu konuda ne dusunuyor?

bendeki 4102de de fan sağ tarafta ama bunun kullanım açısında kesinlikle bi zorluk oluşturması imkansız. sadece özürlü olman gerekir bundan etkilenmek için :) usbden fare takıp kullanırken, elini 1 metre uzatman gerek o fana yetişmen için çünkü en köşede
  • quote:

Orjinalden alıntı: Franci

emre d. bu acer ın infronic garantisi var eminsin dimi..

benim notebookun uluslararası garantisi var, kont ya da bi başka firmadan garantisi olması gerekmiyor. hatta hiç biyerden garantisi olmasa bile infronic bu uluslararası garantiden dolayı bakmak zorunda.. size gelecek olan notebooklarda da heralde uluslararası garanti vardır. maviyle konuşursan bu durumu sana daha detaylı bilgi vereceklerdir, üstelik sana gelecek olan notebookta kontun mu infronicin mi garanti verdiğini söylerler.. bu arada duyduğuma göre siparişi vermişsin; şimdiden hayırlı olsun.. notebooku alır almaz gözlemleriniz bekliyoruz. hayırlı olsun kardeşim
  • Orjinalden alıntı: sunshines35

Orjinalden alıntı: scoutm

[olay şu ki bi yandan vga, ekran, işlemci güzel; diğer yandan hdd, ram frekansı kötü. altı kaval üstü şişhane hesabı, niye böyle konfigüre edilir bu modeller ... bu zihniyeti anlamak güç ...

1329$+kdv 'ye kadar tavisye edeceğin bi model varmı peki?

arkadaşım anlatamıyo muyum, fiyat diil mesele. msj dan alıntı yapmışsın ama msj ın üst kısmında maliyet önemli diil demişim. keske alet 1500 + kdv olsa, tam takım olsa da millet gönül ferahlığıyla alsa. turioncular sanırım daha çok çeşit için, 2006 nın ilk çeyreğini beklemeli.

Bu arada düz mantık; "turion mt, ml nin yerine tercih edilmelidir" diyebilir miyiz?
    çünkü arada performans farkı olmasa da daha yüksek voltaj değeri, daha çok ısı, fanın daha sık devreye girmesi ve düşük pil ömrü diyebilir miyiz?

Arkadaşım ben çok ii anlıyorum da beklemekle olmuyor onu bekle bunu bekle alıcan gitcek işte sürekli bişiler çıkıyor.Ben 6 aydır araştırma yapıyorum bana göre en uygun konfigrasyon bu notebookta ben sadece sana senin bildiğin bi model varmı açısından sormuştum yardım amacıyla ama sen bunu farklı anlamışşın bizim gözümüzden kaçmıştır sen yakalamıssındır ?....diye düşünmüştüm!!

• quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

quote:

benim notebookun uluslararası garantisi var, kont ya da bi başka firmadan garantisi olması gerekmiyor. hatta hiç biyerden garantisi olmasa bile infronic bu uluslararası garantiden dolayı bakmak zorunda.. size gelecek olan notebooklarda da heralde uluslararası garanti vardır. maviyle konuşursan bu durumu sana daha detaylı bilgi vereceklerdir, üstelik sana gelecek olan notebookta kontun mu infronicin mi garanti verdiğini söylerler.. bu arada duyduğuma göre siparişi vermişsin; şimdiden hayırlı olsun.. notebooku alır almaz gözlemleriniz bekliyoruz. hayırlı olsun kardeşim

valla mavidekilerin pek bişey bildigi yok ama sagol yinede

• esarikaya;
    Bu forum olarak bakarsak olaya,bence de 1gb 5400rpm cikar.Benim kastettigim genel kullanicilar,yani uygun fiyatli oyun laptopu almak isteyen kitle.Harddisk rahatsiz edici derecede yavas olmaz.Su an icin 512mb ram cok yeterli.Doom3 vb. gibi ram canavari oyunlar haric oyunlarda hicbir sorun yasatmaz(Bu urunun uygun fiyata oyun amacli laptop almak isteyen kullanici kitlesine hitab ettigini varsayiyorum).Tabiiki bahsedilen özelliklerde olsa ne ala ama bu fiyat ve bu markaya illa ki birseyler eksik olacak.Ki bence fiyati caziplestirmek icin dogru yerlerden kirpilmis.Neyse bu konunun sonu olmaz .Herkes karsisindakinin ne demek istedigini anladiktan sonra sorun yok.

Herkese iyi aksamlar
  • quote:

esarikaya;
    Bu forum olarak bakarsak olaya,bence de 1gb 5400rpm cikar.Benim kastettigim genel kullanicilar,yani uygun fiyatli oyun laptopu almak isteyen kitle.Harddisk rahatsiz edici derecede yavas olmaz.Su an icin 512mb ram cok yeterli.Doom3 vb. gibi ram canavari oyunlar haric oyunlarda hicbir sorun yasatmaz(Bu urunun uygun fiyata oyun amacli laptop almak isteyen kullanici kitlesine hitab ettigini varsayiyorum).Tabiiki bahsedilen özelliklerde olsa ne ala ama bu fiyat ve bu markaya illa ki birseyler eksik olacak.Ki bence fiyati caziplestirmek icin dogru yerlerden kirpilmis.Neyse bu konunun sonu olmaz .Herkes karsisindakinin ne demek istedigini anladiktan sonra sorun yok.

Herkese iyi aksamlar

En azından şu yapılabilirdi... Örneğim bellek için DDR400 ugrade seçeneği sunulmuş.. Aynı şey 5400rpm disk için de yapılsa bu kampanya çok daha başarılı olurdu... ben bu HDD 'yi hiçbiryerde takas edemeyeceğim maalesef.. gidip sıfır 5400rpm HDD alıcam ve 4200 olan elimde kalacak.. ya da yok pahasına satıcam... 4200rpm diskle HalfLife2 oynamaya kalkarsam vay benim halime.. Benim 7200rpm desktop pc HDD 'sinde bile bölümler arası geçişte 5-10sn bekleme oluyor, ki 4200 'de nasıl olur düşünmek bile korkutuyor

Neyse, dediğin gibi bunun sonu yok.. Maksat şu ülkede insanların istedikleri özellikte bir ürünü çile çekmeden alabiliyor olması.. birgün o da olur inşallah..

• quote:

Orjinalden alıntı: tyron

quote:

quote:

nasıl yani?? sattıkları ürünün garantisini kim veriyor bilmiyorlar mı????? ciddi olamazsın ya

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tyron

quote:

quote:

nasıl yani?? sattıkları ürünün garantisini kim veriyor bilmiyorlar mı????? ciddi olamazsın ya

Ben sorduğumda telefonda infonic dediler

• Arkadaşlar ben de bu 5024ü almak istiyorum fakat bişey sorucam. Belki cahilce bi soru olacak ama hdd 7200rpm taktıramaz mıyız? Yani destekler mi?
  • Destekler herhangi bi problem çıkmaz ve harddisk çok sessiz çalışır.Dezavantajı batarya süresini biraz azaltır
  • çok teşekkürler
  • bende 5400 taktırmayı düşünüyorum tabii olursa 7200 de taktırmak isterim mavi de varmıdır bilmiyorum bi de fiyatı ne kadr onun hakkında da bilgim yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tt82

Destekler herhangi bi problem çıkmaz ve harddisk çok sessiz çalışır.Dezavantajı batarya süresini biraz azaltır

mavi 7200 rpm hdd takmis olsaydi, bu sefer de neden batarya 10 dk daha erken bitiyor dicektik biz elestirmeden duramayiz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.